Home Greek News Μακρόν για Τουρκία: Ήμασταν στο πλευρό της Ελλάδας όταν δέχθηκε επίθεση στην κυριαρχία της

Μακρόν για Τουρκία: Ήμασταν στο πλευρό της Ελλάδας όταν δέχθηκε επίθεση στην κυριαρχία της

by _
0 comment 154 views
Μακρόν για Τουρκία: Ήμασταν στο πλευρό της Ελλάδας όταν δέχθηκε επίθεση στην κυριαρχία της
Μακρόν για Τουρκία: Ήμασταν στο πλευρό της Ελλάδας όταν δέχθηκε επίθεση στην κυριαρχία της

© AP Photo / Francisco Seco

Μακρόν για Τουρκία: Ήμασταν στο πλευρό της Ελλάδας όταν δέχθηκε επίθεση στην κυριαρχία της


Στη σημασία της Ελλάδας για την Ευρώπη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Αλιάγα για την ΕΡΤ.

Για μια Ελλάδα που «εμπνέει σήμερα όπως το έκανε και χθες» μίλησε ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η Ευρώπη διαθέτει σήμερα τα μέσα για να εγγυηθεί την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εκτίμησε μεταξύ άλλων ο Γάλλος Πρόεδρος. Ωστόσο, τόνισε ότι χρειαζόμαστε «μια πιο κυρίαρχη, πιο ανεξάρτητη Ευρώπη» η οποία θα διαθέτει «αυτονομία».

Τόνισε ότι «είμαστε στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων όταν δέχονται επίθεση στην κυριαρχία τους, όταν απειλείται η ανεξαρτησία τους, ο σεβασμός των συνόρων τους». Στο πλαίσιο αυτό ισχυρίστηκε ότι το θερμό καλοκαίρι του 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο «αυτό έκανε η Γαλλία όταν συνέβη αυτό το γεγονός».

«Η Ελλάδα έχει αυτήν την απολύτως θέση-κλειδί στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι σημαντική για την Ευρώπη. Είναι σημαντική για την κυριαρχία μας, για την οικονομική μας ζωή» είπε ο Μακρόν.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως Ελλάδα και Γαλλία «θα βελτιώσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας είτε πρόκειται για το πολεμικό ναυτικό, τον στρατό ξηράς ή την αεροπορία μας».

«Έχουμε αυτήν την παράδοση, εργαζόμαστε από κοινού και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, διότι θεωρώ ότι μια μεγάλη χώρα της ΕΕ πρέπει να μπορεί να ζήσει ειρηνικά σήμερα. Πιστεύω ότι εάν η Ευρώπη θέλει να ζήσει ειρηνικά, πρέπει να ξέρει να προστατεύει τα σύνορά της και να οικοδομεί αυτούς τους χώρους ειρήνης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο την Ελλάδα».
Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι «αφήσαμε πολύ την Ελλάδα, όπως την Ιταλία και την Ισπανία, μόνες να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα το οποίο τελικά μετατίθεται στους άλλους» και υπογράμμισε:

«Πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο την Ελλάδα για να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι ένα θέμα αλληλεγγύης».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr