Home Greek News Φωτιά στη βόρεια Εύβοια- «Φωτιά» και το… 112: «Αν δεν έρθει βοήθεια θα καούμε 60.000 άνθρωποι» (upd2)

Φωτιά στη βόρεια Εύβοια- «Φωτιά» και το… 112: «Αν δεν έρθει βοήθεια θα καούμε 60.000 άνθρωποι» (upd2)

by _
0 comment 151 views

Φωτιά στη βόρεια Εύβοια- «Φωτιά» και το… 112: «Αν δεν έρθει βοήθεια θα καούμε 60.000 άνθρωποι» (upd2)

Παραλίγο να καούν πυροσβέστες και κάτοικοι


Δεύτερη ανανέωση από αρχικό κείμενο 14.41). Η Βόρεια Εύβοια ζει μέρες βιβλικής καταστροφής γιατί απλά ο κρατικός-κυβερνητικός μηχανισμό ολιγώρισε. Το αποτέλεσμα οι φλόγες να έχουν κάνει κρανίου τόπο την περιοχή και οι φλόγες δεν λένε να τελειώσουν με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς και όχι μόνο εκεί.

Δύσκολες οι στιγμές αυτή την ώρα στα χωριά Σήμια, Κρυονερίτης, Μηλιά και Αγδίνες. Οι φλόγες απείλησαν να κυκλώσουν όχι μόνο τα χωριά αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν μέσα σε αυτά και πρόλαβαν να φύγουν όταν δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν για να μην εγκλωβιστούν ενώ αποφασίστηκε αρχικά η προληπτική εκκένωση τριών οικισμών, Βασιλικά, Ψαροπούλι και Παπάδες.

Ωστόσο, την τελευταία ώρα το 112 εκδίδει συνεχώς διαδοχικά μηνύματα για εκκένωση οικισμών.

Ανεξέλεγκτα είναι όλα τα μέτωπα με τις αναζωπυρώσεις να είναι παντού. Οι φλόγες απείλησαν να κυκλώσουν όχι μόνο τα χωριά αλλά και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν μέσα σε αυτά και πρόλαβαν να φύγουν όταν δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν για να μην εγκλωβιστούν ενώ σε ετοιμότητα είναι φέρι μποτ, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Υπάρχει ένα νέο μέτωπο φωτιάς που κατευθύνεται πλέον προς την Ιστιαία (χωρίς να τίθεται θέμα εκκένωσής της σε καμία περίπτωση προς το παρόν όπως τονίζουν ο δήμαρχος Ιστιαίας και ο αντιπεριφεριάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης), ενώ αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση τριών οικισμών: Βασιλικά, Ψαροπούλι, Παπάδες και Μηλιά.

«Εκκενώστε προς Ιστιαία» είναι το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, για όσους βρίσκονται στις Μηλιές της Εύβοιας, με κατεύθυνση προς Ιστιαία.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr