Home ΚΟΣΜΟΣ Δείτε έναν απατεώνα-ΣΚΟΥΠΙΔΙ – Elon Musk: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους ανθρώπους

Δείτε έναν απατεώνα-ΣΚΟΥΠΙΔΙ – Elon Musk: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους ανθρώπους

by _
0 comment 226 views

Ιωαννα Κουσκουση

Elon Musk: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους ανθρώπους

Άραγε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα μας έκανε ευτυχισμένους και ελεύθερους;;;

Μπορεί να υπάρξει μια εποχή, ίσως σύντομα, όπου τα ρομπότ θα πάρουν τις δουλειές μας. Όλες τους. Για το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινής γνώμης, το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πόσες δουλειές θα πάρουν, και πόσο σύντομα. Οι συνηθισμένοι τρόποι ζωής θα εξασθενήσουν καθώς ολόκληρες θέσεις εργασίας –δικηγόροι, γιατροί, πιλότοι- εξαφανίζονται εντελώς. «Ακόμα και σε μια καλοήθη κατάσταση», είπε πρόσφατα ο Elon Musk στην Code Conference, «θα μετατραπούμε σε γάτες του σπιτιού». Δεν είναι και το τέλος του κόσμου για εμάς, επακριβώς –μας ταΐζουν, μας χαϊδεύουν, μας αφήνουν να μπαινοβγαίνουμε, μας καθαρίζουν την άμμο- αλλά δεν θα προσφέραμε πραγματικά μεγάλη αξία στον κόσμο.

Σκεφτείτε τα ζώα στον ζωολογικό κήπο, τα οποία δεν έχουν να φοβηθούν ούτε την πείνα, ούτε τους βίαιους φυσικούς εχθρούς τους: πολλά από αυτά έχουν συντομότερη διάρκεια ζωής από τους φίλους τους στην άγρια φύση. Για αυτό τον λόγο, ίσως, ο Musk δεν είναι ικανοποιημένος με τον ρόλο του ως γάτα του σπιτιού.

Οι άνθρωποι χρειάζονται διεγερτικές εμπειρίες. Χρειάζεται να βρίσκονται σε εγρήγορση και τα ρίσκα πρέπει να είναι σοβαρά και αληθινά. Έχουν την ανάγκη να εξασκούν τα σώματα και τους εγκεφάλους τους σε δύσκολες εργασίες που παράγουν σημαντικό, ξεχωριστό αποτέλεσμα για κάτι σπουδαιότερο από τους ίδιους, κάτι που αξίζει.

Φαίνεται πως αυτό σημαίνει να είμαστε πλήρως άνθρωποι.

For Educational Purposes Only. Disclaimer: I do not own any copyrights of this video. No copyright infringement intended.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr