Home ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – EXCLUSIVES Τα αρχεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν επιβεβαιώσει στις 21 Αυγ. 1967 ότι η αμερικανική κυβέρνηση ΔΕΝ έβαλε στην εξουσία την ελληνική χούντα!!!

Τα αρχεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν επιβεβαιώσει στις 21 Αυγ. 1967 ότι η αμερικανική κυβέρνηση ΔΕΝ έβαλε στην εξουσία την ελληνική χούντα!!!

by _
0 comment 215 views

 


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Τα αρχεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν επιβεβαιώσει στις 21 Αυγ. 1967 ότι η αμερικανική κυβέρνηση ΔΕΝ έβαλε στην εξουσία την ελληνική χούντα!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 22 Μαρ. 2022 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn 


Τα αρχεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν επιβεβαιώσει στις 21 Αυγ. 1967 ότι η αμερικανική κυβέρνηση ΔΕΝ έβαλε στην εξουσία την ελληνική χούντα!!! Αυτό ήταν/είναι θέμα ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ.

Η Χούντα κατέλαβε λέγει την εξουσία κάτω από συνθήκες που δεν συνάδουν με τις βασικές πολιτικές πεποιθήσεις που αντιπροσωπεύουν οι ΗΠΑ!!!

Εκφράζει επίσης την αποδοκιμασία του για το «ελληνικό καθεστώς και τις πράξεις του όπως η απίστευτη καταδίκη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αβέρωφ σε πέντε χρόνια φυλάκισης για την πραγματοποίηση κοινωνικής συγκέντρωσης στο σπίτι του» κλπ.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής σημαντικά επι λέξει:

Το μέλλον της Ελλάδας.

Kύριε Σίμινγκτον. Κύριε Πρόεδρε, σε αυτό το σώμα έχει τεθεί το ζήτημα των σχέσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση. Ως πρόεδρος της υποεπιτροπής εξωτερικών σχέσεων που έχει να κάνει με αυτό το μέρος του κόσμου, θα σχολιάσω, καθώς μου φαίνεται ότι εμπλέκεται μια θεμελιώδης αρχή στη διεξαγωγή των εξωτερικών υποθέσεων από αυτήν τη χώρα – δηλαδή πώς πρέπει να ενεργήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες προς ξένες κυβερνήσεις που εγκαθίστανται σε συνθήκες που δεν συνάδουν με τις βασικές πολιτικές πεποιθήσεις που πρεσβεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες…

Επιπλέον, το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος της στρατιωτικής μας βοήθειας προς την Ελλάδα παραμένει σε αναστολή είναι επίσης γνωστό στην Ελλάδα· και οι Έλληνες έσπευσαν να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του γεγονότος.

Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η αναστολή της εναπομένουσας στρατιωτικής βοήθειας θα είχε σοβαρές συνέπειες για τις σχέσεις με έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, επίδραση που θα είχε θα ήταν στην παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αφού πιθανώς, αν το πρόγραμμα ανασταλεί τελείως, δεν θα υπήρχε δικαιολογία να παραμείνει στην Ελλάδα το στρατιωτικό προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείριση στρατιωτικής βοήθειας. Θα στερούσαμε έτσι όχι μόνο ένα όργανο επιρροής στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά ένα σημαντικό μέρος της εκπροσώπησής μας στην Ελλάδα –έναν σημαντικό σύμμαχο- σε μια εποχή που οι σχέσεις με τον ελληνικό στρατό έχουν μεγάλη σημασία….

Στην παρούσα κατάσταση, που ελπίζουμε ειλικρινά να είναι προσωρινή, ας μην ξεχνάμε αυτές τις αξίες.

Ας μην θεωρηθεί τίποτα από όσα είπα ότι εγκρίνει την πρόσφατη κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα από στοιχεία του ελληνικού στρατού ή ενέργειες που έχει κάνει η χούντα.

Κανένας Αμερικανός δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την αντισυνταγματική κατάληψη της εξουσίας σε μια φιλική χώρα…

Περισσότερα στο παρακάτω λινκ του ιστοχώρου της…CIA ! >>

https://www.cia.gov/…/CIA-RDP69B00369R000200300037-1.pdf

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr