Home Greek News Αναφορές ότι διέταξε τη δολοφονία του διοικητή μυστικών πληροφοριών της GNA στη Λιβύη ο…ΕΡΝΤΟΓΑΝ γιατί θέλει να αρπάξει όλους τους φυσικούς πόρους της χώρας!!!

Αναφορές ότι διέταξε τη δολοφονία του διοικητή μυστικών πληροφοριών της GNA στη Λιβύη ο…ΕΡΝΤΟΓΑΝ γιατί θέλει να αρπάξει όλους τους φυσικούς πόρους της χώρας!!!

by _
0 comment 194 views

Αναφορές ότι διέταξε τη δολοφονία του διοικητή της “ΕΥΠ” της GNA στη Λιβύη ο…ΕΡΝΤΟΓΑΝ γιατί θέλει να αρπάξει όλους τους φυσικούς πόρους της χώρας…!!!

Ο Αμπντουλκαντέρ Αλ-Τουχάμι ήταν…μη συνεργάσιμος και γι’ αυτό έπρεπε να τον βγάλουν από τη μέση…!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύθηκε εχθές στο κορυφαίο αμερικανικό σάιτ μυστικών πληροφοριών VeteransToday.com, του οποίου είμαστε συνεργάτες από τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡ» (GreekNewsOnDemand.com). Οι προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτό το θέμα είναι τεράστιες, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατάπτυστη και ΠΑΡΑΝΟΜΗ συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης του Νοεμ. του 2019, που παραβιάζει τόσο την ΑΟΖ της Ελλάδος όσο και το Δίκαιο της Θαλάσσης, κτλ., και για την οποίαν σφυρίζει αδιάφορα η προδοτική κυβέρνησις Μητσοτάκη.
Απ’ ο, τι φαίνεται, και σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, ο επικεφαλής των υπηρεσιών μυστικών πληροφορίων ήταν ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ όσο αφορά το προκείμενο θέμα και γι’ αυτό έπρεπε να τον βγάλει από μέση ο…”ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ” διότι, εν ολίγοις,..ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙ… 

-του Alaeddin Saleh, Δημοσιογράφος της Λιβύης | μετάφρασις του Ιωάννη Κουντούρη από το GreekNewsOnDemand.com και με την έγκριση από το VeteransToday.com

Αφού ο αρχηγός των υπηρεσιών μυστικών πληροφοριών της Λιβυκής κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Abdulkader Al-Tuhami (Αμπντουλκαντέρ Αλ-Τουχάμι) πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, μια σειρά από μέσα ενημέρωσης —που τυχαίνει να συνδέονται με την Τουρκία– υποβάθμισαν τη σημασία της ειδήσεως, ισχυριζόμενα ότι ο Λιβύος αρχι-κατάσκοπος υπέστη καρδιακή προσβολή, ίσως η πιο κοινή αιτία θανάτου που υπάρχει.

Ωστόσο, στη Λιβύη, οι άνθρωποι, πόσο μάλλον οι αρχηγοί μυστικών πληροφοριών, είναι πολύ πιο πιθανό να πεθάνουν από αίτια πιο..ΣΚΟΤΕΙΝΑ, και η περίπτωση του Al-Tuhami δεν αποτελεί εξαίρεση. Ορισμένες καλά ενημερωμένες πηγές είναι πεπεισμένες ότι ο θάνατός του ήταν στην πραγματικότητα δολοφονία που διοργανώθηκε από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους.

Η τουρκική εισβολή στη Λιβύη προφανώς όχι μόνο επιδίωξε πολιτικούς στόχους που έθεσε ο Ρετζέπ Ερντογάν, αλλά προσπάθησε επίσης να κερδίσει οικονομικά πλεονεκτήματα. Πηγές μέσα στην κοινότητα μυστικών πληροφοριών της Λιβύης δείχνουν ότι από την αρχή της τουρκικής επιχείρησης, ομάδες Τούρκων ειδικών διεξήγαν έρευνες στις ακτές της Λιβύης και στα χωρικά ύδατα για αναζήτηση προοπτικών πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για να διατηρηθούν αυτές οι δραστηριότητες μυστικές προκειμένου να αποφευχθούν οι υποψίες των αρχών της Λιβύης και η κριτική της διεθνούς κοινότητας.

Εκτός από την αναζήτηση φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Λιβυκή υφαλοκρηπίδα, η Άγκυρα λειτουργεί ένα κύκλωμα λαθρεμπορίου πετρελαίου μέσω ορισμένων αντιπροσώπων. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Στρατηγός Yasar Guler επιβλέπει προσωπικά την έρευνα και το παράνομο εμπόριο πετρελαίου, ενώ ο αναπληρωτής στρατηγός του Metin Gyurak, ο οποίος διοικεί τα τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη, εποπτεύει διαδρομές λαθρεμπορίου στην Ευρώπη και συνεργασία με τοπικές ένοπλες φατρίες, ισχυρίζονται πηγές.

Το διασυνοριακό λαθρεμπόριο είναι ένας τομέας στον οποίο η Άγκυρα διαθέτει αξιοσημείωτη ικανότητα. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των συριακών συγκρούσεων, η Τουρκία ανέθετε στους αντιπροσώπους της να παράγουν και να διακινούν λαθραίο συριακό πετρέλαιο για να εξάγουν το κλεμμένο καύσιμο στην Ευρώπη.

Επιπλέον, σύμφωνα με πολλά μέλη ή του εσωτερικού κύκλου του Ρετζέπ Ερντογάν, ο Τούρκος Πρόεδρος έβαλε τον γιο του υπεύθυνο για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που αγοράζεται από τον ISIS.

Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Λιβύης είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά της Συρίας. Και δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι οι Τούρκοι ελιτιστές βιάστηκαν να αρπάξουν τους φυσικούς πόρους της Λιβύης.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο μυστηριώδης θάνατος του Λιβύου επικεφαλής των μυστικών πληροφοριών Al-Tuhami μπορεί να είναι ένα υποπροϊόν της διαμάχης εξουσίας μεταξύ των πολιτοφυλακών που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του πετρελαίου. Οι νέοι ισχυροί παίχτες του τουρκικού στρατού δεν έχουν καμία ντροπή εις το να «εξαλείψουν» τους ανταγωνιστές τους στο «δρόμο» προς την απόλυτη κυριαρχία στη μάχη για το πετρέλαιο της Λιβύης.

Πολλά αραβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Αλ-Τουχάμι πέθανε στα χέρια των μαχητών που συνδέονται με την Τουρκία. Ο Λιβύος αξιωματικός ήταν σε θέση να ανακαλύψει τις προθέσεις της Άγκυρας να κλέψει τους πόρους της Λιβύης, και πιθανότατα μάλλον δεν προσπάθησε να το αποτρέψει. Δυστυχώς, οι «Τούρκοι σύμμαχοι» κατέφυγαν σε ριζοσπαστικά μέτρα και τον δολοφόνησαν.

Είναι προφανές ότι το τουρκικό κατεστημένο δεν θα σταματήσει να τρέφεται από τη Λιβύη (που έχει υποστεί πόλεμο) λόγω της πανδημίας COVID-19 και τεράστιων στρατιωτικών δαπανών για εκστρατείες στη Συρία και τη Λιβύη. Ο Τούρκος ηγέτης επιδιώκει να “ρουφήξει» μέχρι εξαντλήσεως τη Λιβύη από τους φυστικούς της πόρους κάτω από το λεπτό πέπλο ρητορικής προς υποστήριξη του GNA.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Ερντογάν είναι απελπισμένος στην επιθυμία του να αποκαταστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία στην παλιά του δόξα. Ωστόσο, ο μόνος στόχος που επιδιώκει στη Λιβύη είναι να αρπάξει τους φυσικούς πόρους της χώρας τραβώντας τα σχοίνια που συνδέονται με τις μαριονέτας της GNA, και τούτο αρεκτά ειρωνικά γιατί ήταν αυτή που παρείχε εξ αρχής τους νόμιμους λόγους για την τουρκική εισβολή.


Πηγή >> https://www.veteranstoday.com/2020/05/20/erdogans-cronies-leech-off-libyas-oil-and-bood/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr