Home ΔΙΕΘΝΗ Η Τουρκία τυχαίνει μεγάλης εκπτώσεως για τα ουκρανικά σιτηρά ενώ οι τιμές στην Ελλάδα συνεχίζουν να ακριβαίνουν λόγω…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η Τουρκία τυχαίνει μεγάλης εκπτώσεως για τα ουκρανικά σιτηρά ενώ οι τιμές στην Ελλάδα συνεχίζουν να ακριβαίνουν λόγω…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

by _
0 comment 117 views

RT: Η Τουρκία τυχαίνει μεγάλης εκπτώσεως για τα ουκρανικά σιτηρά


Η Άγκυρα διευκολύνει τις συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για να εξασφαλίσει ασφαλείς εξαγωγές σιτηρών από το λιμάνι της Οδησσού

Η Ουκρανία συμφώνησε να πουλήσει σιτηρά στην Τουρκία με έκπτωση 25%, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Γεωργίας και Δασών, Vahit Kirişci.

Η Άγκυρα συντονίζεται στενά με τη Μόσχα και το Κίεβο για την επίτευξη συμφωνίας για την επανέναρξη των αποστολών ουκρανικών γεωργικών προϊόντων από την Οδησσό, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το σχέδιο, που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένεται να ανοίξει έναν ασφαλή ναυτιλιακό διάδρομο εν μέσω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ είπε ότι τα τέσσερα μέρη επεξεργάζονταν ένα σχέδιο για την εκκαθάριση ναρκών που επιπλέουν στις ακτές της Οδησσού και αλλού κατά μήκος των ακτών της Ουκρανίας, καθώς και για τη διαφύλαξη του ναυτιλιακού διαδρόμου.

«Σημειωθηκε μεγάλη πρόοδος σε αυτό το θέμα» και ο τεχνικός σχεδιασμός συνεχίζεται, είπε, προσθέτοντας ότι τα μέρη «καταβάλλουν προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».



Η Άγκυρα φέρεται να προσέφερε στρατιωτική βοήθεια για τον καθαρισμό ναρκών στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού και τη συνοδεία πλοίων με σιτηρά, ενώ το Κίεβο έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η απομάκρυνση των αμυντικών μηχανισμών θα μπορούσε να αφήσει το λιμάνι ανοιχτό στις ρωσικές επιθέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα διασφαλίσει την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας που ελέγχονται από τη Ρωσία. Τα λόγια του μείωσαν τις παγκόσμιες τιμές των σιτηρών, που είχαν προηγουμένως εκτιναχθεί στα ύψη, στα επίπεδα του Απριλίου.

Τα δυτικά κράτη κατηγόρησαν επανειλημμένα τη Ρωσία ότι παρεμπόδιζε τις εξαγωγές, αλλά το Κρεμλίνο δήλωσε ότι τα πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά δεν μπορούν να φύγουν από το λιμάνι λόγω ναρκών που τοποθετήθηκαν στην περιοχή από τις ουκρανικές δυνάμεις.

https://ift.tt/Ny9UEFk

07, 2022 στις 09:50 μ.μ
από το RT

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr