Home ΔΙΕΘΝΗ Η Ουκρανία ζητά από την Τουρκία να συλλάβει πλοίο υπό ρωσική σημαία με σιτηρά — μέσα ενημέρωσης

Η Ουκρανία ζητά από την Τουρκία να συλλάβει πλοίο υπό ρωσική σημαία με σιτηρά — μέσα ενημέρωσης

by _
0 comment 99 views

2 ΙΟΥΛΙΟΥ, 02:51

Η Ουκρανία ζητά από την Τουρκία να συλλάβει πλοίο υπό ρωσική σημαία με σιτηρά — μέσα ενημέρωσης

Η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να δεσμεύσει το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy ισχυριζόμενο ότι μετέφερε σιτηρά από το Μπερντιάνσκ, ανέφερε το Reuters…

ΛΟΝΔΙΝΟ, 2 Ιουλίου. /TASS/. Η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να κρατήσει το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy ισχυριζόμενο ότι μετέφερε σιτηρά από το Μπερντιάνσκ, ανέφερε την Παρασκευή το Reuters επικαλούμενο εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών και δήλωση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας.

Η Ουκρανική Γενική Εισαγγελία ζήτησε από την Τουρκία να επιθεωρήσει το σκάφος και να πάρει δείγματα σιτηρών που μετέφερε για ιατροδικαστική εξέταση.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Yevgeny Balitsky δήλωσε την Πέμπτη ότι το λιμάνι του Berdyansk άρχισε ξανά τις εργασίες του και το πρώτο εμπορικό πλοίο έφυγε από το λιμάνι και κατευθύνθηκε σε “μια φίλη χώρα”, μεταφέροντας 7.000 τόνους σιτηρών.

Το Μπερντιάνσκ τέθηκε υπό έλεγχο από τις ρωσικές δυνάμεις στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα βοήθειας των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς στις 24 Φεβρουαρίου. Τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά αποσκοπούσε στην αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση της χώρας.

ΠΗΓΗ >> https://tass.com/world/1474805

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr