Home Greek News Aυτός βρίσκεται πίσω από την εξάπλωση του κορονοϊού;

Aυτός βρίσκεται πίσω από την εξάπλωση του κορονοϊού;

by _
0 comment 211 views

Aυτός βρίσκεται πίσω από την εξάπλωση του κορονοϊού;


Μπορεί οι θεωρίες συνωμοσίας να ενισχύονται γύρω από την εξάπλωση του κορονοϊού, με τις περισσότερες να αποδίδουν την μετάδοση σε κατανάλωση νυχτερίδας, εντούτοις δεν είναι λίγες αποδίδουν ευθύνες σε έναν άνθρωπο από την Κίνα.

Η θεωρία αυτή θέλει την εξάπλωση του ιού, μιας μεταλλαγμένης “έκδοσης” του κοροναϊού να σχετίζεται με το ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan, ένα κορυφαίο εργαστήριο βιολογικού κινδύνου επιπέδου 4, το οποίο μελετά «τα πιο επικίνδυνα παθογόνα στον κόσμο».
Το ίδιο το ινστιτούτο είχε δημοσιεύσει στις 18 Νοεμβρίου 2019 μια αγγελία για έναν ή δύο μεταδιδακτορικούς ερευνητές, οι οποίοι θα χρησιμοποιούσαν “νυχτερίδες για να διερευνήσουν τον μοριακό μηχανισμό που επιτρέπει στους κορωναϊούς που σχετίζονται με τον Ebola και τον SARS να βρίσκονται αδρανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να προκαλούν ασθένειες”.
Σύμφωνα με την αγγελία, ο κατάλληλος υποψήφιος θα έπρεπε:
– Να έχει αποκτήσει ή πρόκειται να αποκτήσει διδακτορικό δίπλωμα στη βιοεπιστήμη / βιοϊατρική ή συναφή πεδία,
– Να έχει ένα αξιόπιστο και αυστηρό στυλ εργασίας, με ισχυρή ανεξάρτητη ικανότητα επιστημονικής έρευνας και πνεύμα ομαδικής εργασίας
– Να έχουν ικανότητες επικοινωνίας και γραφής στην Αγγλική
– Να έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα στα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά
– Να έχει ειδίκευση στην κυτταρική βιολογία, ανοσολογία, γονιδιωματική και άλλες σχετικές εμπειρίες.
Η πλήρης δημοσίευση εργασίας, η οποία μπορεί να βρεθεί ακόμα στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan.

Γιατί είναι αυτή η αγγελία είναι αξιοσημείωτη;

Επειδή όπως αποδεικνύεται, αυτή είναι μια αγγελία εργασίας για το εργαστήριο του Δρ Peng Zhou, Ph.D., ερευνητή στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan και ηγέτη της Ομάδας Μολύνσεων του ιού Bat.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του Zhou από το Ινστιτούτο, ο ίδιος έλαβε το διδακτορικό του στο Ινστιτούτο Ερευνών Virus Wuhan το 2010 και έχει ασχοληθεί με τον ιό Bat (νυχτερίδας) και την ανοσολογία στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.

Το 2009 ανέλαβε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει την έρευνα σχετικά με τον ανοσοποιητικό μηχανισμό του ιού της νυχτερίδας που μεταφέρει και μεταδίδει τον ιό στον κόσμο.
Μέχρι στιγμής, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 30 άρθρα SCI, αλλά το πιο ενδιαφέρον αυτών είναι εκείνο με τίτλο “Πώς οι νυχτερίδες μεταφέρουν τους ιούς χωρίς να αρρωσταίνουν”.
Οι νυχτερίδες είναι γνωστό ότι διαθέτουν ιούς υψηλής παθογονικότητας όπως οι Ebola, Marburg, Hendra, Nipah και SARS-CoV και παρόλα αυτά δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα ασθένειας.
Σε μια δημοσίευση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Host & Microbe στις 22 Φεβρουαρίου, οι επιστήμονες του Wuhan Institute of Virology στην Κίνα διαπιστώνουν ότι σε νυχτερίδες η νόσος του ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζεται μονοπάτι STING-ιντερφερόνης ελαττώνεται και οι νυχτερίδες μπορούν να διατηρήσουν επαρκή άμυνα χωρίς αυξημένη ανοσολογική αντίδραση.
Οι συγγραφείς υποθέτουν ότι αυτή η άμυνα εξελίχθηκε ως μέρος τριών διασυνδεδεμένων χαρακτηριστικών της βιολογίας των νυχτερίδων: πρόκειται για ιπτάμενα θηλαστικά, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και φιλοξενούν μια μεγάλη ιϊκή δεξαμενή.

Αντίθετα στους ανθρώπους και σε άλλα θηλαστικά, μια έκθεση σε έναν από αυτούς και άλλους παθογόνους ιούς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια.
Για παράδειγμα, στους ανθρώπους, μια ενεργοποιημένη οδός STING συνδέεται με σοβαρές αυτοάνοσες ασθένειες.
Είναι κατανοητό ότι ο Zhou Peng είναι πρωτοπόρος στην παγκόσμια έρευνα στον τομέα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μάλιστα, ο ίδιος, είχε προσβληθεί όταν ήταν προπτυχιακός φοιτητής βιοϊατρικής, από το SARS (Σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο), γεγονός που τον έκανε να ενδιαφέρεται για τον ιό.
Στη συνέχεια απασχολήθηκε στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Wuhan της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών σε μεταπτυχιακό επίπεδο και μελέτησε υπό τον Shi Zhengli, τον bat virus.
Εστιάζοντας στον ιό που φέρει η νυχτερίδα, τότε αναρωτιόμουν αν το ανοσοποιητικό σύστημα της ήταν ξεχωριστό, είχε αναφέρει σε ένα άρθρο του.
Μετά την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος, απασχολήθηκε στο αυστραλιανό εργαστήριο υγιεινής των ζώων και έγινε το πρώτο πρόσωπο στην παγκόσμια έρευνα για τον bat virus.
Το 2016, κατά τη διάρκεια των μεταδιδακτορικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Duke Medical University του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, ανησυχούσε ότι μια ορισμένη ιντερφερόνη σε νυχτερίδες διατηρείται πάντα σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό το άρθρο έγινε το εξώφυλλο του Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, “Bat Immunity”, προκαλώντας τη διεθνή προσοχή.
Μετά την επιστροφή στην Κίνα το 2016, ο Zhou Peng επέστρεψε στο alma mater για να γίνει ένας ελάχιστα γνωστός νέος ερευνητής.

Συνοψίζοντας, λοιπόν:

Ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της ιολογίας και της ανοσολογίας της Κίνας ήταν και εξακολουθεί να εργάζεται στο κορυφαίο βιολογικό εργαστήριο της Κίνας, το Wuhan Institute of Virology.
Από το 2009, ο Peng είναι ο κορυφαίος κινέζος επιστήμονας που ερευνά τον ανοσοποιητικό μηχανισμό των νυχτερίδων που μεταφέρουν και μεταδίδουν θανατηφόρους ιούς στον άνθρωπο.
Ο κύριος τομέας μελέτης του είναι πώς και γιατί οι νυχτερίδες μπορούν να μολυνθούν με μερικούς από τους πιο εφιαλτικούς ιούς στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ebola, SARS και Coronavirus, και να μην αρρωσταίνουν.

Είχε γενετικά τα μηχανήματα και διάφορες ανοσολογικές οδούς για να κάνει τις νυχτερίδες περισσότερο ή λιγότερο επιρρεπείς σε λοίμωξη, δημιουργώντας δυνητικά ένα σούπερ ανθεκτικό σφάλμα.
Στο πλαίσιο των μελετών του, ο Peng διερεύνησε επίσης μεταλλαγμένα στελέχη του Coronavirus που ξεπέρασαν τη φυσική ανοσία ορισμένων νυχτερίδων.
Αυτά είναι στελέχη “superbug” Coronavirus, τα οποία δεν είναι ανθεκτικά σε οποιαδήποτε φυσική ανοσολογική οδό, τώρα φαίνεται να είναι έξω στον κόσμο.
Από τα μέσα Νοεμβρίου, το εργαστήριό του προσέλαβε ενεργά άπειρους μεταδιδακτορικούς για να βοηθήσει στη διεξαγωγή της έρευνας του.
Το έργο του Peng για τη ιολογία και την ανοσολογία των νυχτερίδων έχει λάβει υποστήριξη από το Εθνικό Ταμείο You You, το πιλοτικό πρόγραμμα της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και το σημαντικό έργο του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Η εκτιμήσεις για την πορεία του κορονοϊού:

www.bankingnews.gr

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/kina/6921488_aytos-brisketai-piso-apo-tin-exaplosi-toy-koronoioy

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr