Home Greek News Στόλτενμπεργκ: Μόνιμη Δύναμη του ΝΑΤΟ θα σταθμεύσει στην Ανατολή

Στόλτενμπεργκ: Μόνιμη Δύναμη του ΝΑΤΟ θα σταθμεύσει στην Ανατολή

by _
0 comment 118 views

Στόλτενμπεργκ: Μόνιμη Δύναμη του ΝΑΤΟ θα σταθμεύσει στην Ανατολή

από το RT
10 Απριλίου 2022, 9:46 π.μ


Η αλλαγή έρχεται μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, λέει ο επικεφαλής του μπλοκ….

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το μπλοκ θα αναπτύξει μια μόνιμη στρατιωτική δύναμη πλήρους κλίμακας στην ανατολική πλευρά για να αποτρέψει τη Ρωσία. Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Σε μια συνέντευξη που δημοσίευσε η Telegraph το Σάββατο, ο Στόλτενμπεργκ εξήγησε ότι ο στρατιωτικός οργανισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει επικεντρωθεί σε «ένα πολύ θεμελιώδη μετασχηματισμό» προκειμένου να αντικατοπτρίζει καλύτερα τη «νέα πραγματικότητα» στην Ευρώπη.

«Ζητήσαμε τώρα από τους στρατιωτικούς μας διοικητές να παράσχουν επιλογές για αυτό που ονομάζουμε επαναφορά, μια πιο μακροπρόθεσμη προσαρμογή του ΝΑΤΟ», είπε, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις για το θέμα αναμένονται στη σύνοδο κορυφής του μπλοκ στη Μαδρίτη της Ισπανίας τον Ιούνιο. .

Αυτό είναι μέρος της επαναφοράς που πρέπει να κάνουμε, που είναι να περάσουμε από την αποτροπή συρμάτων σε κάτι που αφορά περισσότερο την αποτροπή μέσω άρνησης ή άμυνας. Αυτό είναι ήδη σε διαδικασία.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε τον περασμένο μήνα ότι το μπλοκ είχε 40.000 στρατιώτες «υπό άμεση διοίκηση», κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. Τα μεμονωμένα μέλη της ομάδας προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα, που κυμαίνονται από αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων μέχρι άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.



Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρεί την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά ως απειλή για την ασφάλειά της και ανέφερε τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο μπλοκ μια μέρα ως έναν από τους λόγους για την έναρξη της επίθεσής της. Η Μόσχα θέλει η Ουκρανία να αυτοανακηρυχθεί επίσημα ουδέτερο κράτος.

Η Ρωσία επιτέθηκε στο γειτονικό κράτος στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά την αποτυχία του Κιέβου να εφαρμόσει τους όρους των συμφωνιών του Μινσκ που υπογράφηκαν το 2014 και την τελική αναγνώριση από τη Ρωσία των δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ. Το Πρωτόκολλο του Μινσκ με τη μεσολάβηση της Γερμανίας και της Γαλλίας σχεδιάστηκε για να ρυθμίσει το καθεστώς των περιοχών εντός του ουκρανικού κράτους.

Το Κίεβο λέει ότι η ρωσική επίθεση ήταν εντελώς απρόκλητη και έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι σχεδίαζε να ανακαταλάβει τις δύο δημοκρατίες με τη βία.

ΠΗΓΗ >> https://www.infowars.com/posts/nato-to-station-permanent-force-in-east-stoltenberg/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr