Home ΗΠΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοινώνει ότι θα αρνηθεί να ακολουθήσει οποιονδήποτε πολιτειακό νόμο που να περιορίζει την πρόσβαση στις εκτρώσεις

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοινώνει ότι θα αρνηθεί να ακολουθήσει οποιονδήποτε πολιτειακό νόμο που να περιορίζει την πρόσβαση στις εκτρώσεις

by _
0 comment 199 views

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοινώνει ότι θα αρνηθεί να ακολουθήσει οποιονδήποτε πολιτειακό νόμο που να περιορίζει την πρόσβαση στις εκτρώσεις

από Kyle Becker, 25 Ιουνίου 2022


Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα αρνηθεί να αναγνωρίσει οποιουσδήποτε νόμους για τις αμβλώσεις που απορρέουν από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι δεν υπάρχει κατοχυρωμένο δικαίωμα στην άμβλωση στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας Lloyd J. Austin III εξέδωσε δήλωση την Παρασκευή σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization.

«Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για μένα ή για αυτό το υπουργείο από την υγεία και την ευημερία των μελών της Υπηρεσίας μας, του πολιτικού εργατικού δυναμικού και των οικογενειών του Υπουργείου Εξωτερικών», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου. «Δεσμεύομαι να φροντίζω τους ανθρώπους μας και να διασφαλίζω την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα της Δύναμής μας. Το Υπουργείο εξετάζει προσεκτικά αυτήν την απόφαση και αξιολογεί τις πολιτικές μας για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε απρόσκοπτη πρόσβαση στην περίθαλψη αναπαραγωγικής υγείας, όπως επιτρέπεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία».

Το Politico ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη «καμία πολιτική να ανακοινώσει για τη φιλοξενία γυναικών μελών της υπηρεσίας που σταθμεύουν σε πολιτείες που έχουν απαγορεύσει τις αμβλώσεις», λένε αξιωματούχοι στη NatSec Daily.

«Οι γυναίκες στρατιώτες που αναζητούν τη διαδικασία αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα εμπόδια για να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται: Δεν μπορούν να κάνουν αμβλώσεις σε στρατιωτικές ιατρικές εγκαταστάσεις και ο ομοσπονδιακός νόμος επίσης εμποδίζει τα στρατεύματα να χρησιμοποιούν την ασφάλιση υγείας Tricare για να καλύψουν το κόστος των διαδικασιών σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, εκτός εάν η ζωή της μητέρας κινδυνεύει λόγω της τροπολογίας Hyde», πρόσθεσε το Politico.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη πλήρους ελευθερίας να ταξιδεύεις όταν θέλεις να ταξιδέψεις χωρίς να χρειάζεται να πάρεις άδεια από έναν επόπτη», είπε η πρώην αξιωματικός της JAG της Πολεμικής Αεροπορίας και καθηγήτρια νομικού νοτιοδυτικού τμήματος Rachel Vanlandingham. «Τώρα, οι γυναίκες που υπηρετούν εδώ στην πολιτεία θα υπόκεινται στις ιδιοτροπίες [των πολιτειών] στις οποίες ανατέθηκαν άθελά τους».



Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε επίσης μια δήλωση ότι θα αγνοήσει επίσης την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τους πολιτειακούς νόμους που μπορεί να ποινικοποιήσουν τη διάταξη για τις αμβλώσεις.

«Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τους Roe κατά Wade και Planned Parenthood κατά Casey και έκρινε ότι το δικαίωμα στην άμβλωση δεν προστατεύεται πλέον από το Σύνταγμα», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει εξαλείψει ένα καθιερωμένο δικαίωμα που αποτελούσε βασικό συστατικό της ελευθερίας των γυναικών για μισό αιώνα – ένα δικαίωμα που διασφάλισε την ικανότητα των γυναικών να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα ​​στην κοινωνία», συνεχίζει η δήλωση. «Και αποκηρύσσοντας αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα, το οποίο είχε επανειλημμένα αναγνωρίσει και επιβεβαιώσει, το Δικαστήριο αναθεώρησε το δόγμα του stare decisis, έναν βασικό πυλώνα του κράτους δικαίου».

Το Stare decisis, ωστόσο, δεν είναι νόμος. Εάν συνέβαινε αυτό, η απόφαση του Dred Scott και η απόφαση Plessy κατά Ferguson θα καθιερωνόταν νόμος.



«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαφωνεί έντονα με την απόφαση του Δικαστηρίου», συνεχίζει η δήλωση. «Αυτή η απόφαση προκαλεί ένα καταστροφικό πλήγμα στην αναπαραγωγική ελευθερία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα έχει άμεσο και μη αναστρέψιμο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα. Και θα είναι πολύ δυσανάλογο ως προς την επίδρασή του – με τα μεγαλύτερα βάρη που νιώθουν οι έγχρωμοι και οι περιορισμένοι οικονομικά».

«Αλλά η σημερινή απόφαση δεν εξαλείφει τη δυνατότητα των κρατών να διατηρούν νόμιμες τις αμβλώσεις εντός των συνόρων τους», πρόσθεσε ο Garland. «Και το Σύνταγμα συνεχίζει να περιορίζει την εξουσία των κρατών να απαγορεύουν τις αναπαραγωγικές υπηρεσίες που παρέχονται εκτός των συνόρων τους».

«Αναγνωρίζουμε ότι το ταξίδι για την απόκτηση αναπαραγωγικής φροντίδας μπορεί να μην είναι εφικτό σε πολλές περιπτώσεις. Όμως, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές, οι γυναίκες που κατοικούν σε πολιτείες που έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση σε ολοκληρωμένη αναπαραγωγική φροντίδα πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες να αναζητήσουν αυτή τη φροντίδα σε πολιτείες όπου είναι νόμιμη», συνέχισε. «Επιπλέον, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές της Πρώτης Τροποποίησης, τα άτομα πρέπει να παραμείνουν ελεύθερα να ενημερώνουν και να αλληλοσυμβουλεύονται για την αναπαραγωγική φροντίδα που είναι διαθέσιμη σε άλλες πολιτείες».

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα εργαστεί ακούραστα για την προστασία και την προώθηση της αναπαραγωγικής ελευθερίας», πρόσθεσε ο Garland.

Η ριζική πολιτικοποίηση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ολοκληρωθεί πλήρως όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Πεντάγωνο μπορούν να ανακοινώσουν ότι θα αγνοήσουν την εξουσία του δικαστικού κλάδου και των κυβερνήσεων των πολιτειών. Αυτή είναι μια επικίνδυνη μορφή διαφθοράς που αποτελεί άμεση απειλή για το κράτος δικαίου.

Πηγή >> https://beckernews.com/the-pentagon-announces-it-will-refuse-to-follow-any-state-laws-restricting-abortion-access-45613/?utm_source=BeckerNews&utm_medium=PushNotifications

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr