Home ΚΟΣΜΟΣ Το Neuralink του Έλον Μασκ θα ξεκινήσει την εμφύτευση μικροτσίπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο το 2022. Λειτουργεί «καλά» στους…ΠΙΘΗΚΟΥΣ και τα…ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ…

Το Neuralink του Έλον Μασκ θα ξεκινήσει την εμφύτευση μικροτσίπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο το 2022. Λειτουργεί «καλά» στους…ΠΙΘΗΚΟΥΣ και τα…ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ…

by _
0 comment 143 views

This video grab made from the online Neuralink livestream shows the Neuralink disk implant held by Elon Musk during the presentation on August 28, 2020 PHOTO BY NEURALINK/AFP VIA GETTY IMAGES

Nationalpost.com: Το Neuralink του Έλον Μασκ θα ξεκινήσει την εμφύτευση μικροτσίπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο το 2022

«Είναι σαν ένα Fitbit για το κρανίο σου με καλώδια», είπε σε μια επίδειξη του πρωτοτύπου το 2020…


Συντάκτης του άρθρου: Lynn Chaya
Ημερομηνία δημοσίευσης: 07 Δεκεμβρίου 2021


Σε μια συνέντευξη στη Wall Street Journal, ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος μηχανικός Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η Neuralink, η εταιρεία τεχνολογίας διεπαφής εγκεφάλου του που ιδρύθηκε το 2016, ελπίζει να ξεκινήσει την εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπους ήδη από το επόμενο έτος.

Αυτό το τσιπ χρησιμοποιείται για τη σύνδεση νευρώνων στον εγκέφαλο με κάθε είδους υπολογιστική συσκευή, προκειμένου να καταγράψει και να διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Προορισμένο για τετραπληγικούς και πάσχοντες από τραυματισμούς στον εγκέφαλο ή τη σπονδυλική στήλη, το τσιπ θα επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν τις σκέψεις τους μέσω υπολογιστών και κινητών συσκευών.

«Καθώς οι χρήστες σκέφτονται να κινήσουν τα χέρια ή τα χέρια τους, θα αποκωδικοποιούσαμε αυτές τις προθέσεις, οι οποίες θα αποστέλλονταν μέσω Bluetooth στον υπολογιστή του χρήστη», αναφέρει ο ιστότοπος. «Οι χρήστες θα μάθαιναν αρχικά να ελέγχουν μέσω εικονικού ποντικιού. Αργότερα, καθώς οι χρήστες εξασκούνται περισσότερα και οι προσαρμοστικοί αλγόριθμοι αποκωδικοποίησης συνεχίζουν να βελτιώνονται, αναμένουμε ότι οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός πληκτρολογίου ή ενός ελεγκτή παιχνιδιών.”

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε ζωντανά στη σύνοδο κορυφής των CEO της Wall Street Journal, ο Μασκ είπε ότι το τσιπ λειτουργεί καλά στους πιθήκους. Η εταιρεία πραγματοποιεί εκτεταμένες δοκιμές για να επιβεβαιώσει ότι είναι «πολύ ασφαλές και αξιόπιστο» και ότι η συσκευή μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η Neuralink παρουσίασε μια προκαταρκτική συσκευή μεγέθους νομίσματος που περιγράφηκε ως το πιο πρόσφατο πρωτότυπο. «Είναι σαν ένα Fitbit στο κρανίο σου με μικροσκοπικά καλώδια», είπε ο Μασκ για το τσιπ κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης σε ένα γουρούνι το 2020.

Ενώ στο παρελθόν είχε προτείνει ένα χρονοδιάγραμμα για την εμφύτευση των τσιπ της Neuralink σε ανθρώπους, ο Μασκ έχει ιστορικό υπερβολικών υποσχόμενων και ελλιπών παραδόσεων. Το 2019, είπε ότι η Neuralink προέβλεπε να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους έως το 2020 και ξανά το 2021.

«Ελπίζουμε να το έχουμε στους πρώτους μας ανθρώπους – που θα είναι άνθρωποι που έχουν σοβαρούς τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού όπως τετραπληγικοί, κτλ. – το επόμενο έτος, εν αναμονή της έγκρισης του FDA», είπε στο WSJ.

___________

ΠΗΓΗ >> https://nationalpost.com/news/elon-musks-neuralink-to-begin-implanting-microchips-in-human-brains-in-2022?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1VNyU-G9VIG5YAJNlY1s5gn6BSHPomdZHURNZxMv9kLNrNEI-Pm3TQV0o#Echobox=1638897295

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr