Home Greek News Εύζωνας θα ντυθεί την 25η Μαρτίου το σύμβολο των Βρυξελλών – Manneken Pis

Εύζωνας θα ντυθεί την 25η Μαρτίου το σύμβολο των Βρυξελλών – Manneken Pis

by _
0 comment 153 views

File photo: Σήμα κατατεθέν στο κέντρο των Βρυξελλών κα πόλος έλξης των τουριστών το περίφημο Αγόρι του Ουρεί”. EPA/OLIVIER HOSLET

Εύζωνας θα ντυθεί την 25η Μαρτίου το σύμβολο των Βρυξελλών – Manneken Pis

18/03/2021


Εύζωνας θα ντυθεί το φημισμένο αγαλματάκι των Βρυξελλών Manneken Pis την Πέμπτη 25 Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Έλληνα πρέσβη στο Βέλγιο, Διονυσίου Καλαμβρέζου.

Το μικρό μπρούτζινο αγαλματίδιο του 17ου αιώνα (Μάνεκεν Πις ή “Το Αγόρι που Ουρεί” ) βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, Γκραντ Πλας, αποτελεί σύμβολο των Βρυξελλών και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Με διάφορες αφορμές το αγαλματάκι ντύνεται διαφορετικά, όπως για παράδειγμα Βρετανός με αφορμή το Brexit ή νοσηλευτής στη διάρκεια της πανδημίας του κορωναϊού ή Αγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

https://hellasjournal.com/2021/03/evzonas-tha-ntithi-tin-25i-martiou-to-simvolo-ton-vrixellon-manneken-pis/?fbclid=IwAR26xZWxyow7lBat2it3W5BudOpH7_nqIZMbvK3li3r92fh722l6ApfXj50#.YFXs9Etq3EM.facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr