Home Greek News Εμβόλιο Κορονοϊού: Μειώνεται η προσέλευση για πρώτη δόση στα εμβολιαστικά κέντρα

Εμβόλιο Κορονοϊού: Μειώνεται η προσέλευση για πρώτη δόση στα εμβολιαστικά κέντρα

by _
0 comment 139 views
Εμβόλιο Κορονοϊού: Μειώνεται η προσέλευση για πρώτη δόση στα εμβολιαστικά κέντρα
Εμβόλιο Κορονοϊού: Μειώνεται η προσέλευση για πρώτη δόση στα εμβολιαστικά κέντρα

Εμβόλιο Κορονοϊού: Μειώνεται η προσέλευση για πρώτη δόση στα εμβολιαστικά κέντρα

Eμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι. EUROKINISSI


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >> Έκθεση-φωτιά: Ηξερε το FDA ότι τα εμβόλια κορωνοϊού θα προκαλέσουν παρενέργειες και θάνατο μήνες πριν δρομολογηγθούν και το ΕΘΑΨΕ!!! Χάρβαρντ: ΜΟΝΟ το 1% των παρενεργειών και θανάτων αναφέρονται από το CDC!!!


Ολοένα και μειώνεται το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό. Αγωνία των υγειονομικών αρχών για το χτίσιμο της ανοσίας…

Μόλις 14.253 πολίτες προσήλθαν χθες για να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού αριθμός δραματικά μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες – ακόμη και με την προηγούμενη Κυριακή όταν ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 57.712. Παρά τις εκκλήσεις της Κυβέρνησης και τις διαρροές για τα “προνόμια” που θα έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, φαίνεται να μην υπάρχει διάθεση για εμβολιασμό.

Στη χώρα σήμερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 43,85% έχει λάβει μία δόση εμβολίου τουλάχιστον, ενώ πλήρως εμβολιασμένο θεωρείται μόνο το 31,64%. Απέχουμε λοιπόν δραματικά από το χτίσιμο του τοίχους ανοσίας κατά του κορονοϊού, ακόμη και αν συμπεριλάβουμε και όσους έχουν ήδη νοσήσει.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν και υπολογίζεται ότι περίπου το 10% του πληθυσμού έχει σχηματίσει ανοσία λόγω νόσησης, τα στοιχεία δεν μας δείχνουν πόσοι από αυτούς συμπεριλαμβάνονται στους εμβολιασμένους. Άρα το να θεωρούμε ότι περίπου το 45% του πληθυσμού διατηρεί ένα βαθμό ανοσίας είναι αμφισβητήσιμο.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ξεπεράσαμε τα 8 εκατομμύρια εμβολιασμών (8.098.959), όμως από τις συνολικά 173.706 δόσεις που χορηγήθηκαν, μόνο οι 50.111 αφορούσαν την πρώτη δόση. Η “Επιχείρηση Ελευθερία” κινείται πλέον αρκετά αργά, τη στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος της Ινδικής μετάλλαξης η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταδοτικότητα.

Μετάλλαξη Δέλτα

Εντονότερα είναι πλέον τα αρνητικά μηνύματα για την επίπτωση της Μετάλλαξης Δέλτα στην πορεία της επιδημίας, καθώς διαπιστώνεται ότι δεν αναχαιτίζεται στον ίδιο βαθμό με το εμβολιασμό, όπως τα προηγούμενα στελέχη του κορονοϊού. Μάλιστα χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι συστήνει στους πλήρως εμβολιασμένους τη χρήση μάσκας και την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων, καθώς το πολύ μολυσματικό στέλεχος “Δέλτα” διασπείρεται γρήγορα ανά τον κόσμο.

Η παραλλαγή Δέλτα, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο στην Ινδία, είναι πλέον παρούσα σε τουλάχιστον 92 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.



Η Πορτογαλία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που ανακοίνωσε ότι η εν λόγω παραλλαγή είναι πλέον κυρίαρχη στην επικράτειά της. Το ίδιο συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική, ενώ στη Γαλλία η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή το 9% έως 10% των νέων μολύνσεων.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ θανάτων, 144 θύματα μέσα σε 24ωρες, ενώ η χώρα πλήττεται από την παραλλαγή Δέλτα και στο Σίδνεϊ, σε ισχύ τέθηκαν νέα αυστηρά μέτρα για να περιοριστεί η έξαρση νέων κρουσμάτων η οποία προκλήθηκε από την μετάλλαξη.

Στο Ισραήλ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαΐου με 1.147 ενεργά κρούσματα.



“Αν δεν υπήρχε η παραλλαγή Δέλτα το τέταρτο κύμα θα ήταν πιο ήπιο, δήλωσε στο ΣΚΑΪ χθες, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Αθανάσιος Τσακρής. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει προκαλέσει ανησυχία και οι ειδικοί παρατηρούν την περίπτωση της Βρετανίας, που είχε προηγηθεί στο ξέσπασμα και των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας.

Οι ειδικοί εξετάζουν πως εξελίσσεται η μετάλλαξη και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις νοσηλείες και τη θνητότητα.

Ο κ. Τσακρης σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα μειώνει έστω και σε μικρό βαθμό την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ειδικά για όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.



Να τονίσουμε ότι η μετάλλαξη έχει προκαλέσει νόσο σε άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα αλλά δεν έχει οδηγήσει σε σοβαρά περιστατικά και σε θάνατο.

Να τονίσουμε ακόμη ότι η συζήτηση ου γίνεται για τρίτη ‘η αναμνηστική δόση, είναι σχετικά άκαιρη, καθώς αφενός προέχει ο εμβολιασμός με δύο δόσεις του πληθυσμού, αφετέρου δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να επιβάλλουν μια τέτοια διαδικασία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή >> https://www.news247.gr/ygeia/emvolio-koronoioy-meionetai-i-proseleysi-gia-proti-dosi-sta-emvoliastika-kentra.9276969.html?utm_term=Autofeed&utm_medium=referral&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3eVxyghVj_nKSjlM_Ow3EvtJzn-OuQK4AlsYgn-oX7zRazWZ3eihlpy0o#Echobox=1624864417

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr