Home ΔΙΕΘΝΗ Πιάστηκε στον…ΥΠΝΟ ο «σουλτάνος»! – Φινλανδία & Σουηδία: Δεν θα υπάρξουν ταχείς εκδόσεις υπόπτων για «τρομοκρατία» στην Τουρκία

Πιάστηκε στον…ΥΠΝΟ ο «σουλτάνος»! – Φινλανδία & Σουηδία: Δεν θα υπάρξουν ταχείς εκδόσεις υπόπτων για «τρομοκρατία» στην Τουρκία

by _
0 comment 158 views

Πιάστηκε στον…ΥΠΝΟ ο «σουλτάνος»! – Φινλανδία & Σουηδία: Δεν θα υπάρξουν ταχείς εκδόσεις υπόπτων για «τρομοκρατία» στην Τουρκία

Φινλανδία: Η χώρα δεν έδωσε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για εκδόσεις και δεν συμφωνήθηκε κατάλογος καταζητούμενων κατά τις συνομιλίες με την Τουρκία…


Erdoğan falls asleep momentarily during Eid greeting, video goes viral


Οι αιτούντες του ΝΑΤΟ απαντούν στην Τουρκία για την έκδοση

από το RT
1 Ιουλίου 2022, 12:07 μ.μ


Η διαδικασία έκδοσης ξένων υπόπτων για «τρομοκρατία» μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους, επιμένουν η Φινλανδία και η Σουηδία…

Δεν θα υπάρξουν ταχείς εκδόσεις υπόπτων για «τρομοκρατία» στην Τουρκία, σηματοδότησαν η Φινλανδία και η Σουηδία αφού τα δύο σκανδιναβικά έθνη κατέληξαν σε συμφωνία με την Άγκυρα για την επίλυση του αδιεξόδου της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Αυτή την εβδομάδα, η Τουρκία και τα δύο υποψήφια μέλη κατέληξαν σε μια συμφωνία 10 σημείων, η οποία απευθυνόταν σε ομάδες που η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες» και τερματισμό του τρέχοντος εμπάργκο όπλων.

«Η συμφωνία της Φινλανδίας, της Τουρκίας και της Σουηδίας αφορά τη διευκόλυνση της έκδοσης, αλλά αναφέρει ότι πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συμφωνίες έκδοσης», εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Pekka Haavisto σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Yle την Παρασκευή.

Image Credit: KENZO TRIBOUILLARD / Contributor / Getty

Η χώρα δεν έδωσε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για εκδόσεις και δεν συμφωνήθηκε κατάλογος καταζητούμενων κατά τις συνομιλίες με την Τουρκία, είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης. Συνολικά, η χώρα έχει λάβει 12 αιτήματα έκδοσης από την Τουρκία τα τελευταία πέντε χρόνια και εξακολουθούν να βρίσκονται υπό επεξεργασία. Η παράδοση των πολιτών της ίδιας της Φινλανδίας δεν συζητείται επίσης, σημείωσε ο Haavisto χωρίς να πει εάν η Άγκυρα αναζητά τέτοια άτομα.



Όταν μιλάμε για εκδόσεις, απαιτεί το άτομο να έχει διαπράξει τρομοκρατικό έγκλημα ή προετοιμασία για τέτοιο έγκλημα, αποδεδειγμένο στη Φινλανδία», είπε ο Haavisto. «Επιπλέον, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Φινλανδίας, δεν μπορούμε να στείλουμε κανέναν για τη θανατική ποινή ή για βασανιστήρια».

Παρόμοια στάση έχει σκιαγραφήσει και η Σουηδία. «Στη Σουηδία, η σουηδική νομοθεσία εφαρμόζεται από ανεξάρτητα δικαστήρια. Οι Σουηδοί πολίτες δεν εκδίδονται. Οι μη Σουηδοί πολίτες μπορούν να εκδοθούν κατόπιν αιτήματος άλλων χωρών, αλλά μόνο εάν είναι συμβατό με το σουηδικό δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μόργκαν Γιόχανσον την Πέμπτη.

Ενώ η Τουρκία κατέληξε σε συμφωνία με τα δύο σκανδιναβικά έθνη αυτή την εβδομάδα για να επιλύσει τις διαφορές τους και να άρει το εμπόδιο της Άγκυρας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να μπλοκάρει ξανά τη διαδικασία εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Άγκυρας.

«Το βασικό είναι να πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη την Πέμπτη. «Πρώτα η Σουηδία και η Φινλανδία θα πρέπει να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και αυτά είναι στο κείμενο… Αλλά αν δεν το κάνουν, φυσικά αποκλείεται η επικύρωση να σταλεί στο κοινοβούλιο μας», πρόσθεσε.



Η Φινλανδία και η Σουηδία προσπάθησαν να ενταχθούν στο μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Τα δύο σκανδιναβικά έθνη διατηρούν στενούς δεσμούς με τη συμμαχία για δεκαετίες ήδη, αλλά παρέμειναν επίσημα ουδέτερα μέχρι τώρα.

Η προσπάθειά τους στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, βρέθηκε σε αδιέξοδο όταν η Τουρκία εξέφρασε ανησυχίες για τα δύο έθνη που φιλοξενούν μέλη ομάδων που θεωρεί ότι είναι «τρομοκράτες». Αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει εξέγερση χαμηλής έντασης κατά της τουρκικής κυβέρνησης εδώ και δεκαετίες, και τη λεγόμενη τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO). Αυτή η ομάδα λέγεται ότι διευθύνεται από τον Τούρκο κληρικό με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος έχει ονομαστεί από την Άγκυρα ως ο ένοχος πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα καθαίρεσης του Ερντογάν το 2016.

ΠΗΓΗ >> https://www.infowars.com/posts/nato-applicants-respond-to-turkey-over-extradition/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr