Home ΔΙΕΘΝΗ Πώς το Starlink του Έλον Μασκ βοηθάει τον ουκρανικό στρατό να εντοπίζει και να σκοτώνει ρώσους σε συνδυασμό με τα…τουρκικά drones!!!

Πώς το Starlink του Έλον Μασκ βοηθάει τον ουκρανικό στρατό να εντοπίζει και να σκοτώνει ρώσους σε συνδυασμό με τα…τουρκικά drones!!!

by _
0 comment 137 views

Πώς ο Ουκρανός Στρατός χρησιμοποιεί το Starlink του Έλον Μασκ για να ανατινάζει ρωσικά τανκς

29 Μαρτίου 2022


Με τη Ρωσία να προσπαθεί να καταστρέψει την ουκρανική στρατιωτική υποδομή, κυρίως το ρεύμα και το διαδίκτυο, το Starlink πρόκειται να γίνει ακόμη πιο κρίσιμο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, καθώς ο στρατός της Ουκρανίας χρησιμοποιεί το Starlink του Έλον Μασκ για να ανατινάζει ρωσικά τανκς και στρατιωτικούς στόχους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov ανέβηκε στο Twitter λίγο μετά την επέμβαση της Ρωσίας που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου για να ζητήσει από τον Αμερικανό επιχειρηματία Elon Musk να αναπτύξει τους δορυφόρους Starlink του για χρήση στην Ουκρανία. Ο Μασκ απάντησε γρήγορα με ένα tweet: «Η υπηρεσία Starlink είναι πλέον ενεργή στην Ουκρανία. Περισσότερα τερματικά καθ’ οδόν.»

Ένα σωρό τερματικά και ισχυρές μπαταρίες προσγειώθηκαν στην Ουκρανία λίγο αργότερα. Άλλοι ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμά τους. Ο Fedorov εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για άλλη μια φορά στο Twitter: «Starlink — εδώ. Ευχαριστώ, @elonmusk.”

Δεν υπήρχαν απόρρητες ανακοινώσεις, μακροχρόνιες συζητήσεις ή κυβερνητική ή νομοθετική εποπτεία: απλώς μια πραγματικά δημόσια σύμβαση μεταξύ ενός πολιτικού και ενός μυστηριώδους δισεκατομμυριούχου που στη συνέχεια προκάλεσε τον δράστη, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε «μονομαχία». Αυτό που φαινόταν ως πραξικόπημα δημοσίων σχέσεων παίζει τώρα κρίσιμο ρόλο στην άμυνα της Ουκρανίας.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Τουρκίας, τα οποία είδαμε εδώ το 2021, ήταν αποτελεσματικά εναντίον της Ρωσίας

ΣημειωτέονΤο Starlink του Έλον Μασκ βοηθάει τον ουκρανικό στρατό να εντοπίζει και να σκωτώνει ρώσους σε συνδυασμό με τα…τουρκικά drones.

«Δημιουργία απόκτησης στόχου»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο στρατός της Ουκρανίας χρησιμοποιεί το Starlink για να εξαπολύσει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ρωσικών αρμάτων μάχης και τοποθεσιών με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα με την Telegraph, το Starlink είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον στρατό σε τοποθεσίες όπου η υποδομή είναι κακή και δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η μονάδα εναέριας επιτήρησης Aerorozvidka, σύμφωνα με την The Telegraph, χρησιμοποιεί το Starlink για να παρακολουθεί και να οργανώνει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, επιτρέποντας στα στρατεύματα να πυροβολούν αντιαρματικά όπλα με ακριβή ακρίβεια. Σύμφωνα με την The Telegraph, τα υψηλά ποσοστά πληροφοριών του συστήματος είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η επικοινωνία του συστήματος είναι σταθερή.

Η τεχνολογία περιγράφεται από έναν αξιωματικό της μονάδας Aerorozvidka στους Times ως εξής: «Χρησιμοποιούμε εξοπλισμό Starlink και συνδέουμε την ομάδα drone με την ομάδα πυροβολικού μας», είπε. «Εάν χρησιμοποιούμε ένα drone με θερμική όραση τη νύχτα, το drone πρέπει να συνδεθεί μέσω του Starlink με τον τύπο του πυροβολικού και να δημιουργήσει την απόκτηση στόχου».

Σύμφωνα με τους Times, η ομάδα Aerorozvidka πραγματοποιεί περίπου 300 αποστολές συλλογής πληροφοριών την ημέρα. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, επιθέσεις πραγματοποιούνται τη νύχτα, καθώς τα drones, μερικά από τα οποία είναι εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν στο σκοτάδι.

Δορυφόροι όπως αυτός του Starlink έχουν εξεταστεί για τη λήψη πληροφοριών σε περιοχές συγκρούσεων

Πολλές πιθανές χρήσεις

Οι δορυφόροι Starlink έχουν σχεδιαστεί για να φέρνουν το Διαδίκτυο σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές απομακρυσμένες από μεγάλες πόλεις. Εξετάστηκε η δυνατότητα χρήσης δορυφόρων για την παροχή πληροφοριών σε άτομα σε περιοχές όπου το διαδίκτυο είναι περιορισμένο. Λίγοι περίμεναν ότι θα χρησιμοποιηθεί σε μια ευρωπαϊκή εμπόλεμη ζώνη, όπου μία από τις πρώτες δραστηριότητες του επιτιθέμενου ήταν να στοχεύσει και να καταστρέψει πηγές ενέργειας και συνδέσεις με το Διαδίκτυο αμέσως μόλις ξεκίνησε η επέμβαση.

Οι Ουκρανοί έχουν τώρα —ή έχουν ανακτήσει— πρόσβαση σε πληροφορίες. Σύμφωνα με την The Telegraph, το Starlink είναι μια από τις πιο σημαντικές λήψεις εφαρμογών της Ουκρανίας, επιτρέποντας σε περισσότερα από 100.000 άτομα να ενημερώνονται για τη σύγκρουση και να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy της Ουκρανίας χρησιμοποιεί τους δορυφόρους Starlink για να εκφωνεί ομιλίες στον ουκρανικό λαό και στα εθνικά νομοθετικά σώματα σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τη στρατιωτική του χρησιμότητα, το Starlink έχει γίνει κρίσιμο για την Ουκρανία, τόσο όσον αφορά την εξασφάλιση διεθνούς υποστήριξης όσο και τη διατήρηση της αντίστασης του λαού.

Στόχος για τη Ρωσία;

Με τη Ρωσία να προσπαθεί να κατεδαφίσει την ουκρανική υποδομή, κυρίως την ηλεκτρική ενέργεια και το Διαδίκτυο, ο σύνδεσμος πιθανότατα θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμος τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα στοχεύουν πιάτα που λαμβάνουν Starlink, τα οποία δεν είναι αρκετά δυσδιάκριτα.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι ο εξοπλισμός λήψης μπορεί να τοποθετηθεί γεωγραφικά κατά τη χρήση. «Ενεργοποιήστε το Starlink μόνο όταν χρειάζεται και τοποθετήστε την κεραία όσο το δυνατόν πιο μακριά από τους ανθρώπους», είπε ο Μασκ σε μια ανάρτηση αμέσως μετά την παράδοση των πρώτων τερματικών στις αρχές Μαρτίου.

Εκτός από στοχευμένα χτυπήματα, η Ρωσία φαίνεται να προσπαθεί να περιορίσει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο από το διάστημα χρησιμοποιώντας παρεμβολές. Ωστόσο, η SpaceX ισχυρίζεται ότι έχει μια λύση: ο Musk ισχυρίστηκε στο Twitter ότι μια νέα ενημέρωση λογισμικού μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και επιτρέπει την παράκαμψη των πομπών εμπλοκής.

Η υποστήριξη του Μασκ στην Ουκρανία θεωρείται εχθρική ενέργεια από το Κρεμλίνο. Οι ενέργειες του Starlink χαρακτηρίστηκαν «παρέμβαση» από τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, διευθυντή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos. Ο Έλον Μασκ μπαίνει με το Starlink του, το οποίο παλαιότερα ονομαζόταν εξ ολοκλήρου πολιτικός, όταν η Ρωσία εκτελεί τα υψηλότερα εθνικά της συμφέροντα στην ουκρανική επικράτεια, ισχυρίστηκε στο ρωσικό δίκτυο RT που χρηματοδοτείται από το κράτος.

Η απάντηση του Μασκ ήταν τόσο έντονη όσο πάντα. Έγραψε, «Το αστικό Διαδίκτυο της Ουκρανίας αντιμετώπιζε περίεργες διακοπές – ίσως κακοκαιρία; – έτσι το SpaceX βοηθά να το διορθώσει.”

ΠΗΓΗ >> https://greatgameindia.com/ukraine-starlink-russian-tanks/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr