Home Greek News ΕΚΤΑΚΤΟ – Οδηγία για απομάκρυνση Ελλήνων από Ουκρανία και πρεσβεία – Ο Λευκός Οίκος καλεί τους Αμερικανούς να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία

ΕΚΤΑΚΤΟ – Οδηγία για απομάκρυνση Ελλήνων από Ουκρανία και πρεσβεία – Ο Λευκός Οίκος καλεί τους Αμερικανούς να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία

by _
0 comment 201 views

(Φωτ.: EUROKINISSI)

ΕΚΤΑΚΤΟ – Οδηγία για απομάκρυνση Ελλήνων από Ουκρανία και πρεσβεία 

Ο Λευκός Οίκος καλεί τους Αμερικανούς να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία


Ο χρήστης Τζέημς Σώντερς είναι τώρα live εδώ: LIVEGRTV (προσκαλέστε φίλους).

Αυτές οι ποληροφορίες είναι του πρώην υποψήφιου ευρωβουλευτή και ανεξάρτητου δημοσιογράφου κιου Τζέιμς Σώντερς, ο οποίος μιλάει στην παρακάτω εκπομπή…

Δείτε το …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΡΘΡΟ…. 

Έκτακτη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τους Έλληνες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία

Έκτακτη ανακοίνωση για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Την ίδια ώρα, ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες χώρες καλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη χώρα.

Όπως αναφέρει η έκτακτη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο».

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε τα εξής στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: [email protected]



Ο Λευκός Οίκος καλεί τους Αμερικανούς να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία

«Ανά πάσα στιγμή», ακόμη και πριν από τη λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Φεβρουαρίου, θα μπορούσε να γίνει μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε απόψε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε ενδείξεις κλιμάκωσης από τη ρωσική πλευρά, συμπεριλαμβανομένης και της άφιξης νέων δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο», είπε στους δημοσιογράφους ο Σάλιβαν.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, μια ρωσική επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει με αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ακόμη στην Ουκρανία να φύγουν από τη χώρα αυτή μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες, λέγοντας ότι μια ρωσική αεροπορική επίθεση θα καθιστούσε δυσκολότερη την αναχώρησή τους.

«Δεν λέμε ότι ο Πούτιν έχει λάβει την τελική του απόφαση», υπογράμμισε ωστόσο ο Σάλιβαν. Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι οι Δυτικοί σύμμαχοι επιδεικνύουν «αξιοσημείωτη ενότητα» απέναντι στη Ρωσία, σχολιάζοντας ότι αν η Μόσχα αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία η επιρροή της δεν θα αυξηθεί, αντιθέτως θα μειωθεί. «Ό,τι κι αν συμβεί, η Δύση είναι πιο ενωμένη απ’ ό,τι ήταν εδώ και χρόνια, το ΝΑΤΟ ενισχύθηκε», διαβεβαίωσε.

Η Βρετανία και οι άλλες χώρες καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία



Επίσης, η Βρετανία συνέστησε σήμερα στους υπηκόους της να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία, ως μέτρο ασφαλείας, μεσούσης της κρίσης Ρωσίας – Δύσης. «Η ασφάλεια των Βρετανών υπηκόων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας, για αυτό ακριβώς εμείς επικαιροποιήσαμε τις συστάσεις μας προς τους ταξιδιώτες», είπε ένας εκπρόσωπος τύπου του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Προτρέπουμε τους Βρετανούς υπηκόους στην Ουκρανία να φύγουν αμέσως με εμπορικά μέσα, όσο παραμένουν διαθέσιμα».

Ακόμη, η Βόρεια Μακεδονία κάλεσε σήμερα τους πολίτες της να φύγουν από την Ουκρανία, επικαλούμενη την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα αυτή. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας σε ανακοίνωσή του καλεί όλους τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ουκρανία το προσεχές χρονικό διάστημα, να αποφύγουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα αυτή. Επιπροσθέτως προτρέπει όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στην Ουκρανία να την εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν, εφ’ όσον έχουν τη δυνατότητα.

Η Νορβηγία και η Λετονία προστέθηκαν απόψε στις χώρες εκείνες που καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία, επικαλούμενες την κατάσταση ασφαλείας και τη συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

ΠΗΓΗ >> https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/373698/systasi-tou-ypourgeiou-eksoterikon-gia-tous-ellines-pou-vriskontai-i-taksideyoun-stin-oukrania?fbclid=IwAR3ejoJSkue1-jCilKKdS2sbjob2anyRXYqunBkR6bH9r4J6yYvRd-41qpA

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr