Home Greek News Προβληματισμός στη Νότια Κορέα: 91 ιαθέντες ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί στον κορωνοϊό

Προβληματισμός στη Νότια Κορέα: 91 ιαθέντες ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί στον κορωνοϊό

by _
0 comment 148 views

Προβληματισμός στη Νότια Κορέα: 91 ιαθέντες ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Κορέα, αφού οι Αρχές σημείωσαν πως 91 ασθενείς, που είχαν αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια του κορωνοϊού, διαγνώστηκαν και πάλι θετικοί.

Η πιθανότητα να μολυνθεί ασθενής και πάλι από τον ιό αποτελεί μια ανησυχία για την παγκόσμια κοινότητα, καθώς οι επιστήμονες ελπίζουν οι πολίτες να μην αναπτύξουν και πάλι συμπτώματα του Covid-19. Στις 6 Απριλίου, η Νότια Κορέα είχε ανακοινώσει λιγότερα από 50 νέα κρούσματα, για πρώτη φορά από τα τέλη Φλεβάρη.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο εξετάζουν την πιθανότητα ανάπτυξης ανοσίας σε ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει, ενώ υπάρχουν στην αγορά και τεστ που υποστηρίζουν πως μπορούν να διαγνώσουν αν κάποιος οργανισμός έχει αναπτύξει ανοσία στον κορωνοϊό.

Πιο πιθανή η επανενεργοποίηση του ιού παρά η εκ νέου μόλυνση

Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών της Κορέας, Τζεόνγκ Γιουνκ-Κιόνγκ, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο ιός είναι πιο πιθανό να «επανενεργοποιήθηκε», παρά να ήρθε εκ νέου ο ασθενής σε επαφή με τον ιό.

Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να παρατηρείται ένα τέτοιο φαινόμενο, έχει να κάνει με εσφαλμένα τεστ για τον κορωνοϊό, που έδειξε κάποιον ασθενή αρνητικό στην ασθένεια. Επιπλέον, είναι πιθανό να παρέμειναν υπολείμματα του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό, σε επίπεδα που δεν είναι επικίνδυνα ώστε να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες και πολλές συνισταμένες» είπε ο κ. Κιόνγκ, καθηγητής πνευμονολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νοτίου Κορέας. Περίπου 7.000 Νοτιοκορεάτες έχει ανακοινωθεί πως ανάρρωσαν από την ασθένεια Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός.

«Ο αριθμός θα παρουσιάσει αύξηση, 91 (ασθενείς) είναι μόνο η αρχή» είπε ο Κιμ Γου-Τζου, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Γκούρο της Νοτίου Κορέας. Όπως σημείωσε και εκείνος, είναι πολύ πιθανόν οι ασθενείς να «υποτροπίασαν» παρά να μολύνθηκαν και πάλι από τον κορωνοϊό.

https://eleftherostypos.gr/diethni/556888-problimatismos-sti-notia-korea-91-iathentes-astheneis-brethikan-xana-thetikoi-ston-koronoio/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr