Home ΔΙΕΘΝΗ Ρωσικά ΜΜΕ: Η CIA στρατολογεί μαχητές του Daesh (ISIS) για να τους στείλει στην Ουκρανία

Ρωσικά ΜΜΕ: Η CIA στρατολογεί μαχητές του Daesh (ISIS) για να τους στείλει στην Ουκρανία

by _
0 comment 132 views

Ρωσικά ΜΜΕ: Η CIA στρατολογεί μαχητές του Daesh (ISIS) για να τους στείλει στην Ουκρανία

30 Ιουνίου 2022 – 17:07


ΤΕΧΡΑΝΗ (Τασνίμ) – Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) εργάζεται ενεργά για τη στρατολόγηση μαχητών του Daesh (ISIL ή ISIS) που κρατούνται σε φυλακές και στρατόπεδα που ελέγχονται από τους Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία, προκειμένου να τους στείλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik News.

Επικαλούμενο πηγή, ανέφερε ότι οι Αμερικανοί μεταφέρουν τρομοκράτες του Daesh στις εγκαταστάσεις τους με πρόσχημα τη διεξαγωγή πρόσθετων ερευνών με δυνατότητα μεταφοράς τους στην Ευρώπη.

«Οι Κούρδοι παρέδωσαν μέχρι στιγμής αρκετούς υψηλόβαθμους ηγέτες και περίπου 90 μαχητές του Daesh στην αμερικανική πλευρά, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράκ, καθώς και μετανάστες από την Τσετσενία και την Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων Xinjiang στην Κίνα. Σύμφωνα με την πηγή του Sputnik.

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι πρόκειται να συγκεντρωθούν στο έδαφος της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Al-Tanf στη Συρία.

Σύμφωνα με μια αναφορά που έχει δημοσιευθεί από το ρωσικό αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο ειδήσεων RT, περίπου 500 τρομοκράτες του Daesh και μαχητές από τον Καύκασο και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας εκπαιδεύονται επί του παρόντος στο στρατόπεδο για να πραγματοποιήσουν πράξεις δολιοφθοράς και τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον μονάδων των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας τόσο εντός της Συρίας όσο και στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα.

Ορισμένοι αιχμάλωτοι τρομοκράτες του Daesh έχουν ήδη ομολογήσει ότι συνεργάζονται στενά με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη βάση al-Tanf στην κεντρική συριακή επαρχία Χομς για την πραγματοποίηση διαφόρων τρομοκρατικών ενεργειών και δολιοφθορών.



Κατά τη διάρκεια ομολογιών που μεταδόθηκαν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας τον Μάιο του 2020, αρκετοί τρομοκράτες αποκάλυψαν ότι είχαν εντολή από τις αμερικανικές δυνάμεις να στοχοποιήσουν συριακά κυβερνητικά στρατεύματα μέσα και γύρω από την αρχαία πόλη Παλμύρα, τη Στρατιωτική Αεροπορική Βάση Tiyas – επίσης γνωστή ως T-4 Αεροπορική βάση, το κοίτασμα φυσικού αερίου Shaer καθώς και κοντινές πετρελαιοπηγές.

ΠΗΓΗ >> https://www.tasnimnews.com/en/news/2022/06/30/2736875/cia-recruiting-daesh-militants-to-send-them-to-ukraine-russian-media

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr