Home ΗΠΑ Στήριξη από ΗΠΑ και Αγγλία προς την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Στήριξη από ΗΠΑ και Αγγλία προς την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας

by _
0 comment 104 views

Στήριξη από ΗΠΑ και Αγγλία προς την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας


Απόλυτη στήριξη από τις ΗΠΑ στα βήματα της Τουρκίας στην Ιντλίμπ

Η Κέλλυ Κραφτ-μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ , δήλωσε πως : “Οι ΗΠΑ στηρίζουν απόλυτα την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία στην νόμιμη άμυνα της απέναντι στις άδικες επιθέσεις που έκανε το συριακό καθεστώς στα τουρκικά σημεία παρατήρησης, που προκάλεσαν τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών”.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεκλήθη για να συζητήσει την αυξανόμενη ένταση και τις συγκρούσεις στα ΒΔ της Συρίας στην Ιντλίμπ.
Στην ομιλία που έκανε η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ κατήγγειλε τις “βάρβαρες και άδικες” στρατιωτικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ που συνεχίζονται από το συριακό καθεστώς την Χεζμπολάχ και την Ρωσία.
………
Η μόνιμη εκπρόσωπος της Αγγλίας στον ΟΗΕ Κάρεν Πιρς δήλωσε πως στην Ιντλίμπ συμβαίνει επί μακρόν “ο πιο άσχημος εφιάλτης”.
Η Πιρς είπε : “Γινόμαστε μάρτυρες του οτι ενώ η Τουρκία στην Ιντλιμπ καταβάλλει προσπάθεια για μία ειρηνική λύση και για να μην γίνουν πρόσφυγες εκατομμύρια Σύρiοι, οι αρχές της Συρίας αγνοούν την συμφωνία. Πολλές εκεχειρίες μια-δυο μέρες μετά από την ανακήρυξη τους παραβιάστηκαν. Ανησυχούμε βαθιά για την επίδραση που θα έχει η αυξανόμενη ένταση, στην Τουρκία που φιλοξενεί ήδη πάνω από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλi Νεμπενζια, ανέφερε πως η οργάνωση Χαγιάτ Ταχριρ Ελ Σαμ, κατέλαβε την περιοχή της Ιντλίμπ πώς στα τέλη του 2019 πραγματοποίησε περισσότερες από 1.400 τρομοκρατικές επιθέσεις και υποστήριξε πως “Η συριακή κυβέρνηση εργάζεται για να αποκτήσει εκ νέου τον έλεγχο στα εδάφη της”.

SPUTNIK 7/2/2020 / 

Μέσω >> https://tourkikanea.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr