Home ΚΟΣΜΟΣ Η Γαλλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της από την Άγκυρα! Ο Μακρόν “κοντράρει” τον Ερντογάν

Η Γαλλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της από την Άγκυρα! Ο Μακρόν “κοντράρει” τον Ερντογάν

by _
0 comment 111 views

Η Γαλλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της από την Άγκυρα! Ο Μακρόν “κοντράρει” τον Ερντογάν


Το Ελιζέ επισημαίνει, επίσης, τις «πολύ προσβλητικές δηλώσεις (του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα».

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε για τον επικεφαλής ενός κράτους που συμπεριφέρεται σε εκατομμύρια μέλη διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων με αυτόν τον τρόπο, είναι: να πάτε πρώτα να κάνετε εξετάσεις για την ψυχική υγεία» σας, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Τούρκος προέδρος, είχε καταγγείλει, ως πρόκληση, τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για την ανάγκη «διάρθρωσης του Ισλάμ» στη Γαλλία.

«Από τότε που εξαπέλυσε την επίθεσή του στη Συρία, η Γαλλία δεν σταμάτησε να καταγγέλλει τη συμπεριφορά του προέδρου Ερντογάν, οι τελευταίες εβδομάδες έδειξαν πως είχαμε δίκιο», συνεχίζει το Ελιζέ.

Η γαλλική προεδρία ζήτησε εκ νέου σήμερα «η Τουρκία να βάλει τέλος στις επικίνδυνες περιπέτειές της στη Μεσόγειο και την περιοχή» και κατήγγειλε την «ανεύθυνη συμπεριφορά» της Άγκυρας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Αξιώσεις έχουν τεθεί. Ο Ερντογάν έχει δύο μήνες για να απαντήσει. Μέτρα θα πρέπει να ληφθούν στο τέλος του έτους», ανέφερε επίσης το Ελιζέ σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr