Home Greek News Αγριότητες σε Μυτιλήνη και Χίο όπου γίνεται “πόλεμος” μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων

Αγριότητες σε Μυτιλήνη και Χίο όπου γίνεται “πόλεμος” μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων

by _
0 comment 140 views

Αγριότητες σε Μυτιλήνη και Χίο όπου γίνεται “πόλεμος” μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων


Ο έλεγχος φαίνεται να ΄χει χαθεί από την κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, σε Λέσβο και Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις που αποβιβάστηκαν τα ξημερώματα στα νησιά έχουν “κάνει υπερωρίες”.

Οι συγκρούσεις ΜΑΤ και κατοίκων δεν σταματούν .

Όπως γράφει το pagenews.gr το οποίο βρίσκεται δημοσιογραφικά στη Λέσβο “η σημερινή ημέρα έχει σημαδευτεί από τις αναταραχές που υπάρχουν στο νησί. Αφορμή για τις συγκρούσεις με την αστυνομία είναι τα κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών που είναι προγραμματισμένα να φτιαχτούν στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης αντιδρούν στη δημιουργία των κλειστών κέντρων και έχουν σπεύσει να αποκλείσουν την περιοχή προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών.

Εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, είχαν παραταχθεί από νωρίς στη θέση Διαβολόρεμα, όπου είναι η δεύτερη είσοδος του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και δεν άργησαν να ξεσπάσουν επεισόδια.

Παρά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, οι κάτοικοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν. Αντίθετα στις 4 το απόγευμα κάτοικοι από διάφορες περιοχές του νησιού επιβιβάσθηκαν σε πούλμαν με προορισμό το σημείο που θα γίνει το κλειστό κέντρο.

Οκτακόσιοι περίπου κάτοικοι από διάφορες περιοχές της Λέσβου συγκρούσθηκαν πριν λίγο με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ στην περιοχή Διαβολόρεμα. Το οδικό δίκτυο στην περιοχή έχει αποκλεισθεί σε αρκετά σημεία ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη κυνηγητό κατοίκων με τους αστυνομικούς μέσα στο δάσος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να φτάσουν στο Καβακλή για να μεταφέρουν εκεί μηχανήματα ώστε να πραγματοποιήσουν εργασίες στην επιταγμένη έκταση. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη κλείνουν σήμερα όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην εισβολή και στη βία των ΜΑΤ προς τους κατοίκους των νησιών. Εξάλλου από τις 11 το πρωί πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους Δημάρχους.

«Είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας! Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά» δήλωσε ο περιφερειάρχης σε ανάρτησή του στο facebook.

Πηγή >> https://www.militaire.gr/agriotites-se-mytilini-kai-chio-opoy-ginetai-quot-polemos-quot-metaxy-mat-kai-katoikon/?

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr