Home Greek News Βουλευτής της ΝΔ υπέρ της παιδικής εργασίας για… «να πάρουν μια γεύση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Βουλευτής της ΝΔ υπέρ της παιδικής εργασίας για… «να πάρουν μια γεύση» (ΒΙΝΤΕΟ)

by _
0 comment 185 views

 


Βουλευτής της ΝΔ υπέρ της παιδικής εργασίας για… «να πάρουν μια γεύση» (ΒΙΝΤΕΟ)

 Σάλος έχει ξεσπάσει από την συμφωνία της κυβέρνησης ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, να απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιά που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και των κομμάτων της… αντιπολίτευσης, περίμενε κανείς πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει πίσω στη συμφωνία της… αναβίωσης του «παιζομαζώματος».

Ωστόσο, γαλάζιοι βουλευτές βγαίνουν στην τηλεόραση και δικαιολογούν το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει από το παράθυρο την παιδική εργασία από δομές φροντίδας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας στο Kontra, στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, ισχυρίστηκε πως… όλα τα παιδιά του κόσμου θα πρέπει να παίρνουν… εργασιακή εμπειρία, όχι μόνο όσα διαβιούν, δηλαδή, σε δομές.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για παιδιά που βρέθηκαν σε δομές. Που πρέπει να βρουν ένα βήμα επανένταξης», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει αυτά τα παιδιά να πάρουν μία γεύση, μία μυρωδιά. Δεν είπαμε ούτε να δουλέψει(!) ούτε να κοπιάσει».

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που υπέγραψε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να εργάζονται 16χρονα παιδιά από δομές φροντίδας ανηλίκων σε ξενοδοχεία, προβλέπει:



Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.
Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Η «απασχόληση», σύμφωνα με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, είναι «σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός», για να «γνωρίσει ο κόσμος την αγορά εργασίας», όπως – εμφανώς αμήχανα – δήλωσε στο Kontra.

Εγείροντας σοβαρά ερωτήματα με τη στάση του, ρώτησε τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού αν γνωρίζουν τι είναι ο «σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός» και τους είπε πως αντιμετωπίζουν το θέμα… ρατσιστικά(!) για να λάβει την απάντηση: «εσείς το αντιμετωπίζετε ρατσιστικά. Δεν το κάνετε οριζόντια στα Λύκεια, το κάνετε στα ορφανά».

«Υπάρχει μία συμφωνία υπό συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να ψηφίστηκε», είπε.



«Δεν είπαμε αυτό, ούτε ανοίγουμε τα παράθυρα για την παράνομη εργασία», κατέληξε.

ΠΗΓΗ >> https://neodimokratika.gr/%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%b4-%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%81%ce%b3/?fbclid=IwAR1NU3uS-29ZSgBwO6QsIJzQLeExbOoayVsHZknzxNLQycKt1RuNOTY0x8A

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr