Home ΔΙΕΘΝΗ Έκθεση της γαλλικής κοινότητος μυστικών πληροφοριών: Ελιτιστικές ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγουν «Μυστικό Πόλεμο» στην Ουκρανία

Έκθεση της γαλλικής κοινότητος μυστικών πληροφοριών: Ελιτιστικές ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγουν «Μυστικό Πόλεμο» στην Ουκρανία

by _
0 comment 127 views

Έκθεση ισχυρίζεται ότι οι ελιτιστικές ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγουν «Μυστικό Πόλεμο» στην Ουκρανία

11 Απριλίου 2022 | του Niamh Harris | μετάφρασις του Ιωάννη Κουντούρη από το GreekNewsOnDemand.com


Πηγή από τη γαλλική κοινότητα πληροφοριών ισχυρίστηκε ότι ελιτιστικές ειδικές δυνάμεις τόσο του Ηνωμένου Βασίλειου όσο και των ΗΠΑ είναι παρούσες στην Ουκρανία από την έναρξη των εχθροπραξιών με τη Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η πηγή φέρεται να είπε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro την περασμένη εβδομάδα, ότι η SAS και η Delta Force βρίσκονταν στην Ουκρανία και η Ρωσία γνώριζε καλά τον «μυστικό πόλεμο» που διεξάγεται εναντίον των στρατευμάτων της από ξένους κομάντος.

Ο ισχυρισμός αναφέρθηκε το Σάββατο από τον ανώτερο διεθνή ανταποκριτή της εφημερίδας Georges Malbrunot. Ήταν την ίδια μέρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πραγματοποίησε την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο Κίεβο.

Η Le Figaro είναι η παλαιότερη εθνική εφημερίδα στη Γαλλία και μια από τις πιο σεβαστές στον κόσμο.

Το RT αναφέρει: Ο Βρετανός ηγέτης φέρεται να περικυκλώθηκε από φρουρούς της επίλεκτης δύναμης SAS, αν και αυτός ο ισχυρισμός δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

Οι μονάδες της SAS «είναι παρούσες στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, όπως και τα αμερικανικά Δέλτα», έγραψε ο Malbrunot επικαλούμενος πηγή γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την πηγή, η Ρωσία γνώριζε καλά τον «μυστικό πόλεμο» που διεξάγουν  ξένοι κομάντος εναντίον των στρατευμάτων της. Η Le Figaro συμπεριέλαβε την έκθεσή του στις ενημερώσεις της για την Ουκρανία.



Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ήταν από τους πιο ενεργούς στρατιωτικούς υποστηρικτές του Κιέβου. Ο Τζόνσον φέρεται να προέτρεψε προσωπικά τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συνεχίσει να μάχεται εναντίον της Ρωσίας και να μην συμβιβαστεί με την ειρήνη μέχρι να προσφερθούν καλύτεροι όροι.

Η δυτική συναίνεση υπέρ των μαχών επιβεβαιώθηκε προφανώς την περασμένη εβδομάδα από τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell, ο οποίος είπε το Σάββατο ότι «ο πόλεμος θα κερδηθεί στο πεδίο της μάχης» καθώς επισκεπτόταν επίσης το Κίεβο.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι δεκάδες «απόστρατοι» στρατιώτες της SAS είχαν πάει ή σχεδίαζαν να πάνε στην Ουκρανία για να συνεισφέρουν την τεχνογνωσία τους στην αναγνώριση και τον αντιαρματικό πόλεμο στην υπόθεση του Κιέβου. Οι υπηρεσίες τους φέρεται να πληρώθηκαν από «μια χώρα στην Ευρώπη, που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, μέσω ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας» και όχι από τη βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το βρετανικό ταμπλόιντ Daily Mirror.

Ο ρωσικός στρατός έχει επανειλημμένα αναφέρει δράση εναντίον των «μισθοφόρων» που περιέγραψε για την Ουκρανία. Ένα από τα πρόσφατα περιστατικά ήταν το Σάββατο, ακριβώς τη στιγμή που ο Τζόνσον και ο Μπόρελ βρίσκονταν στο Κίεβο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι το Κίεβο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα πολιτικό πλοίο στην τελευταία του αποτυχημένη προσπάθεια να εκκενώσει προσωπικό υψηλής αξίας από το λιμάνι της Μαριούπολης, όπου σημειώθηκαν μερικές από τις πιο έντονες μάχες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Τα άτομα που προορίζονται για εκκένωση αναγνωρίστηκαν ως αρχηγοί του υπερεθνικιστικού τάγματος Azov και ξένοι μισθοφόροι. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι εκατοντάδες ξένοι υπήκοοι θα μπορούσαν να είναι αποκλεισμένοι στη Μαριούπολη μαζί με αρκετές χιλιάδες στρατιώτες του Αζόφ.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν σχεδίαζαν να εμπλέξουν τα στρατεύματά τους στις μάχες στην Ουκρανία. Και οι δύο είναι σημαντικοί προμηθευτές όπλων στο Κίεβο και εκπαίδευαν στρατιώτες στην Ουκρανία πριν από τη ρωσική επίθεση. Οι ειδικοί αναφέρθηκαν ότι αποσύρθηκαν από τη χώρα ενόψει των εχθροπραξιών.



Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας είχε απαγορεύσει στα μέλη του ενεργού στρατού να ταξιδεύουν στην Ουκρανία στις αρχές Μαρτίου, λέγοντας ότι η παραβίαση του κανόνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε δίωξη. Το Κίεβο κάλεσε τους εθελοντές στο εξωτερικό να ενταχθούν στις τάξεις της νεοσύστατης «λεγεώνας των ξένων» μετά τη ρωσική επίθεση.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά της Ουκρανίας στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά την αποτυχία της Ουκρανίας να εφαρμόσει τους όρους των συμφωνιών του Μινσκ που υπογράφηκαν το 2014 και την τελική αναγνώριση από τη Ρωσία των δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ. Το Πρωτόκολλο του Μινσκ με τη μεσολάβηση της Γερμανίας και της Γαλλίας σχεδιάστηκε για να δώσει στις αποσχισθείσες περιοχές ειδικό καθεστώς εντός του ουκρανικού κράτους.

Έκτοτε η Ρωσία ζητάει από την Ουκρανία να δηλώσει επίσημα ότι είναι ουδέτερη χώρα που δεν θα ενταχθεί ποτέ στο στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Το Κίεβο επιμένει ότι η ρωσική επίθεση ήταν εντελώς απρόκλητη και έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι σχεδίαζε να ανακαταλάβει τις δύο περιοχές των ανταρτών με τη βία.

_____________

Πηγή >> https://newspunch.com/report-claims-us-uk-elite-special-foces-conducting-a-secret-war-in-ukraine/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr