Home ΗΠΑ Έρχονται οι…διακινητές παιδιών – Τα παιδιά της Ουκρανίας χωρίζονται από τους κηδεμόνες τους στα σύνορα των ΗΠΑ

Έρχονται οι…διακινητές παιδιών – Τα παιδιά της Ουκρανίας χωρίζονται από τους κηδεμόνες τους στα σύνορα των ΗΠΑ

by _
0 comment 126 views
Έρχονται οι…διακινητές παιδιών – Τα παιδιά της Ουκρανίας χωρίζονται από τους κηδεμόνες τους στα σύνορα των ΗΠΑ
Έρχονται οι…διακινητές παιδιών – Τα παιδιά της Ουκρανίας χωρίζονται από τους κηδεμόνες τους στα σύνορα των ΗΠΑ

Έρχονται οι…διακινητές παιδιών – Τα παιδιά της Ουκρανίας χωρίζονται από τους κηδεμόνες τους στα σύνορα των ΗΠΑ

Δεκάδες παιδιά που διέφυγαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία φέρεται να χωρίστηκαν από τους κηδεμόνες τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Εθελοντές που εργάζονται στην Τιχουάνα είπαν στους New York Times για τουλάχιστον 50 τέτοιες περιπτώσεις από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Όλες οι υποθέσεις αφορούσαν ανήλικους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν με τους γονείς τους, αλλά είχαν ανατεθεί σε μεγαλύτερα αδέρφια, συγγενείς ή φίλους της οικογένειας για να κάνουν το ταξίδι στην Αμερική.

Το RT αναφέρει: Οι χωρισμοί φέρεται να συνέβησαν παρά το γεγονός ότι οι κηδεμόνες είχαν όλα τα απαραίτητα συμβολαιογραφικά έγγραφα που βεβαιώνουν ότι τα παιδιά τους παραδόθηκαν σκόπιμα από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές διαβεβαίωσαν τους βοηθούς των παιδιών ότι οι έλεγχοι, με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι ανήλικοι δεν πέφτουν θύματα εμπορίας, θα διαρκούσαν μόνο λίγες ημέρες, αλλά τα παιδιά προφανώς κατέληξαν να εξαφανιστούν στο σύστημα για εβδομάδες και μεταφέρθηκαν σε καταφύγια εντός των ΗΠΑ.
«Μας είπαν ότι θα χωριστούμε για μία ή δύο ημέρες», είπε στους New York Times η Iryna Merezhko, η οποία ταξίδεψε με τον 14χρονο γιο της αδερφής της, Ivan. Αυτό συνέβη στις αρχές Απριλίου, αλλά το ζευγάρι δεν έχει καταφέρει να επανενωθεί μέχρι σήμερα. Χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να μάθει απλώς η Merezhko ότι το αγόρι είχε μεταφερθεί σε ένα παιδικό καταφύγιο στην Καλιφόρνια.


Η γυναίκα είπε ότι η μητέρα του αγοριού, που παρέμεινε στην Ουκρανία, της είπε ήδη ότι μετάνιωσε που έστειλε τον Ιβάν στην Αμερική. «Τουλάχιστον θα ξέραμε πού ήταν αν είχε μείνει μαζί μας», είπε.

Παρόμοια ιστορία συνέβη και με τη Molly Surazhsky, η οποία συνόδευε μια κόρη της στενής της φίλης, της 17χρονης Liza Krasulia. Η έφηβη, η οποία κρατήθηκε από συνοριακούς αξιωματούχους στις 30 Μαρτίου, είχε μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Η επεξεργασία της διήρκεσε τρεις εβδομάδες, με τον Surazhsky να χρειαστεί να συμπληρώσει πολλές σελίδες γραφειοκρατίας για να της απελευθερωθεί τελικά η κοπέλα. «Κάνουν τα παιδιά να αισθάνονται φυλακισμένα», επέμεινε.

Η Λίζα επεκτάθηκε επίσης στις συνθήκες που φέρεται να είχε κρατηθεί στα σύνορα, λέγοντας ότι οι αστυνομικοί της είχαν κατασχέσει το τηλέφωνο, τις αποσκευές, το βιβλίο και τα κορδόνια της. Η έφηβη ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να μοιραστεί ένα κελί με άλλες 25 γυναίκες και παιδιά και κοιμόταν στο πάτωμα με μόνο λεπτές κουβέρτες από αλουμινόχαρτο για να σκεπάζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://newspunch.com/ukrainian-children-are-being-separated-from-their-caregivers-at-us-border/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr