Home Greek News «Είναι επικίνδυνος άνθρωπος» αποφάνθηκαν ανακριτής και εισαγγελέας και προφυλάκισαν τον Δ.Λιγνάδη

«Είναι επικίνδυνος άνθρωπος» αποφάνθηκαν ανακριτής και εισαγγελέας και προφυλάκισαν τον Δ.Λιγνάδη

by _
0 comment 106 views

«Είναι επικίνδυνος άνθρωπος» αποφάνθηκαν ανακριτής και εισαγγελέας και προφυλάκισαν τον Δ.Λιγνάδη


Προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε ο κατηγορούμενος παιδόφιλος διορισμένος από την κυβέρνηση καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, παρά την εμφανή προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να «ελαφρύνουν» την θέση του με αποκορύφωμα την άποψη που εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «ήταν μεγάλο λάθος που χαρακτηρίστηκε “επικίνδυνος άνθρωπος” από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη».

Οι υπερασπιστικοί του ισχυρισμοί, τους οποίους εξέθεσε στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε επί σχεδόν τέσσερις ώρες ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι τον προφυλάκισαν, κρίνοντάς τον ακριβώς αυτό με το οποίο διαφώνησε ο Κ.Μητσοτάκης: Ότι είναι επικίνδυνος!

Ο ηθοποιός πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας το μεσημέρι τις 14:30, ενώ προηγουμένως είχε απορριφθεί το αίτημά του για ακύρωση της προδικασίας.

Μετά το πέρας της απολογίας του στην Ευελπίδων έφτασαν η πρώην υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα -στενή φίλη του Δημήτρη Λιγνάδη – και ο πρώην σύζυγός της και ιδιοκτήτης του φιλοκυβερνητικού περιφερειακού καναλιού Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης, καθώς και ο αδελφός του ηθοποιού, Γιάννης Λιγνάδης.

Η Ελένη Κούρκουλα και ο Διονύσης Παναγιωτάκης έχουν προταθεί ως μάρτυρες από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να καταθέσουν υπέρ του και να στηρίξουν το άλλοθι που προβάλλει η υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ισχυρίζεται ότι τον Αύγουστο του 2015 βρισκόταν φιλοξενούμενος στο σπίτι τους στην Ιθάκη και όχι στην Επίδαυρο, όπου σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα-θύματος ο σκηνοθέτης τον βίασε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Παράλληλα, ο ηθοποιός και και σκηνοθέτης Ιωάννης Παναγόπουλος και ο ηθοποιός Αγησίλαος Μικελάτος δήλωσαν πως δεν έχουν καμία γνώση για την ουσία της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας ότι ουδέποτε ζητήθηκε να η συγκατάθεσή τους για να κληθούν να καταθέσουν.

Σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν πως το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους ως μάρτυρες υπεράσπισης, «μας έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη».



Παράλληλα, ο κ. Μικελάτος διευκρινίζει ότι «Πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε για το πριν τη 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα».

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την ένσταση περί απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας και άναψε το «πράσινο φως» να προχωρήσει η διαδικασία λήψης απολογίας από τον κατηγορούμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά ενώ οι μαρτυρίες για την εγκληματική συμπεριφορά του. πληθαίνουν καθημερινά.

_____

#σκάνδαλοΛιγνάδη! #ΔημήτρηςΛιγνάδης #ΚυριάκοςΜητσοτάκης #ΝΔ_παιδεραστές #MeToo #MeTooGreece

Μενδώνη, Απόστολος Δοξιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Δημήτρης Λιγνάδης, παιδοφιλία, παιδόφιλοι, παιδεραστία, παιδεραστές, Me Too, MeToo,ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, ΜΚΟ

________

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr