Home Κορωνοϊος Και οι 3 εξουσιοδοτημένες από τον FDA εταιρείες εμβολίων κατά του COVID-19 απασχολούν πρώην επιτρόπους του FDA

Και οι 3 εξουσιοδοτημένες από τον FDA εταιρείες εμβολίων κατά του COVID-19 απασχολούν πρώην επιτρόπους του FDA

by _
0 comment 182 views

Και οι 3 εξουσιοδοτημένες από τον FDA εταιρείες εμβολίων κατά του COVID-19 απασχολούν πρώην επιτρόπους του FDA

-του Jordan Schachtel
Substack.com


Έχετε ένα πειραματικό φάρμακο που χρειάζεται ταχεία έγκριση από τον FDA για να πωληθεί στις μάζες; Θέλετε να κερδίσετε δισεκατομμύρια δολάρια από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ για το νεοανακαλυφθέν φαρμακευτικό προϊόν σας;

Στη σημερινή Αμερική, μπορείτε να αγοράσετε έναν πρώην επίτροπο της FDA και να χρησιμοποιήσετε το σύστημα «περιστρεφόμενων πορτών» διαφθοράς του δημόσιου τομέα/ιδιωτικού τομέα για να επιβάλετε τη θέλησή σας στο αμερικανικό κοινό και να βγάλετε, στη πορεία, και ένα απρόσμενο κέρδος στα στελέχη και τους μετόχους σας.

Αυτή φαίνεται να είναι η ακριβής στρατηγική που χρησιμοποίησαν η Johnson & Johnson, η Pfizer και η εταιρεία που ίδρυσε τη Moderna, οι οποίες έχουν κατατάξει μια σειρά από πρώην κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους σε κορυφαίες θέσεις στους αντίστοιχους οργανισμούς τους.

Ο Δρ Σκοτ Γκότλιμπ

Ο πρώην επίτροπος του FDA Scott Gottlieb, η απόλυτη προσωποποίηση του μηχανισμού περιστρεφόμενης πόρτας, κάθεται στο διοικητικό συμβούλιο της Pfizer. Ο συχνός επισκέπτης του CNBC που χρηματοδοτείται από την Pfizer διατηρεί επίσης αρκετές χιλιάδες μετοχές της μετοχής της Pfizer και λαμβάνει αποζημίωση στα έξι νούμερα σε ετήσια βάση. Ο Γκότλιμπ κερδίζει εκατομμύρια από τους συνεχώς αυξανόμενους διορισμούς του στα διοικητικά συμβούλια σε μια πληθώρα φαρμακευτικών εταιρειών και εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης.

Ο κερδοσκόπος της πανδημίας βρίσκεται επίσης στα διοικητικά συμβούλια των Illumina και Tempus Labs, τα οποία πωλούν κιτ δοκιμών COVID-19 εγκεκριμένα από την FDA. Επιπλέον, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Aetion, η οποία έχει συνεργαστεί με τον FDA για την έρευνα της πολιτικής για τον COVID-19.

Δόκτωρ Στίβεν Χαν

Ο Stephen Hahn, ο οποίος ηγήθηκε του FDA όταν ενέκρινε τις δόσεις του COVID-19 της Moderna, ανέλαβε πρόσφατα μια θέση εκτελεστικού επιπέδου στην Flagship Pioneering, την εταιρεία που κυκλοφόρησε τη Moderna. Η Flagship κατέχει 20 εκατομμύρια μετοχές της Moderna, η αξία της οποίας στις 16 Οκτωβρίου 2021 ήταν 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Κέρδισαν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της πώλησης της μετοχής της Moderna νωρίτερα φέτος.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά διαχωρισμός μεταξύ της Flagship και της Moderna. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Flagship Noubar Afeyan, ο οποίος συνίδρυσε τη Moderna και κατέχει πάνω από 2 εκατομμύρια μετοχές της Moderna, είναι ο σημερινός πρόεδρος της Moderna. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, αναφέρεται ως «ειδικός συνεργάτης» της Flagship.

Τον Σεπτέμβριο, ο Hahn διορίστηκε Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής της εταιρείας YourBio Health, μιας εταιρείας που πουλά κιτ δοκιμών για τον COVID-19.

Ο Δρ Mark McClellan

Ο Mark McClellan ήταν επίτροπος του FDA από το 2002-2004 (και υπηρέτησε σε άλλα υψηλόβαθμα κυβερνητικά πόστα). Διατηρεί μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο με τον φαρμακευτικό κολοσσό Johnson & Johnson από το 2013. Ο McClellan κατέχει χιλιάδες μετοχές της εταιρείας και λαμβάνει, ετησίως, περίπου 300.000 $.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο Substack.com.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr