Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τσέλσι: Θα χάνει 600.000 λίρες σε κάθε ματς – Την εγκατέλειψε κι ο βασικός χορηγός

Τσέλσι: Θα χάνει 600.000 λίρες σε κάθε ματς – Την εγκατέλειψε κι ο βασικός χορηγός

by _
0 comment 156 views
Τσέλσι: Θα χάνει 600.000 λίρες σε κάθε ματς – Την εγκατέλειψε κι ο βασικός χορηγός
Τσέλσι: Θα χάνει 600.000 λίρες σε κάθε ματς – Την εγκατέλειψε κι ο βασικός χορηγός

Τσέλσι: Θα χάνει 600.000 λίρες σε κάθε ματς – Την εγκατέλειψε κι ο βασικός χορηγός

Αντώνης Πατσούρας

Έκκληση για συζητήσεις με την αρμόδια επιτροπή, που αποφάσισε να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία του Ρομάν Αμπράμοβιτς και της προκάλεσε τεράστιες ζημιές, απευθύνει η Τσέλσι – Έχασε τον χορηγό της φανέλας της – Πώς υπολογίζονται οι απώλειες που θα υφίσταται σε κάθε αγώνα – «Παγώνει» η πώληση του συλλόγου

Ένα «δώρο» που δεν περίμενε ανήμερα των γενεθλίων της έλαβε η Τσέλσι.

Η ομάδα του Λονδίνου η οποία κατέκτησε άλλο ένα Champions League το 2021 και εν συνεχεία το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν μπορεί να γιορτάσει τα γενέθλια της αφού από το πρωί της 10ης Μαρτίου είναι σε “κόκκινο συναγερμό”.

H Μεγάλη Βρετανία «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς και επέβαλλε μια σειρά από απαγορεύσεις και «πλαφόν» στους Μπλε. Παράλληλα «παγώνει» και η διαδικασία πώλησης με τους υποψήφιους μνηστήρες να κάνουν… ουρά.

Η Τσέλσι με επίσημη ανακοίνωση ζητά να μιλήσει με την κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί τα μέτρα που της επιβλήθηκαν μετά από το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη της.

«Με δεδομένο το 100% της ιδιοκτησίας της Τσέλσι και των σχετιζόμενων εταιρειών, η Τσέλσι κανονικά θα αντιμετώπιζε τις ίδιες κυρώσεις με τον κ. Αμπράμοβιτς. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χορήγησε γενική άδεια που επιτρέπει στην Τσέλσι να διατηρήσει ορισμένες δραστηριότητες.



Σκοπεύουμε να εκκινήσουμε συζητήσεις με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με πεδίο εφαρμογής της άδειας. Αυτό θα περιλαμβάνει αίτημα να επιτραπεί η τροποποίηση της άδειας, προκειμένου ο σύλλογος να λειτουργεί όσο το δυνατόν κανονικά. Θα αναζητήσουμε επίσης καθοδήγηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον αντίκτυπο αυτών των μέτρων στο Ίδρυμα της Τσέλσι και στο σημαντικό έργο του στις κοινότητές μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Τσέλσι.

Πριν προλάβει να μετρήσει τα δεινά που έρχονται η Τσέλσι έμαθε ότι ο χορηγός της φανέλας της, η Three UK ανέστειλε τη χορηγία της με το κλαμπ λόγω Αμπράμοβιτς.

«Ύστερα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις κυρώσεων, ζητήσαμε από την Τσέλσι να αναστείλει προσωρινά τη χορηγία μας στο σύλλογο και μεταξύ άλλων να αφαιρέσει το brand μας από τις φανέλες και γύρω από το γήπεδο, μέχρι νεωτέρας. Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρκετούς φίλους της Τσέλσι που ακολουθούν την ομάδα με πάθος. Ωστόσο, αισθανόμαστε ότι δεδομένων των συνθηκών και των κυβερνητικών κυρώσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή, είναι το σωστό πράγμα να κάνουμε», ανέφερε εκπρόσωπος της Three UK.

Η χορηγική συνεργασία της με την Τσέλσι ξεκίνησε το 2020 και έχει διάρκεια 3 ετών με προοπτική επέκτασης. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας κάθε χρόνο εισέπρατταν 48.000.000 ευρώ από την χορηγό της φανέλας της!

Η συμφωνία με την Three UK που δεν είναι πλέον σε ισχύ είναι η κορυφή του «παγόβουνου» για τις απώλειες της Τσέλσι. Πέρσι η Τσέλσι έβγαλε από χορηγίες το ποσό των 154 εκατ. λιρών και το 2019 είχε έσοδα 200 εκατ. λίρες.



Με την Τσέλσι έχουν συμφωνία η Nike η οποία αποφέρει 55 εκατ. λίρες ενώ εισπράτει από την αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai και την Hublot, που έχουν συμφωνίες αξίας άνω των 15 εκατομμυρίων λιρών συνολικά!

Η θηλιά έχει μπει για τα καλά στο… λαιμό της Τσέλσι.

Σε κάθε παιχνίδι η Τσέλσι θα χάνει 600.000 λίρες! Αυτό προκύπτει από το «εμπάργκο» από την πώληση εισιτηρίων. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας δεν θα έχουν πρόβλημα να εισέλθουν στο γήπεδο αλλά υπάρχουν 12.834 κενές θέσεις.

Εάν υπολογίζει κανείς ότι κάθε εισιτήριο  κοστίζει το λιγότερο 47 λίρες το ποσό ξεπερνά τα 600.000 λίρες το παιχνίδι. Το «πλαφόν» που έχει επιβληθεί στην Τσέλσι για τα εκτός έδρας ταξίδια είναι 20.000 λιρες και φυσικά ισχύει για τα ταξίδια και εκτός Νησιού.

Αυτό το ποσό δεν φτάνει στους “Μπλε” και χιουμοριστικά σε ρεπορτάζ σε αγγλικά ΜΜΕ υπάρχουν αναφορές για το Megabus. Είναι το περίφημο λεωφορείο της Τσέλσι και δεν είναι λίγοι που σημειώνουν με χιούμορ: «Ας ταξιδέψουν με το Megabus».

Πολλοί επικαλούνται ως παράδειγμα το παιχνίδι με την Λιλ στη Γαλλία για το Champions League εκεί όπου η ομάδα θα πρέπει να περάσει τα σύνορα αλλά σύμφωνα με το Sky Sports η Τσέλσι έχει προπληρώσει τα ταξίδια.

Η ομάδα του Λονδίνου ζητά επιτακτικά αλλαγές από την κυβέρνηση πάνω σ’ αυτά τα θέματα και φυσικά ως προς την πώληση των εισιτηρίων. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πληρώσει ο φορολογούμενος για την Τσέλσι.

Τα στελέχη της ανησυχούν επίσης για τη μέγιστη δαπάνη των 500.000 λιρών για τους εντός έδρας αγώνες. Επίσης η Τσέλσι δεν μπορεί να πουλήσει απευθείας τα προϊόντα της. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να πωλούν προϊόντα συνεργάτες της αλλά τα χρήματα δεν μπορεί να καταλήγουν στο κλαμπ.



Στον κόσμο της Τσέλσι που αποθέωσε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στο τελευταίο παιχνίδι και προκάλεσε αρνητικά σχόλια υπάρχει έντονη ανησυχία για την επόμενη ημέρα. Η γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις σε μια προσπάθεια της να καθησυχάσει τους φίλους των Λονδρέζων είχε γράψει στο twitter: «Η συγκεκριμένη ενέργεια κατά όσων έδωσαν τη δυνατότητα να εγκαθιδρυθεί το καθεστώς Πούτιν ήταν προτεραιότητα μας. Ξέρω ότι αυτή η κίνηση προκαλεί αβεβαιότητα, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Premier League και τους συλλόγους προκειμένου το πρωτάθλημα να συνεχιστεί απρόσκοπτα αλλά και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει».

Σύμφωνα με την «Daily Mail» οι Λονδρέζοι ενδέχεται να υποχρεωθούν να τεθούν σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης μέχρι τις 31/5 και εάν αυτό εφαρμοστεί θα έχουν  τρομερά οικονομικά προβλήματα και δεν θα μπορούν να καλύψουν τις οφειλές της.

Βάσει του κανονισμού μπορεί να επιβληθεί ακόμη και ποινή αφαίρεσης 9 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα που ίσως να θέσει εκτός Champions League την ομάδα! Πιθανές κυρώσεις θα εξεταστούν στο τέλος της σεζόν.

Το βασικό θέμα για την Τσέλσι είναι η καθημερινότητα της και να έξοδα που «τρέχουν». Βέβαια το πιο σπουδαίο για το μέλλον είναι τι και πότε θα συμβεί με την πώληση της ομάδας από τον Αμπράμοβιτς.

_______

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/sports/article/1220699/asfuxia-stin-tselsi-logo-abramovits-zita-halarosi-stis-kuroseis/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr