Home Greek News ΒΡΑΖΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

ΒΡΑΖΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

by _
0 comment 116 views

ΒΡΑΖΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]www.egerssi.gr

Δεξιός! Αυτός ο πολιτικός όρος αναφερόταν κυρίως σε πολιτικές αντιλήψεις και πολιτικές θέσεις που χαρακτήριζαν πολίτες της ελληνικής κοινωνίας και οι οποίες χαρακτηρίζονταν ως συντηρητικές. Χαρακτηρίζονταν ως συντηρητικές από την ριζοσπαστική αλλά και τη δογματική αριστερά!

Ωστόσο αυτή η κατηγορία των πολιτών της κοινωνίας μας, οι “δεξιοί” δηλαδή, αποτελούσαν την μεγάλη μερίδα της μεσαίας αστικής τάξεως. Των φιλήσυχων πολιτών, των οικογενειαρχών, των μεροκαματιάρηδων, όλων εκείνων που διαφύλατταν την ιστορική εθνική κληρονομιά, την αγάπη στην Ορθόδοξη πίστη, εκείνων που σφυρηλατούσαν την κοινωνία με την προάσπιση των ηθών, των εθίμων, των πατροπαράδοτων παραδόσεων της ελληνικής κοινωνίας!

Αυτόν τον πολιτικό χώρο κάλυπτε ο “Ελληνικός Συναγερμός” που ιδρύθηκε το 1951 από τον Στρατάρχη και μετέπειτα Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπάγο. Μετά τον θάνατο του Παπάγου, ο “Ελληνικός Συναγερμός” διαλύθηκε το 1956 και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ). Με την επάνοδό του στην Ελλάδα μετά την πτώση των Συνταγματαρχών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία! Που μπορεί την εποχή εκείνη να χαρακτηρίστηκε πως έφερε αέρα εκσυγχρονισμού στην “γαλάζια παράταξη”, ωστόσο η ΝΔ συνέχισε να υπερασπίζεται όσα υπερασπιζόταν ο “Ελληνικός Συναγερμός” και η ΕΡΕ! Δηλαδή συνέχισε η ΝΔ να είναι ένα συντηρητικό κοινωνικά κόμμα, με φιλελεύθερο οικονομικά προφίλ, αλλά και προσηλωμένο στην Ορθοδοξία!

Άλλωστε, ποιος ξεχνάει την δυναμική ΟΝΝΕΔ, την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, που υπερήφανα τραγουδούσε:

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ! >> https://egerssi.gr/%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%bd%ce%b4/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr