Home Greek News Ανησυχία στην Άγκυρα: ”Μέγας κίνδυνος από την συγκέντρωση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη”

Ανησυχία στην Άγκυρα: ”Μέγας κίνδυνος από την συγκέντρωση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη”

by _
0 comment 106 views
Ανησυχία στην Άγκυρα: ”Μέγας κίνδυνος από την συγκέντρωση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη”
Ανησυχία στην Άγκυρα: ”Μέγας κίνδυνος από την συγκέντρωση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη”

Ελληνοτουρκικά 

 Ενημερώθηκε στις: 

Ανησυχία στην Άγκυρα: ”Μέγας κίνδυνος από την συγκέντρωση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη”


“Εφιάλτες στο δρόμο για τον Έβρο” θα ονομάζαμε την ταινία που “βλέπουν” συνεχώς μπροστά τους Τούρκοι σύμβουλοι και ειδικοί, από την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς και τα σχέδια για την δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην Σαμοθράκη, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση 70.000 Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, στην Συρία, σύμφωνα με Τούρκο απόστρατο Ναύαρχο.

Ο Τ.Γιατσί επανήλθε ρωτώντας τι ακριβώς ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη με την συγκέντρωση δυνάμεων;

Ο ίδιος ανέφερε ότι παρουσία αμερικανικών συστημάτων στην Αλεξανδρούπολη (άρματα μάχης και επιθετικά ελικόπτερα) που δώρισαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα προορίζονται για επιθετικές επιχειρήσεις.

Ο Yaycı επέστησε την προσοχή και στις εκθέσεις των αμερικανικών οργανισμών Rand and Atlantic Council, οι οποίες μιλούν για χάος και εσωτερικές αναταραχές στην τουρκική επικράτεια.



Αυτό που ενοχλεί τα μέγιστα τον Τούρκο πρώην ανώτατο αξιωματικό όπως και την εν ενεργεία στρατιωτική ηγεσία στην Τουρκία,  είναι το γεγονός της παράδοσης στην Ελλάδα τεθωρακισμένων οχημάτων (πιθανότατα εννοεί τα 1200 Μ-1117) , μαζί με ελικόπτερα, αλλά και άλλο πλεονάζων υλικό, θέτοντας το ερώτημα ότι τα ΤΟΜΑ και τα ελικόπτερα που θα δοθούν στον ελληνικό στρατό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον οποιουδήποτε.

“Σε μία από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ με την επωνυμία  Europe Defender, η οποία ήταν μια πρόβα τζενεράλε εναντίον της Ρωσίας, μετακινήθηκαν οπλικά συστήματα τα οποία παραδόθηκαν δωρεάν στην Ελλάδα.

Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ΤΟΜΑ το οποίο δεν είναι αμυντικό όπλο.

Γιατί χρειάζεται επιθετικά ελικόπτερα;

Γιατί η Ελλάδα θέλει να τα έχει και εναντίον ποιων; 



Οι ΗΠΑ δωρίζουν οπλικά συστήματα σε χώρες γύρω από την Τουρκία. Τι τα θέλουν τα οπλικά συστήματα η  Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Αλβανία, ή τα Σκόπια;

Υπάρχει ροή προσφύγων στην Τουρκία αφενός, ενώ έχουμε δασικές πυρκαγιές, αφετέρου. Επίσης οι ΗΠΑ στη Συρία εκπαιδεύουν 70.000 μέλη του PKK στο Κομπάνι με προϋπολογισμό 520 εκατομμύρια δολάρια.

Το κύριο πρόβλημα είναι το εξής….”Δεν το βρίσκω φυσιολογικό να υλοποιούνται όλα αυτά για το τίποτα, ενώ η πρόκληση εσωτερικών αναταραχών και προσφυγικών ζητημάτων είναι μονίμως στην ατζέντα στην Τουρκία.

Αυτό είναι μια ένδειξη ότι ο Μπάιντεν θα παρέμβει στην πολιτική της Τουρκίας με έναν νέο τρόπο ή άλλη μέθοδο. Έχουμε ακούσει και διαβάσει τέτοιου είδους ρητορική από αυτόν (Αμερικανό πρόεδρο). Κράτη όπως οι ΗΠΑ δεν αλλάζουν τους στόχους τους, αλλάζουν μόνο τις μεθόδους τους.

Αυτό που ήταν στόχος του Μπάιντεν για την Τουρκία όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, είναι ο ίδιος και σήμερα, το μόνο που αλλάζει είναι μέθοδος.

Μια προσπάθεια παρόμοια με τις 15 Ιουλίου ( αποτυχημένο πραξικόπημα) μπορεί να μην ξανασυμβεί, αλλά στην Τουρκία θα δημιουργηθεί ατμόσφαιρα χάους, αναταραχής και σύγχυσης.



Απαιτείται από τον τουρκικό λαό να αναλάβει καθήκοντα προκειμένου να διατηρήσει την τάξη, ενώ στο παιχνίδι οι ΗΠΑ θα βάλουν αρχικά τον ΟΗΕ.

Επισημαίνοντας ότι αυτό το παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας ορίστηκε ως διεθνής στρατηγική στις εκθέσεις των ινστιτούτων Rand και Atlantic Council, ο Yaycı επεσήμανε ότι είναι επίσης μέρος των κυρώσεων της CAATSA σε αυτό το σημείο.

“Αυτές οι παρεμβάσεις μπορούν να έχουν τη μορφή εμπάργκο, απαγορεύσεων, περιορισμών καθώς και άμεσων επεμβάσεων.

 Λαμβάνοντας υπόψη τον πολεμικό εξοπλισμό που έχει συγκεντρωθεί στο όνομα του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη, η πιθανότητα επέμβασης της δύσης στην περιοχή σε περίπτωση πιθανής αναταραχής στην Τουρκία δεν είναι πλέον πολύ μικρή”, αναφέρει ο Τούρκος εν αποστρατεία Ναύαρχος μαζί με πολλά άλλα.

Ξένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι το επίκεντρο της κρίσης από την Τουρκία  έχει πλέον μεταφερθεί από τη Λιβύη στη θαλάσσια ζώνη ανάμεσα σε Κρήτη και Κύπρο και αφορά τον αγωγό East Med αλλά και εξορύξεις , γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Λιβύη ήταν απλώς μια απλή “παράσταση” για την Τουρκία.

Οι Τούρκοι δεν δύνανται να κατανοήσουν το διεθνές δίκαιο αφού το εφαρμόζουν κατά το δοκούν και όταν του συμφέρει, κατανοούν όμως μια χαρά την στρατιωτική ισχύ “εμπλουτισμένη” με κυρώσεις και ισχυρές συμμαχίες.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr