Home Greek News Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε την διαγραφή του Βασιλακόπουλου από τον Ιατρικό Σύλλογο…-Η Τσουκνίδα του Σαββάτου

Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε την διαγραφή του Βασιλακόπουλου από τον Ιατρικό Σύλλογο…-Η Τσουκνίδα του Σαββάτου

by _
0 comment 108 views

Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε την διαγραφή του Βασιλακόπουλου από τον Ιατρικό Σύλλογο…

Η Τσουκνίδα του Σαββάτου…


Η Τσουκνίδα του Σαββάτου 2 Απριλίου 2022

Γ. Σγουρός: «Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δεν είναι μονάρχης»…

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, λίγες ώρες μετά την προχθεσινή Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως υπάρχει «έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου» και ισχυρίζεται πως «η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε παρακμή με ευθύνη του κ. Πατούλη»!

Παρακάτω το ΔΤ της 31 Μαρτίου 2022:

• Έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου
• Αποχώρησε για δεύτερη συνεχή χρονιά η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ετήσια λογοδοσία
• Γ. Σγουρός: Ο Περιφερειάρχης (κ. Πατούλης) δεν είναι μονάρχης

Την αποχώρηση της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, προκάλεσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρωτοφανής απόφαση της διοίκησης Πατούλη να μετατρέψει την ειδική απολογιστική συνεδρίαση για τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους σε μονόλογο προκειμένου να αποφύγει την κριτική.

Σύμφωνα με το άρθρο 185 του Καλλικράτη (ν. 3852/2010) κάθε χρόνο σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης συνεδρίασης έχει την έννοια της δημόσιας λογοδοσίας, αλλά και της διεξαγωγής δημοκρατικού διαλόγου για τα πεπραγμένα της διοίκησης.

Ωστόσο η διοίκηση Πατούλη επέλεξε για μια ακόμη φορά, να καταργήσει ετσιθελικά κάθε δυνατότητα διαλόγου αποφασίζοντας να τοποθετηθούν κατά τη συνεδρίαση μετά τον Περιφερειάρχη, οι δεκαέξι (16) χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, 10 εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του και οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας. Στο τέλος και αφού, θα είχαν προηγηθεί όλες οι τοποθετήσεις-μονόλογοι των στελεχών του και οι παρατηρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων!



Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι:

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε παρακμή με ευθύνη του κ. Πατούλη, που ήδη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αυταρχικές πρακτικές. Ο Περιφερειάρχης όμως δεν είναι μονάρχης. Δυστυχώς το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι το αποκορύφωμα μιας συμπεριφοράς που δείχνει ότι μπροστά στη νομή της εξουσίας δεν έχει φραγμούς με αποτέλεσμα να οδηγείται σε ενέργειες που δείχνουν πλήρη έλλειψη σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία εκπροσωπείται εκτός από την πλειοψηφούσα παράταξη και από τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η παράταξη του κ. Πατούλη έχει απομονωθεί με δική της επιλογή, έχοντας απομείνει μόνη μαζί με τους συμβούλους της πρώην Χρυσής Αυγής»!!

Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε την διαγραφή του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου από τον Ιατρικό Σύλλογο…

Στις 31 Μαρτίου 2022 το κόμμα ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος) απέστειλε επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών με κοινοποίηση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ζητώντας την διαγραφή του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, γνωστού ακραίου για τις αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές όπως επίσης και ρατσιστικές δηλώσεις του κατά ανεμβολίαστων Ελλήνων πολιτών, όπως επίσης και κατά οποιουδήποτε δεν συμφωνεί με τον ολοκληρωτισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα χειρισμού του κορονοϊού.

Η ακραία αντιδημοκρατική-ρατσιστική του δήλωση:

«Να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό γιατί θα πάμε σε κοινωνία ίσων δικαιωμάτων»!



Αποτελεί γεγονός που έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο και φανερώνει έναν άνθρωπο επικίνδυνο για την δημοκρατία και την κοινωνία, ο οποίος χρησιμοποιεί την ιατρική ιδιότητα ως εργαλείο επιβολής και ανοχής καταστάσεων, εναντίον των οποίων ο Ελληνισμός διαχρονικά πολεμά και νικά.

Η επιστολή και η πειθαρχική διαδικασία ταυτόχρονα αποτελούν πεδίο κοινωνικού ελέγχου των ιατρικών συλλόγων, ώστε οι πολίτες να δουν κατά πόσο λειτουργούν υπέρ της προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και της κοινωνίας ή υπέρ αυτών που ζητάει ο κ. Βασιλακόπουλος.

Παρακάτω η επιστολή του ΑΚΚΕΛ:

Αξιότιμα μέλη του Π.Σ.,

Το πολιτικό κόμμα ΑΚΚΕΛ ζητάει την διαγραφή από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου για την ακραία αντιδημοκρατική-ρατσιστική του δήλωση: «Να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό γιατί θα πάμε σε κοινωνία ίσων δικαιωμάτων».
Ο κ. Βασιλακόπουλος πολλές φορές επέδειξε αντιδημοκρατική και αντικοινωνική συμπεριφορά αλλά με αυτή την δήλωση ξεπέρασε τα όρια, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, ισονομίας και ισοπολιτείας και φυσικά αυτή η δήλωσή του είναι ιδεολογική ή ιδεοληπτική δήλωση και δεν έχει απολύτως ουδεμία σχέση με το λειτούργημα και επιστήμη της Ιατρικής.

Αναμέναμε ορισμένες ημέρες μήπως υπάρχει διάψευση από την πλευρά του, ότι δηλαδή δεν έκανε την δήλωση και ότι δεν συμφωνεί με αυτό ή να ζητήσει συγγνώμη που έκανε την δήλωση. Τίποτα από αυτά δεν έγινε, κατά συνέπεια ζητούμε την διαγραφή του από τον ΙΣΑ!!

Ο Φαίδων Βόβολης στη συναυλία για την Ειρήνη…

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 30 Μαρτίου 2022 η αντιπολεμική συναυλία στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και όχι μόνο! Μια συναυλία που λοιδόρησε πριν μερικές ημέρες ο γιος του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος!

Σε αυτήν την αντιπολεμική εκδήλωση συμμετείχε και ο Φαίδων Βόβολης καθώς και κλιμάκιο στελεχών του κόμματός του “Ελεύθεροι Ξανά”!

O Φαίδων Βόβολης σχετικά με την παρουσία του εκεί, δημιούργησε κάποιες απορίες!



Έτσι θεώρησε χρέος του να απαντήσει για τη διανομή έντυπου υλικού πολιτικού περιεχομένου, πως η συναυλία δεν είναι φεστιβάλ της ΚΝΕ!

Στη δήλωσή του, ανέφερε επίσης πως η θέση του κινήματος είναι ξεκάθαρη:

“Είμαστε καθαρά Ειρηνευτές. Δεν στέλνουμε όπλα, δεν συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε πόλεμο”!

Βλέπετε κάποιοι επί σειρά ετών, νομίζουν πως έχουν μόνο αυτοί αντιπολεμικά αισθήματα!

Γι΄ αυτό η τοποθέτηση του Φαίδωνα Βόβολη και έξυπνη ήταν και αφοπλιστική! Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως το κόμμα “Ελεύθεροι Ξανά” θα έχει καλή τύχη στις προσεχείς εκλογές!!

Δείτε περισσότερα από τη πηγή >> www.egerssi.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr