Home Greek News Κλιμάκωση από Άγκυρα: Μετά την Λέσβο πτήσεις τουρκικών μαχητικών και πάνω από την Χίο

Κλιμάκωση από Άγκυρα: Μετά την Λέσβο πτήσεις τουρκικών μαχητικών και πάνω από την Χίο

by _
0 comment 88 views

Κλιμάκωση από Άγκυρα: Μετά την Λέσβο πτήσεις τουρκικών μαχητικών και πάνω από την Χίο


(Ανανέωση): Νέες πτήσεις τουρκικών μαχητικών επάνω από μεγάλο ελληνικό νησί, την Χίο, πριν από λίγο σε μια περίεργη κλιμάκωση από την Άγκυρα καθώς μετά την πτήση τουρκικών F-16 επάνω από την Λέσβο, πέρασαν επάνω από ένα δεύτερο μεγάλο νησί.

Από τις 17:46 έως 17:48, άλλο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών f-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν βορείων ακτών Χίου στα 10.000 με 18.000 πόδια.​

Λίγο πριν ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 16:28 και στις 16:29 επάνω από κεντρικές περιοχές της νήσου Λέσβου στα 22.000 και 24.000 πόδια αντίστοιχα.

Είναι η πρώτη φορά που Σάββατο και γενικά σε αργίες περνούν τουρκικά μαχητικά επάνω από δύο μεγάλα ελληνικά νησιά.

Ερώτημα παραμένει και η αντίδραση της ελληνικής αεράμυνας καθώς στο νησί βρίσκονται τόσο τα κατηγορίας Vshorads ASRAD-Hellas  όσο όμως και τα ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας OSA AKM-SAM τα οποία έχουν ικανότητα εμπλοκής σε υψόμετρα μέχρι και τα 39.000 πόδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Το σύστημα 9Κ33 “OSA” είναι το πρώτο αντι-αεροπορικό σύστημα που κατασκευάστηκε συνδυάζοντας Α/Α πυραύλους, ραντάρ έρευνας, ραντάρ κατεύθυνσης και ηλεκτρονικά επικοινωνίας και ανάλυσης όλα σε ένα όχημα φορέα και υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΣ διατηρεί σε υπηρεσία 39 Osa, εκ των οποίων 19 της έκδοσης Osa-AK και 20 της έκδοσης Osa-AKM.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr