Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα στελέχη των ΕΔ έστειλαν μήνυμα σε Τουρκία και κυβέρνηση: Δεν θα μας κάμψει κανείς

Ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα στελέχη των ΕΔ έστειλαν μήνυμα σε Τουρκία και κυβέρνηση: Δεν θα μας κάμψει κανείς

by _
0 comment 178 views
Ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα στελέχη των ΕΔ έστειλαν μήνυμα σε Τουρκία και κυβέρνηση: Δεν θα μας κάμψει κανείς
Ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα στελέχη των ΕΔ έστειλαν μήνυμα σε Τουρκία και κυβέρνηση: Δεν θα μας κάμψει κανείς

Ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα στελέχη των ΕΔ έστειλαν μήνυμα σε Τουρκία και κυβέρνηση: Δεν θα μας κάμψει κανείς

Η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει η παρέλαση με χρονόμετρο – Οι Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα και έτσι έστειλαν ηχηρό μήνυμα


Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στην οποία παρέλασαν τόσο τα εμβολιασμένα, όσο και τα ανεμβολίαστα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία και στην κυβέρνηση. 

Το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες είναι ενωμένες, παρά τα διχαστικά μέτρα τα οποία έχει επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του τόπου. 

Η φετινή παρέλαση διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για την Εθνική μας επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ ‘ Σώματος Στρατού.



Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και άλματα αλεξιπτωτιστών, τράβηξαν τα βλέμματα στον ουρανό, ενώ στο λιμάνι και ανοιχτά του λιμανιού, το παρόν έδωσε και το Πολεμικό Ναυτικό με πλοία του.

Εντυπωσίασε το ιστορικό Spitfire 



Εκτός από τα μαχητικά και τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα άλλο αεροσκάφος κέρδισε τις εντυπώσεις: το θρυλικό Spitfire, με πιλότο τον βρετανό Dan Griffith.

Το ιστορικό Spitfire MJ755 και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν μαζί για πρώτη φορά πάνω από τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ξεκινούσε η στρατιωτική παρέλαση.

Το ανακατασκευασμένο μαχητικό Supermarine Spitfire MJ755 της Ελλάδας πέταξε σε σχηματισμό με ένα σύγχρονο μαχητικό F-16 της 335 Μοίρας «Τίγρης», της παλαιότερης Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, που συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1941 στο αεροδρόμιο Ακίρ της Παλαιστίνης.

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, η παρέλαση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα και συμμετείχαν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Παρόντες μεταξύ άλλων στη στρατιωτική παρέλαση, είναι ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς,ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Μάθιου Λοτζ και ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Δείτε βίντεο: 





Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Google news logoΑκολουθήστε το pronews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr