Home ΚΟΣΜΟΣ Πού είναι ο Πρόεδρος Ζελένσκι; Αναφορές ότι κρύβεται στην αμερικανική πρεσβεία της Πολωνίας

Πού είναι ο Πρόεδρος Ζελένσκι; Αναφορές ότι κρύβεται στην αμερικανική πρεσβεία της Πολωνίας

by _
0 comment 176 views

Πού είναι ο Πρόεδρος Ζελένσκι; Αναφορές ότι κρύβεται στην αμερικανική πρεσβεία της Πολωνίας

Δημοσιεύθηκε: 5 Μαρτίου 2022 10:31 π.μ

Πληροφορίες από ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι δόθηκε τελεσίγραφο από το Κρεμλίνο στις 23 Φεβρουαρίου στις 21:00, με το οποίο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έλαβε 5 ώρες για να αποφασίσει για την αναγνώριση της Κριμαίας και του LDNR εντός των συνόρων της. Το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη βρετανική πρεσβεία για το τελεσίγραφο, αλλά έλαβε εντολή να μην δεχτεί κανένα τελεσίγραφο…

ΚΙΕΒΟ – Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ηγείται του πολέμου κατά της Ρωσίας στο διαδίκτυο. Έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις στα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, έχει μιλήσει στον ουκρανικό λαό και έχει πολεμίσει ενάντια σε όλες τις φήμες για το πού βρίσκεται ανεβάζοντας εκκλήσεις με βίντεο στο Instagram.

Στις 4 Μαρτίου, αρκετοί αξιωματούχοι του Κιέβου ισχυρίστηκαν ότι ο Ζελένσκι είχε εγκαταλείψει τη χώρα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin, οι βουλευτές της Verkhovna Rada δεν μπορούσαν να τον πάνε στο Lviv (Λβίβ) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Πολωνία.

Ένας άλλος Ουκρανός βουλευτής, ο Ilya Kiva, μέλος του κόμματος Opposition Platform — For Life, επιβεβαίωσε την αναχώρηση του Zelensky για τη Πολωνία.

«Έχω επιβεβαίωση ότι ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι, πέρασε τα Ουκρανο-Πολωνικά σύνορα και είναι πλέον ασφαλής στην αμερικανική πρεσβεία», είπε.



Αργότερα, βίντεο δημοσιεύτηκε στους επίσημους λογαριασμούς του Προέδρου στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τον δείχνει στο γραφείο του στην Ουκρανία. Αλλά το μήνυμά του στερούνταν κυρίως πλαισίου.

Στις 4 Μαρτίου, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δεν θα κλείσει τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία, καθώς η συμμαχία δεν συμμετείχε άμεσα στη σύγκρουση. Ο Ζελένσκι προειδοποίησε το ΝΑΤΟ για τη στάση του. Αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, αυτό θα έπληττε την προσωπική του κατάσταση.

«Αυτή είναι η αυτο-ύπνωση όσων είναι αδύναμοι και ανασφαλείς», παραπονέθηκε ο Ζελένσκι. «Όλοι οι άνθρωποι που θα πεθάνουν, από σήμερα και στο εξής, θα πεθάνουν εξαιτίας σας».

Ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Βλαντιμίρ Ορλόφ είπε στο ρωσικό κανάλι Voenkor Kotenok ότι η εκστρατεία ήταν δύσκολη λόγω της ανθρωπιστικής κατάστασης: «Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η Ουκρανία είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Ναι, δεν έχει σύγχρονα όπλα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του στρατού αυτού του κράτους-μαριονέτα έχει πρακτική εμπειρία μάχης, εκπαιδευτές από τους στρατούς ολόκληρου του μπλοκ του ΝΑΤΟ που συνεργάζονται μαζί του.



«Οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Πολωνίας, της Μεγάλης Βρετανίας παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη στην Ουκρανία και το πιο σημαντικό, ολόκληρος ο μηχανισμός πληροφοριών του Πενταγώνου εργάζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Πρόκειται, θα έλεγα, για εξαιρετικά σοβαρή υποστήριξη. Ίσως και πιο δυνατή από τη δική μας. Μην ξεχνάτε το μέτωπο της πληροφόρησης, όπου σήμερα το πλεονέκτημα είναι εντελώς στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών.»

__________

ΠΗΓΗ >> https://freewestmedia.com/2022/03/05/where-is-president-zelensky/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr