Home Greek News ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η Ρωσία καταλαμβάνει τμήματα της Χερσώνας, της περιοχής που πήρε το όνομά της από μια αρχαία ελληνική αποικία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η Ρωσία καταλαμβάνει τμήματα της Χερσώνας, της περιοχής που πήρε το όνομά της από μια αρχαία ελληνική αποικία (ΒΙΝΤΕΟ)

by _
0 comment 148 views

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η Ρωσία καταλαμβάνει τμήματα της Χερσώνας, της περιοχής που πήρε το όνομά της από μια αρχαία ελληνική αποικία (ΒΙΝΤΕΟ)

από το 


Η Ρωσία έχει καταλάβει περιοχές της περιοχής Χερσώνα, μια περιοχή της οποίας τα ονόματα εμπνεύστηκαν από την αρχαία ελληνική αποικία της Κριμαίας της Χερσονήσου (Χερσόνησος), από τις ουκρανικές δυνάμεις καθώς συνεχίζεται η εισβολή τους στη χώρα.

Σύμφωνα με το Zero Hedge, η διοίκηση της περιοχής ανακοίνωσε ότι «τμήματα της νότιας περιοχής Χερσώνας της Ουκρανίας δεν βρίσκονται πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο».

Η περιοχή πήρε το όνομά της από την πιο διάσημη πόλη-αποικία της Χερσονήσου, που βρίσκεται στην Κριμαία, ως η πρώτη πόλη από το ελληνικό έργο του Γκριγκόρι Ποτέμκιν και της Αικατερίνης Β’.

Το αρχαίο όνομα «Χερσόνησος» προέρχεται από μια λέξη αρχαίας ελληνικής διαλέκτου, χερσόνησος, που σήμαινε χερσόνησος, ακτή.



Ωστόσο, για το όνομα χρησιμοποιήθηκε η ανατολική ρωμαϊκή (βυζαντινή) εκδοχή, η οποία πρωτοεμφανίζεται επί των ημερών του αυτοκράτορα Ζήνωνα.

Εν τω μεταξύ, σε μια τηλεοπτική ομιλία στις 05:55 ώρα Μόσχας (02:55 GMT), ο Πούτιν ανακοίνωσε μια «στρατιωτική επιχείρηση» στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας, που αποτελείται από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ που ελέγχονται από τη Μόσχα.

Ο Πούτιν είπε ότι η χώρα του επεμβαίνει ως πράξη αυτοάμυνας και ότι δεν θέλει να καταλάβει την Ουκρανία, είπε, αλλά θα αποστρατιωτικοποιήσει και θα «απο-ναζιστοποιήσει» τη χώρα αφού ανακοίνωσε τις προθέσεις της για πυρηνική ενέργεια.

Προέτρεψε τους Ουκρανούς στρατιώτες στη ζώνη μάχης να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους, αλλά είπε ότι οι συγκρούσεις ήταν αναπόφευκτες και «μόνο ζήτημα χρόνου».



Και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε επέμβαση από εξωτερικές δυνάμεις για να αντισταθεί στην επιχείρηση θα αντιμετωπιζόταν με «άμεση» και καταστροφική απάντηση.

Συνοδείες εισήλθαν επίσης στις ανατολικές περιοχές Λουχάνσκ και Χάρκοβο, και μετακινήθηκαν στην περιοχή Χερσώνα από την Κριμαία.

Της επίθεσης προηγήθηκαν πυρά πυροβολικού και υπήρξαν τραυματισμοί σε συνοριοφύλακες, ανέφερε το DPSU.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για στρατεύματα που αποβιβάστηκαν δια θαλάσσης στο νότο στις πόλεις-λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, της Μαριούπολης και της Οδησσού.

__________

ΠΗΓΗ >> https://greekcitytimes.com/2022/02/25/ukraine-war-russia-kherson/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr