Home Greek News Προανακριτική Novartis – «Βόμβες» Αγγελή: Ο Τσίπρας τα ήξερε όλα για τη σκευωρία

Προανακριτική Novartis – «Βόμβες» Αγγελή: Ο Τσίπρας τα ήξερε όλα για τη σκευωρία

by _
0 comment 99 views

Προανακριτική Novartis – «Βόμβες» Αγγελή: Ο Τσίπρας τα ήξερε όλα για τη σκευωρία

Χρήστος Μπόκας

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκάλυψε ότι ο υπεύθυνος του FBI τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε ευθύνη πολιτικών – Όπως είπε, η εισαγγελία Διαφθοράς ζήτησε την προσθήκη 7 πολιτικών προσώπων στην έκθεση του FBI – Αποκαλύψεις για την Τουλουπάκη και το «δίλημμα Τσίπρα»

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για την πραγματική διάσταση της εμπλοκής του FBI στην υπόθεση Novartis προχωρά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Ιωάννης Αγγελής.
Ο κ. Αγγελής στην χειμαρρώδη κατάθεσή εμπλέκει ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας περιγράφει την συνάντηση που είχαν με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου παρουσία της εισαγγελέως Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου αλλά και της Μ. Παπασπύρου αμέσως μετά το ταξίδι στην Βιέννη.

Ο κ. Αγγελής αποκάλυψε τότε στον υπουργό ότι η κυρία Τουλουπάκη ήθελε να σκήσει άρον – άρον διώξεις κατά τριών πολιτικών (Λοβέρδου, Σαλμά, Γεωργιάδη) χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

“Ο κ. Καλογήρου συμφώνησε με την αποπομπή Τουλουπάκη αλλά μας είπε ότι πρώτα πρέπει να πάρει την έγκριση του “από επάνω”. Ποιος είναι ο από πάνω; Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας” και συνέχισε: “Ο Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή (σ.σ. της Τουλουπάκη) θα ήταν καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ… Περιμέναμε έγκριση απο τον Τσίπρα για την αποπομπή της Τουλουπάκη που ποτέ δεν ήρθε. Η Παπασπύρου μας είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα: Να ακούσει το Ρασπούτιν και την στρατηγική των διώξεων και να κερδίσει τις εκλογές ή να διώξει την Τουλουπάκη;”. Προσθέτει πως : “Η αντικατάσταση της Τουλουπακη τέθηκε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δεν το έκανε ποτέ ο Τσίπρας γιατί στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές: Μία του Ρασπούτιν που έλεγε ότι με αυτή την τακτική, να στηρίζουμε δηλαδή την Τουλουπάκη και με το σκάνδαλο με πολιτικούς θα πάρουμε επιπλέον 3%. Η δεύτερη γραμμή ήταν του Καλογήρου που έλεγε ότι θα καταστραφούμε”.

Συνεχίζοντας ο κ. Αγγελής αποκάλυψε: “Η κυρία Παπασπύρου μετά την ανανέωση της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη είπε: “αντί να διώξει ο Τσίπρας την Τουλουπάκη, θα διώξει τον Ρασπούτιν στον επόμενο ανασχηματισμό” όλοι ξέρα,με ποιος είναι ο Ρασπούτιν”.

Όπως έγραψε το protothema.gr ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς αποκάλυψε για πρώτη φορά το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον υπεύθυνο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ στην Αθήνα Αριστείδη Παπαδάκο.

Ο κ. Αγγελής ανέφερε ενώπιον των μελών της επιτροπής της Βουλής πως ο υπεύθυνος του FBI και συντάκτης των περίφημων εκθέσεων τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε εμπλοκή πολιτικών και πως την συγκεκριμένη πληροφορία έδωσε και ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζ. Πάιατ στους τότε υπουργούς Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονή και Μ. Καλογήρου.

Ανέφερε μάλιστα ότι η προσθήκη των ονομάτων επτά πολιτικών προσώπων στην έκθεση του FBI έγινε μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η εισαγγελία της Διαφθοράς.

Αναλυτικά, ο κ. Αγγελής είπε:

“Κάλεσα στο γραφείο μου τον εκπρόσωπο του FBI στην Ελληνική Πρεσβεία και τον ρώτησα για τον ακριβή αριθμό των αμερικανικών εγγράφων. Μου είπε ότι θα με ενημερώσει.

«Πείτε μου για την ευθύνη πολιτικών», ρώτησα τον εκπρόσωπο.

Μου απάντησε: «Λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω. Γνωρίζω όμως ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών”.

Μου είπε μάλιστα πως είχε ενημερώσει ότι δεν υπήρχε ευθύνη πολιτικών ο Αμερικανός Πρέσβης και τους δύο Υπουργούς Δικαιοσύνης. Και τον Κοντονή και τον Καλογήρου».

Σε άλλο σημείο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπογράμμισε: “επίσης ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε ότι «υπάρχει ένας δικηγόρος που εκβιάζει τους μάρτυρες και θα πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με αυτό. Ο δικηγόρος αυτός είχε συμφέρον να έχει θετική εξέλιξη η υπόθεση στην Αμερική γιατί θα έπαιρναν χρήματα».

Επίσης τον ρώτησα γιατί σε έγγραφο του FBI αναφέρονται ονόματα πολιτικών. Και εκείνος μου απάντησε «να πάτε να ρωτήσετε αυτούς που τα στέλνουν». Τότε εγώ πήγα στην κ. Τουλουπάκη και τη ρώτησα τι ακριβώς στέλνει για πολιτικούς στην Αμερική και που στηρίζονται αυτά. «Μόνο στις καταθέσεις των μαρτύρων» μου απάντησε εκείνη”.

Ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε και στον ρόλο του περίφημου “Ρασπούτιν” χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Ο αντιεισαγγελέας ρωτήθηκε αν η κυρία Τουλουπάκη “ό,τι έκανε το έκανε μόνη της; Ή της τα υπαγόρευε κάποιος άλλος;” και απάντησε “κάποιος άλλος. Από μόνη της δεν θα τολμούσε να παραβεί ούτε τις εντολές του επόπτη ούτε τις εντολές του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Τρίτο πρόσωπο υπήρχε και φαίνεται από το γεγονός οτι η απόφαση της κας Τουλουπάκη να ασκήσει δίωξη κατά πολιτικών προσώπων με διαδικασίες fast track ήταν ανειλημμένη.”

Σε άλλο σημείο υποστήριξε: “Αυτό είναι δουλειά του Ρασπούτιν, μου είπε η εισαγγελέας Δημητρίου, όταν την ρώτησα για το ψευδές δημοσίευμα στη Δημοκρατία και το στικάκι που τάχα αρνήθηκα να παραλάβω. Και ακόμη μου είχε πει οτι ο Ρασπούτιν έχει το ένα το πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί θέλει να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές”.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελής κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να τον ξανακαλέσουν σε κατ αντιπαράσταση εξέταση με τις κυρίες Δημητρίου, Παπασπύρου και τον κ. Καλογήρου”

Σε άλλο σημείο διημείφθη ο εξής διάλογος:

-Εσείς ξέρετε ποιος είναι ο Ρασπούτιν;

– Ι.Αγγελής: Εγώ τον ξέρω ως Ρασπούτιν. Δε λέω το όνομά του, όμως, παρά το γεγονός ότι το ξέρω γιατί δεν εμπιστεύομαι την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το όνομα όμως το ξέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Εγώ έχω σηκώσει μεγάλο βάρος σε αυτή την υπόθεση, άλλο βαρύτερο δεν μπορώ να σηκώσω. Να σηκώσουν ο καθένας το βάρος που του αναλογεί. Δεν θα αναλάβω εγώ ούτε τις ευθύνες της Δημητρίου ούτε του υπουργού που έκανε αυτά που έκανε.


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr