Home Greek News Ο Ασαντ «κλείνει το μάτι» στον Χάφταρ και «χτίζει» συμμαχία κόντρα στον Ερντογάν

Ο Ασαντ «κλείνει το μάτι» στον Χάφταρ και «χτίζει» συμμαχία κόντρα στον Ερντογάν

by _
0 comment 113 views

Ο Ασαντ «κλείνει το μάτι» στον Χάφταρ και «χτίζει» συμμαχία κόντρα στον Ερντογάν


Ανοίγει πρεσβεία στη Δαμασκό…

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ παραχώρησε την πρεσβεία της Λιβύης στη Δαμασκό στους εκπροσώπους του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ που ελέγχει την ανατολική Λιβύη.

Η κίνηση αυτή συμβολίζει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στη Δαμασκό και την Άγκυρα καθώς όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση Σαράτζ στην Τρίπολη έχει συμμαχήσει με τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι δύο πλευρές υπέγραψαν σχετικό μνημόνιο συναντίληψης μόλις την περασμένη Κυριακή στη Δαμασκό με στόχο «τον καλύτερο μεταξύ του συντονισμό στη διεθνή σκηνή… ενάντια στον παρεμβατισμό και στην επιθετικότητα της Τουρκίας» («… a memo of understanding was signed… on coordinating stances between the two countries at the international and regional forums, particularly in facing the Turkish intervention and aggression on the two countries»).

Η πλευρά του Άσαντ εκπροσωπήθηκε στις συνομιλίες για την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης από τον υπουργό Εξωτερικών Walid Muallem και η πλευρά του Χάφταρ από τον αντιπρόεδρο Abdul-Rahman al-Ahiresh και τον υπουργό Εξωτερικών Abdul-Hadi al-Hawaij.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, η πρεσβεία της Λιβύης στη Δαμασκό, επαναλειτούργησε μετά από οκταετή διακοπή.

http://newpost.gr/kosmos/5e5e626122aaf7cc09da976f/o-asant-kleinei-to-mati-ston-haftar

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr