Home Greek News Προκλήσεις Ερντογάν για Ίμια και η γεωστρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας στη Μεσόγειο

Προκλήσεις Ερντογάν για Ίμια και η γεωστρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας στη Μεσόγειο

by _
0 comment 92 views

Προκλήσεις Ερντογάν για Ίμια και η γεωστρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην επικοινωνία με τον Ακάρ, συζητήθηκαν οι επόμενες συναντήσεις των δύο πλευρών στο πλαίσιο των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας….

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2020 – 20:14


Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που υποστήριξε ότι η Τουρκία είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα να μην προβεί σε ενέργειες που θα δημιουργήσουν ένταση, ανήμερα της επετείου των Ιμίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι ο Χουλουσί Ακάρ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για να τον ευχαριστήσει για τη στάση που τήρησε η Αθήνα.

Όπως ανέφερε: «Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (Ίμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ίμια) δεν θα γίνει κάτι από την πλευρά μας. Ο Υπουργός Άμυνας μου, πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ίμια) και στα υπόλοιπα νησιά.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Άμυνας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν περί αποκλιμάκωσης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή ενώ ο Χουλουσί Ακάρ, φέρεται να ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό, διότι δεν συνέβη καμία ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένταση στην περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην επικοινωνία με τον Ακάρ, συζητήθηκαν οι επόμενες συναντήσεις των δύο πλευρών στο πλαίσιο των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: https://www.skai.gr/news/politics/prokliseis-erntogan-gia-imia-kai-symmaxia-elladas-gallias-se-mesogeio?utm_source=AutoPublish&utm_medium=Twitter&utm_campaign=Social-Link


Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr