Home Greek News Επιστολή-φωτιά μελών του αμερικανικού Κογκρέσου προς την κυβέρνηση Τράμπ προς στήριξη της Ελλάδος απέναντι της τουκικής απειλής!

Επιστολή-φωτιά μελών του αμερικανικού Κογκρέσου προς την κυβέρνηση Τράμπ προς στήριξη της Ελλάδος απέναντι της τουκικής απειλής!

by _
0 comment 216 views

Επιστολή-φωτιά μελών του αμερικανικού Κογκρέσου προς την κυβέρνησιν Τράμπ προς στήριξιν της Ελλάδος και της Κύπρου απέναντι της τουκικής απειλής!


Μήνυμα προς τον «σουλτάνο» «μας» εξ Άγκυρας….ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ, εσύ δηλαδή με την κρυφή ΣΟΥ…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ…!!! 


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


21 Αυγούστου 2020

Προς τους κύριους:

Mike Pompeo, Υπουργόν Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ 2201 C Street NW Washington, DC 20520

Mark Esper, Υπουργόν Άμυνας
Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ 1300 Defense Pentagon Washington, DC 20301

Αγαπητοί γραμματείς Pompeo και Esper:

Ανησυχούμε βαθιά για τις συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στις κυρίαρχες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου που έχουν οδηγήσει σε αυξημένες εντάσεις μεταξύ πολλών μελών του Οργανισμού Συνθήκης του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ). Σας παροτρύνουμε να καταδικάσετε αμέσως αυτές τις ενέργειες, να επιβεβαιώσετε τα δικαιώματα αυτών των χωρών να αναπτύξουν τους πόρους τους για υδρογονάνθρακες και να επιβεβαιώσετε ξανά την αμερικανική ηγεσία στην Ανατολική Μεσόγειο, σταματώντας τις τακτικές αντιπαράθεσης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλοι σημαντικοί εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ στην περιοχή έχουν μια μακροχρόνια και διαρκή σχέση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό οδήγησε σε ισχυρή περιφερειακή συνεργασία που οδήγησε στην ανακάλυψη και ανάπτυξη σημαντικών ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα κατά την τελευταία δεκαετία. Οι περισσότερες χώρες που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις νέες ανακαλύψεις έχουν χρησιμοποιήσει τη διπλωματία για να διευθετήσουν τις διαφωνίες. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη με τη Δημοκρατία της Τουρκίας.

Από το 2017, η Τουρκία προσπαθεί σταθερά να επεκτείνει αξιώσεις για πόρους υδρογονανθράκων που είναι σαφώς εντός των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας και Κύπρου (ΑΟΖ). Το έπραξε εντείνοντας σε μεγάλο βαθμό τη στρατιωτική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, οδηγώντας στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και αύξησε τις εντάσεις μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ που οδήγησαν σε πολλές σχεδόν απώλειες μεταξύ τουρκικών και ελληνικών, κυπριακών και γαλλικών ναυτικών. Μόλις πρόσφατα αυτήν την εβδομάδα, η Τουρκία έστειλε το σεισμικό πλοίο εξερεύνησης Oruc Reis και πολλά πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ της Ελλάδας. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με την υποστήριξη του γαλλικού στρατού, απάντησε αμέσως σε αυτήν την παραβίαση της κυριαρχικής του επικράτειας με μια κατάλληλη επίδειξη δύναμης.

Οι ανησυχητικές μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο – μαζί με τις μυριάδες επιθετικές ενέργειες που πραγματοποιεί το καθεστώς του Ερντογάν σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ευρασία – θα συνεχιστούν ασταμάτητα έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες λάβουν σαφή, αποφασιστικά μέτρα για να τις αντιταχθούν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να παραμείνουν ως σημαντικοί εμπορικοί εταίροι, σύμμαχοι και φίλοι καθώς η Ελλάδα και η Κύπρος υφίστανται συνεχείς παρενοχλήσεις από το καθεστώς του Ερντογάν.

Σας παροτρύνουμε να καταδικάσετε τις επιθετικές ενέργειες που έχει αναλάβει η Τουρκία στην περιοχή, να συνεργαστείτε με τους περιφερειακούς μας εταίρους για να αποκλιμακωθεί η τρέχουσα κατάστασις και να δείξετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτή απερίσκεπτη συμπεριφορά.

Σας παροτρύνουμε να καταδικάσετε τις επιθετικές ενέργειες που έχει αναλάβει η Τουρκία στην περιοχή, να συνεργαστείτε με τους περιφερειακούς μας εταίρους για να αποκλιμακωθεί η τρέχουσα κατάστασις και να δείξετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν τις συνέχείς αυτές απερίσκεπες συμπεριφορές.

Προσβλέπουμε να ακούσουμε την άμεση απάντησή σας σε αυτό το ζήτημα.

Ειλικρινώς διατελούμεν οι κάτωθι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,

FRANK PALLONE, JR., Member of Congress (μέλος του Κογκρέσου)

BRIAN FITZPATRICK, Member of Congress

CHRIS PAPPAS, Member of Congress

JACKIE SPEIER, Member of Congress

BRAD SHERMAN, Member of Congress

ALBIO SIRES, Member of Congress

BARBARA LEE, Member of Congress

DAVID N. CICILLINE, Member of Congress

 GUS M. BILIRAKIS, Member of Congress

JAMES P. MCGOVERN, Member of Congres

DINA TITUS, Member of Congress

GRACE MENG, Member of Congress

JIM COSTA, Member of Congress

TED DEUTCH, Member of Congress

JOSH GOTTHEIMER, Member of Congress


Πηγή >> 

Δείτε την αρχική, αγγλιστί, επιστολή εδώ >> 20200813 Letter on Turkish Threat to Eastern Mediterranean (1)

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr