Home Greek News Σε συμφωνία κατέληξαν τα κόμματα για την ψήφο των ομογενών

Σε συμφωνία κατέληξαν τα κόμματα για την ψήφο των ομογενών

by _
0 comment 136 views

Σε συμφωνία κατέληξαν τα κόμματα για την ψήφο των ομογενών

 

Σε συμφωνία για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού κατέληξε πριν από λίγο η διακομματική επιτροπή.

Αναλυτικά τα τέσσερα στα οποία συμφώνησαν τα κόμματα:

1. Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους και η ψήφος τους θα υπολογίζεται στο τελικό αποτέλεσμα της επικράτειας.

2. Αυξάνονται οι έδρες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας από 12 σε 15.

3. Η ψήφος θα γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία σε εκλογικά τμήματα που θα στήνονται σε προξενεία και πρεσβείες.

4. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι Έλληνες του εξωτερικού που λείπουν από τη χώρα μέχρι 35 χρόνια και θα μπορούν να πιστοποιήσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα για δύο χρόνια.

«Ύστερα από πολλές συζητήσεις ανάμεσα σε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην διακομματική επιτροπή, φαίνεται ότι διαμορφώνεται η κοινή βάση για ένα νομοσχέδιο που θα διευκολύνει επιτέλους την ψήφο των Ελλήνων πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μετά το πέρας της συζήτησης.

«Φαίνεται ότι εξασφαλίζεται η βάση των 200 βουλευτών», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και κάλεσε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στηρίξει το νομοσχέδιο και «να δουν οι Έλληνες επιτέλους ένα νομοσχέδιο να ψηφίζεται και από τους 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου».

Περισσότερα Εδω


https://www.astratv.gr/2019/10/22/se-symfonia-katelixan-ta-kommata-gia-tin-psifo-ton-omogenon/?fbclid=IwAR11NdvKS7d8FMQz2QIDpb8jrXIjclPggYxIZr__k0sVWBGVtCjUEbq1p60

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr