Home ΗΠΑ Η Γερουσία των ΗΠΑ καταδικάζει ομόφωνα τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου

Η Γερουσία των ΗΠΑ καταδικάζει ομόφωνα τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου

by _
0 comment 131 views

Russian President Vladimir Putin attends a meeting with government members via a video link in Moscow, Russia March 10, 2022. Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS/File Photo

Η Γερουσία των ΗΠΑ καταδικάζει ομόφωνα τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου

Της Moira Warburton

15 Μαρτίου 2022
4:57 μ.μ. PDT
Τελευταία ενημέρωση πριν από 19 ώρες


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 15 Μαρτίου (Reuters) – Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη ομόφωνα ψήφισμα που καταδικάζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως εγκληματία πολέμου, μια σπάνια επίδειξη ενότητας στο βαθιά διχασμένο Κογκρέσο.

Το ψήφισμα, το οποίο εισήχθηκε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Lindsey Graham και υποστηρίχθηκε από γερουσιαστές και των δύο μερών, ενθάρρυνε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στη Χάγη και άλλα έθνη να στοχοποιήσουν τον ρωσικό στρατό σε οποιαδήποτε έρευνα εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Όλοι εμείς σε αυτή την αίθουσα ενωθήκαμε μαζί, με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, για να πούμε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να αποφύγει την ευθύνη για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά του ουκρανικού λαού», δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ σε μια ομιλία του στο βήμα της Γερουσίας πριν από την ψηφοφορία.

Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποστρατικοποίηση και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Ο Πούτιν αποκάλεσε επίσης τη χώρα αποικία των ΗΠΑ με καθεστώς μαριονέτας και χωρίς παράδοση ανεξάρτητου κράτους.

Η Μόσχα δεν έχει καταλάβει καμία από τις 10 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μετά την εισβολή της που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, τη μεγαλύτερη επίθεση σε ευρωπαϊκό κράτος από το 1945.

Ρεπορτάζ της Moira Warburton στην Ουάσιγκτον. Επιμέλεια της Cynthia Osterman

ΠΗΓΗ >> https://www.reuters.com/world/us/us-senate-unanimously-condemns-putin-war-criminal-2022-03-15/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr