Home ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – EXCLUSIVES Ευθύνεται το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ για την αύξηση της παραγωγής ναρκωτικών στο Αφγανιστάν

Ευθύνεται το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ για την αύξηση της παραγωγής ναρκωτικών στο Αφγανιστάν

by _
0 comment 259 views

Ευθύνεται το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ για την αύξηση της παραγωγής ναρκωτικών στο Αφγανιστάν

ΠΟΙΟΙ τελικά είναι οι καλλιεργητές του οπίου στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν ή η…εκάστοτε αμερικανική κυβέρνηση;;;


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 24 Αυγ. 2021, 08:21, Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Στο πρώτο μας άρθρο για αυτό το θέμα με τίτλο Πρώην πράκτορας της CIA παραδέχεται στο Δικαστήριο «Εμείς τρέχουμε το λαθρεμπόριο οπίου του Αφγανιστάν», σας αποκαλύψαμε μια διακαστική υπόθεση η οποία προκάλεσε σάλο σε όλες τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στην κοινώτητα των μυστικών υπηρεσιών, όπου ένας πρώην πράκτορας της CIA κατέθεσε στο δικαστήριο κάτι το οποίο ήταν ένα θέμα-…ταμπού μέχρι τότε: Το γεγονός πως η εκάστοτε αμερικανική κυβέρνηση χειρίζονται λάθρα το μεγάλο και κρυφό…ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΚΩΤΙΚΩΝ!!!

Και γράψαμε…

Ένας πρώην πράκτορας της CIA παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η CIA διακινούν ναρκωτικά τα τελευταία 60 χρόνια και ελέγχουν το εμπόριο οπίου στο Αφγανιστάν.

Ο Τζον Φ. Άμποτσφορντ (John F. Abbotsford) βρέθηκε στο δικαστήριο για κατηγορίες για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, αλλά λέει ότι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και μια προσπάθεια να τον φιμώσουν για να τον εμποδίσει από το να «εκθέσει δημόσια τις επιχειρήσεις λαθρεμπορίας ναρκωτικών της CIA στο Αφγανιστάν».

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ >> https://greeknewsondemand.com/2021/08/20/%cf%80%cf%81%cf%8e%

Τώρα, η εξής έκθεσις έρχεται να επιβεβαιώσει όλα αυτά με το παραπάνω και μόνο από τα εξής στατιστικά δεδομένα σχετικά με την εν Αφγανιστάν καλλιέργειαν του οπίου θα καταλάβει κανείς πως, όντως, ισχύουν οι παραπάνω ισχυρισμοί… 



Μεγάλο διεθνές συνέδριο «βαπτισμένο» ‘Βουλευτές εναντίον Ναρκωτικών’ που έχει λάβει χώρα  στις 4 Δεκεμβρίου του 2017 στη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα. Ο κύριος σκοπός του συνεδρίου ήταν να συζητηθούν οι ρόλοι των κοινοβουλίων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί κατά την άφιξή του στη Μόσχα για να συμμετάσχει στη διάσκεψη τόνισε ότι το ζήτημα των ναρκωτικών είχε διάφορες διαστάσεις τόσο από άποψη ποικιλομορφίας όσο και ότι τα μη βιομηχανικά φάρμακα διαδίδονται στην αγορά. «Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην παραγωγή ναρκωτικών στο Αφγανιστάν.» Ζήτησε από τη Δύση και το ΝΑΤΟ να αισθάνονται υπεύθυνοι προς τη διακίνηση ναρκωτικών στο Αφγανιστάν.

‘Η οικονομία οπίου του Αφγανιστάν είναι μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, έχει σημειώσει άνοδο στην αφγανική παραγωγή οπίου. Το Αφγανιστάν παράγει πάνω από το 90 τοις εκατό του οπίου που τροφοδοτεί την αγορά ηρωίνης στον κόσμο.



Το 2000-2001, «η κυβέρνηση των Ταλιμπάν -σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη— είχε επιβάλει μια επιτυχημένη απαγόρευση της καλλιέργειας παπαρούνας. Η παραγωγή οπίου μειώθηκε κατά περισσότερο από 90% το 2001. Στην πραγματικότητα, η άνοδος της παραγωγής καλλιέργειας οπίου συνέπεσε με την επίθεση της στρατιωτικής επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν. Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2001, οι αγρότες άρχισαν να φυτεύουν παπαρούνες σε εκτεταμένη βάση» σύμφωνα με έκθεση του καθ. Michel Chossudovsky που δημοσιεύτηκε στο μεγάλο αντινεοταξικό σάιτ Global Research, το Μάιο 2005.

Ένας Αφγανός αγρότης συλλέγει χυμό οπίου από ένα χωράφι παπαρούνας στην περιοχή Chaparhar της επαρχίας Nangarhar στις 19 Απριλίου 2016./ AFP / NOORULLAH SHIRZADA (Photo credit should read NOORULLAH SHIRZADA/AFP/Getty Images)

 

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) με έδρα τη Βιέννη αποκαλύπτει ότι η καλλιέργεια παπαρούνας το 2012 επεκτάθηκε σε έκταση άνω των 154.000 εκταρίων, αύξηση 18% σε σχέση με το 2011. Εκπρόσωπος της UNODC επιβεβαίωσε το 2013 ότι η παραγωγή οπίου φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ.
Το 2014, η αφγανική καλλιέργεια οπίου σημείωσε υψηλό ρεκόρ, σύμφωνα με την από το 2014 Αφγανική Έρευνα Οπίου του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα. Σημειώθηκε μικρή πτώση το 2015-2016.

Η έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) που βασίστηκε στην έκθεση του Υπουργείου Αντιμετώπισης Ναρκωτικών του Αφγανιστάν έδειξε ότι η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν αυξήθηκε κατά 43 τοις εκατό σε 4.800 μετρικούς τόνους το 2016 και η έκταση καλλιέργειας οπίου αυξήθηκε επίσης σε 201.000 εκτάρια το 2016, αύξηση 10 % σε σύγκριση με το 2015.

Δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι επιδιώκει να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στο Αφγανιστάν μέσω των ειρηνευτικών προσπαθειών της Διεθνούς Δύναμης Βοήθειας για την Ασφάλεια (ISAF) που ηγείται, η Συμμαχία θα λάβει υπόψιν της την απειλή για τα ναρκωτικά στις περιοχές επιχειρήσεων της. Με βάση αυτό που υποστηρίζει η επικεφαλής συμμαχία του ΝΑΤΟ, οπότε κάθε απειλή για την αφγανική κυβέρνηση είναι επίσης απειλή για την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα. Επιπλέον, η καλλιέργεια οπίου του Αφγανιστάν αποτελεί άμεση απειλή για τους συμμαχικούς πληθυσμούς στο εσωτερικό.



Σύμφωνα με την έκθεση της κας Sibel Edmons που δημοσιεύτηκε στο σάιτ Global Research στις 21 Agu. 2017, πριν από την εισβολή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, υπήρχαν 189.000 χρήστες ηρωίνης στις ΗΠΑ το 2001. Μέχρι το 2016 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 4.500.000 (2,5 εκατομμύρια εξαρτημένοι από την ηρωίνη και 2 εκατομμύρια περιστασιακοί χρήστες). Οι θάνατοι από ηρωίνη αυξήθηκαν από 1.779 το 2001 σε 10.574 το 2014, καθώς τα χωράφια παπαρούνας στο Αφγανιστάν μεταστάθηκαν από 7.600 εκτάρια το 2001 (όταν άρχισε ο πόλεμος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν) σε 224.000 εκτάρια το 2016. (Ένα εκτάριο ισούται περίπου με 2,5 στρέμματα αμερικανικά). Κατά ειρωνικό τρόπο, η λεγόμενη επιχείρηση εκρίζωσης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν έχει κοστίσει περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά κεφάλαια φορολογουμένων από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Αφγανιστάν τον Οκτώβριο του 2001.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπντούλ Ραζάν Ραχμάνι Φαζλί και ο γενικός γραμματέας του Αρχηγείου για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών, στο περιθώριο της ειδικής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το παγκόσμιο πρόβλημα των ναρκωτικών (UNGASS) κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ελβετό υπουργό Εσωτερικών του Άλαν Μπρεστ, δήλωσε: Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, με τις προσπάθειές της στον αγώνα κατά της χρήσης ναρκωτικών και ως ο πρώτος πυλώνας της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών με πηγή παραγωγής στο Αφγανιστάν, πληρώνει το κόστος για την ειρήνη και τη παγκόσμια ασφάλεια με 37.000 μάρτυρες».

Η παραγωγή παράνομων ναρκωτικών στο Αφγανιστάν που κυριαρχείται από το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη πρόκληση που αντιμετωπίζει το Αφγανιστάν, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση για τον πληθυσμό των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο εσωτερικό και τις γειτονικές χώρες και περιοχές του Αφγανιστάν, όπως η κεντρική Ασία.

Για να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση που απειλεί τη διεθνή κοινότητα, η κυβέρνηση του Αφγανιστάν πρέπει να αναλάβει το ρόλο της, αλλά η κύρια ευθύνη ανήκει στη συμμαχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που άνοιξε το δρόμο για την αύξηση της παραγωγής παράνομων ναρκωτικών στη χώρα “διεξάγοντας πόλεμο” -τάχα μου— εναντίον της.



Δείτε τώρα το ακόλουθο ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ για αυτό το θέμα όπου είχαν θέσει το εξής ερώτημα: «ΓΙΑΤΙ τα δικά μας στρατεύματα φυλάνε τα χωράφια οπίου στο Αφγανιστάν;;;»

Λέει συγκεκριμένα και αυτό το αφιερώνουμε στον Τζο Μπάιντεν…

Οι Ταλιμπάν χρηματοδοτούν μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων τους πουλώντας όπιο που καλλιεργείται αυτή τη στιγμή. Και εδώ τίθεται το ερώτημα:  Γιατί τα αμερικανικά στρατεύματα βοηθούν τους Αφγανούς να μεγαλώσουν αυτό το όπιο;

Και παρ ‘όλο που το παρακάτω ρεπορτάζ ΜΜΕ επιχειρούν να κατηγορήσουν τους Ταλιμπάν για την καλλιέργεια και διακίνηση οπίου για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων τους σε εκείνη τη γωνία του κόσμου, το…ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΙΣΧΥΕΙ διότι είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ πως οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ και ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ…ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ…ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ: ΗΠΑ και NATO!!! ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ “ΦΥΛΛΑΝΕ” ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Τώρα, όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις εκ Καμπούλ, μένει τώρα να δούμε κατά πόσο «αντιαμερικανική» είναι αυτή η…ΝΕΑ κυβέρνηση των Ταλιμπάν διότι, ως γνωστόν, υπάρχει κάποιας μορφής κρυφή συνεργασία μεταξύ αυτής και της διοίκησης του…ΜΠΑΙΝΤΕΝ. Είναι να απορεί κανείς πως οι Αμερικανοί έχουν παραδώσει ολόκληρα οπλοστάσια στους Ταλιμπάν;;; Για να μη αναφέρουμε και την κρυφή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες μεταξύ των Ταλιμπάν και της….CIA…!!!

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr