Home ΔΙΕΘΝΗ Συγκλονιστικά βίντεο που φέρεται να δείχνουν Ουκρανούς να πυροβολούν και να βασανίζουν Ρώσους αιχμαλώτους

Συγκλονιστικά βίντεο που φέρεται να δείχνουν Ουκρανούς να πυροβολούν και να βασανίζουν Ρώσους αιχμαλώτους

by _
0 comment 155 views

Συγκλονιστικά βίντεο που φέρεται να δείχνουν Ουκρανούς να πυροβολούν και να βασανίζουν Ρώσους αιχμαλώτους

Της Cassandra Fairbanks
Δημοσιεύθηκε 27 Μαρτίου 2022 στις 9:45 π.μ


Βίντεο που εμφανίστηκαν αργά χθες το βράδυ φέρεται να δείχνουν μέλη του ουκρανικού στρατού να πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους στα γόνατα και να τους χτυπούν παράλογα.

Αρκετοί ανταποκριτές από όλο τον κόσμο ζήτησαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο η Ουκρανία έχει προσκαλέσει στη χώρα τους, να ερευνήσει και να επαληθεύσει αυτά τα πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Βίντεο που φέρεται να δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου στα γόνατα έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο μαζί με μια σειρά από βίντεο από τον ουκρανικό στρατό που καλεί τις οικογένειες και τους αγαπημένους των νεκρών Ρώσων στρατιωτών για να χλευάσουν τον θάνατό τους. Το βίντεο που έχει ενσωματωθεί παρακάτω είναι γραφικό και συνιστάται η διακριτικότητα του θεατή.

Ενώ το The Gateway Pundit δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα το περιεχόμενο αυτών των βίντεο, μια ξένη ανταποκρίτρια από το BBC ανέφερε ότι έκανε κριτική στα κλιπ. «Βλέποντας (όχι κοινοποιώντας) γραφικά βίντεο από την Ουκρανία. Με την αποδοχή της δικαιοδοσίας του ΔΠΔ, η Ουκρανία έδωσε τη δυνατότητα στους εισαγγελείς του ΔΠΔ να ερευνήσουν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και από τις δύο πλευρές», έγραψε στο Twitter. «Η ρητορική από ορισμένους πολιτικούς μας προτείνει να επικεντρωθούμε μόνο στους Ρώσους». Δημοσιογράφοι από το SVT της Σουηδίας και τον Έλιοτ Χίγκινς της Bellingcat έχουν επίσης αναγνωρίσει την κυκλοφορία των βίντεο.



Ρώσοι σχολιαστές που παρακολουθούσαν τον πόλεμο στο Telegram πρότειναν ότι η πρόκληση μιας εξίσου βάναυσης απάντησης από τη Ρωσία θα μπορούσε να είναι το πραγματικό κίνητρο πίσω από τη δημοσίευση αυτών των βίντεο. Από τη μια πλευρά, τα μέσα ενημέρωσης στη Δύση είναι απίθανο να προωθήσουν εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τους Ουκρανούς, αλλά αν η Ρωσία ανταποδώσει με το είδος της, αυτό σίγουρα θα λάβει σημαντικό χρόνο μετάδοσης.

Στα βίντεο εμφανίζονται Ρώσοι στρατιώτες να βγαίνουν από ένα φορτηγό υπό τη φρουρά Ουκρανών στρατιωτών.

Ορισμένοι σχολιαστές προσπάθησαν να παρουσιάσουν τα βίντεο ως ρωσική προπαγάνδα, υπονοώντας ότι τα θύματα μπορεί να ήταν αιχμάλωτοι λιποτάκτες που τιμωρούνταν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι συμβαίνει αυτό.



Ο Wilson Dizard, δημοσιογράφος του τουρκικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού TRT, έγραψε στο Twitter ότι η κακομεταχείριση των Ρώσων αιχμαλώτων γίνεται μια «επικίνδυνη τάση» σημειώνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ουκρανίας να μεταχειρίζεται ανθρώπινα τους αιχμαλώτους για να ενθαρρύνει περισσότερους Ρώσους να παραδοθούν.

Ο Carl Fridh Kleberg, ένας ξένος ανταποκριτής των Εθνικών Δημόσιων Ειδήσεων της Σουηδίας, βρήκε τα βίντεο αρκετά αξιόπιστα ώστε να δικαιολογηθεί έρευνα, ενώ κατέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι προφορές στο βίντεο αποκαλύπτουν ότι οι δράστες είναι Ρώσοι και τους ισχυρισμούς ότι το αίμα δεν είναι πραγματικό:

SOURCE: https://www.thegatewaypundit.com/2022/03/shocking-videos-allegedly-show-ukrainians-shooting-torturing-russian-pows/ 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr