Home Greek News Πάνω από 120 πύραυλοι για τους S-400 παραδόθηκαν στην Τουρκία

Πάνω από 120 πύραυλοι για τους S-400 παραδόθηκαν στην Τουρκία

by _
0 comment 98 views

Πάνω από 120 πύραυλοι για τους S-400 παραδόθηκαν στην Τουρκία


Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανώνυμη πηγή μετέδωσε ότι υπογράφτηκε το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής από την τουρκική και ρωσική πλευρά στην Άγκυρα στις αρχές Δεκεμβρίου, ενεργοποιώντας την 20μηνη εγγυητική περιόδου συντήρησης.

Περισσότεροι από 120 καθοδηγούμενοι πύραυλοι επιφανείας-αέρος έχουν παραδοθεί από την Ρωσία στην Τουρκία μαζί με μια σμηναρχία αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, όπως δήλωσε στρατιωτική πηγή στο TASS την Δευτέρα.

“Η Τουρκία παρέλαβε δύο Μοίρες S-400, περισσότερους από 120 πυραύλους επιφανείας-αέρος, όπως επίσης και βοηθητικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά και εργαλεία”, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας οτι η μεταφορά τεχνογνωσίας, έστω και εν μέρει, δεν προβλέπεται από την σύμβαση.

Σύμφωνα με την πηγή, το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής υπογράφτηκε απο τις τουρκικές και ρωσικές πλευρές στην Άγκυρα στις αρχές Δεκεμβρίου, παρέχοντας την έναρξη της 20μηνης εγγυητικής περιόδου συντήρησης.

Η Ροσομπορονέξπορτ, ο ρωσικός κρατικός εξαγωγέας όπλων, απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Ρωσία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε με την Τουρκία σύμβαση αξίας $2,5 δισεκατομμυρίων για την παράδοση των πυραυλικών συστημάτων S-400. Η πρώτη παρτίδα, συμφωνά με την σύμβαση, παραδόθηκε μέσω αέρος στην Άγκυρα τον Ιούλιο 2019.

Το ρωσικό σύστημα S-400 Triumf (νατοϊκή ονομασία: SA-21 Growler) είναι το πιο εξελιγμένο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς που εισήλθε σε ρωσική υπηρεσία το 2007. Σχεδιάστηκε για την καταστροφή αεροπλάνων, κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον επίγειων στόχων. Το S-400 μπορεί να προσβάλει στόχους σε απόσταση 400 χλμ και σε υψόμετρο άνω των 35 χλμ.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

http://www.proelasi.org/over-120-missiles-for-russian-s-400-systems-delivered-to-turkey-says-source/?fbclid=IwAR1Act4zOd3omeXdWhkg1jNd7gL14NlwEKrwIf3dG78QrQWYeEAayEWvRCw

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr