Home Greek News Υπέβαλε τα “σέβη” του στο…”ΑΦΕΝΤΙΚΟ” του Ερντογάν ο Ελπιδοφόρος! CIA: Είναι ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

Υπέβαλε τα “σέβη” του στο…”ΑΦΕΝΤΙΚΟ” του Ερντογάν ο Ελπιδοφόρος! CIA: Είναι ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

by _
0 comment 370 views

GreekNewsOnDemand.com: Υπέβαλε τα “σέβη” του στο…”ΑΦΕΝΤΙΚΟ” του Ερντογάν ο Ελπιδοφόρος!

CIA: Είναι ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

Σχολιάζουν τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» –

Διαβάστε επίσης το δικό μας αποκαλυπτικό μας άρθρο με τίτλο «CIA: Πράκτορας των μυστικών πληροφοριών της Τουρκίας ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Αμερικνής Ελπιδοφόρος» για να καταλάβετε το ΒΑΡΟΣ και το ΒΑΘΟΣ αυτής της συναντήσεως μεταξύ Ελπιδοφόρου και…ΕΡΝΤΟΓΑΝ…


Συνάντηση αρχιεπ. Ελπιδοφόρου με το ”αφεντικό”, πρόεδρο Τουρκίας, Ερντογάν

O αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το ”αφεντικό”, τον πρόεδρο της Τουρκίας (βράδυ 25 Σεπ. ’19) στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Νέα Υόρκη, γιά να του υποβάλει τα σέβη του ”και να τα πουν”. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή γιά να υποβάλει τα δικά του δουλοπρεπή σέβη στον Ελπιδοφόρο. ‘Ετσι, γιά να ξέρουμε τι ρόλο παίζουν οι νεογενίτσαροι του Πατριαρχείου, τι ρόλο παιζει η ”θυγατρική” του, ”εμπορική επιχείρηση Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ”, που ”ανήκουν” και γιατί κατάστρεψαν την ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ, με την ανοχή ηλίθιων και ξεπουλημένων ελληνικών κυβερνήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ, η ΕΙΔΗΣΗ: Ερντογάν και Ελπιδοφόρος -σύμφωνα με την ανακοίνωση Αρχιεπισκοπής- συζήτησαν επίσης, για θέματα που αφορούν στις ”μειονότητες σε Ελλάδα και Τουρκία”!!! Ποιός έδωσε το δικαίωμα στον αρχιεπίσκοπο να συζητά γιά ”μειονότητες στην Ελλάδα”;;; Τελικά, ποιών τα συμφέροντα υπηρετεί;;;
Σημ.: Θυμίζουμε ότι ο Ελπιδοφόρος έχει καταγγελθεί δημόσια και γραπτά, από ιστοσελιδα Βετεράνων ΗΠΑ, ως ”πράκτορας μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας”.

Αρχιεπισκοπή και το…”μήνυμα Μητσοτάκη”

Σε ότι αφορά την συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο (26 Σεπ. ’19), την συζήτηση με αυτόν παρουσία συζύγου και υιού Μητσοτάκη και την ”παρέλαση” όλων των υπουργών και υφυπουργών του (που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην Νέα Υόρκη) στην Αρχιεπισκοπή (πρωτοφανής στην ιστορία της Ομογένειας) γιά να υποβάλουν τα δουλοπρεπή ”σέβη τους”, ο διαπλεκόμενος κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα ”ηχηρό μήνυμα” στην Ομογένεια ΗΠΑ: «Στηρίζουμε αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, στηρίζουμε την απάτη (π.χ. ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου Μανχάτταν), την αρπαχτή, το κλείσιμο ελληνικών σχολείων από την Αρχιεπισκοπή, την πώληση εκκλησιών-σχολείων που έχτισαν Ομογενείς. Αρκεί να τριπλασιαστούν οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις και ”χορηγίες” στην -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα του υφυπουργού μου Διαματάρη, στην οποίαν παλαιότερα ήταν συνέταιρος και ο πατέρας μου και η οικογένειά μου πάντα φρόντιζε να παίρνει χρήμα από το ελληνικό κράτος».
Σημ.: Ο αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί περίπου το 15% της Ομογένειας, όσα και τα μέλη των ενοριών-εκκλησιών.

—> Μετά την συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή, πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος πήγαν παραδίπλα γιά να εγκαινιάσουν τους νέους ανελκυστήρες στο γεν. Προξενείο. Κάτι βρύσες και τα ”καζανάκια” στις τουαλέτες του προξενείου, υποσχέθηκαν να τα εγκαινιάσουν του χρόνου.

Η Ομογένεια ΗΠΑ παρακολουθεί άναυδη τις γραφικές ”πράξεις” του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη και διαπιστώνει ότι ο κ. Μητοτάκης κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Να την ενώσει….εναντίον του!!! Μην ξεχνάμε ότι Ομογένεια δεν είναι το ”καθυστερημένο ελληνικό γκέττο Αστόριας Ν. Υόρκης”, όπως αφελέστατα νομίζουν οι άσχετοι (με Ομογένεια), γραφικοί ‘Ελληνες πολιτικοί.

Ομογένεια: ”Κούλη, άσε τα κουλά και τα χαζά”
Μιλώντας (25 Σεπ. ’19) σε ένα κομματικό ακροατήριο 300+ χειροκροτητών στην Αστόρια Νέας Υόρκης, μεταξύ αυτών και ο αρχιεπίσκοπος, που παραπλανητικά ”βαφτίστηκε” ως ”ομιλία στην Ομογένεια”, ο πρωθυπουργός Κυριάκος ”Κούλης” Μητσοτάκης, αναφέρθηκε -αναμενόμενο- και στο θέμα ”ψήφος Ομογενών”. Αλλά, δεν μας τα λέει καλά. Κάθε μήνα αλλάζει την θέση του. Μίλησε γιά επιστολική ψήφο, ενώ ίσαμε πρόσφατα αυτός και το κόμμα του ομιλούσαν γιά ”κάλπες σε προξενεία και αλλού”. Τώρα, σχεδόν ταυτίζεται με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ομιλεί γιά ”εκλογή ολίγων Ομογενών (4-5) βουλευτών ως Επικρατείας”.
Η αναφορά του, συγκεκριμένα: «…Η ψήφος τους, (των Ομογενών) θα προσμετράται κανονικά στο σύνολο των ψήφων οι οποίες θα ”πέφτουν” στις κάλπες στην Ελλάδα. Γιατί το λέω αυτό: Ακούσαμε από κάποια Κόμματα, κάποιες προτάσεις, να μην προσμετρώνται οι ψήφοι της Ομογένειας στο σύνολο και να προσμετρώνται μόνο για να εκλέξετε δύο-τρεις βουλευτές (Επικρατείας). Αυτό είναι απάτη. Θέλω να το πω ξεκάθαρα. Είναι τελείως αντισυνταγματικό, παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισότητας της ψήφου. Αυτό το οποίο θα κάνουμε όμως είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των βουλευτών Επικρατείας από τους 12 στους 15, που μας το επιτρέπει το Σύνταγμα και υποχρεωτικά κάποιοι βουλευτές Επικρατείας να είναι εκπρόσωποι της Ομογένειας. Έτσι ώστε ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να ψηφίζετε, να στέλνετε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τους δικούς σας εκπροσώπους».

Τι μας είπε;;; «Ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να ψηφίζετε, να στέλνετε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τους δικούς σας (4-5) εκπροσώπους». Αυτό κ. πρωθυπουργέ, ΔΕΝ είναι απάτη;;; Δεν παραβιάζει το Σύνταγμα;;; Και γιατί, ολόκληρος απόδημος Ελληνισμός, μόνο 4-5 ή 7-10 βουλευτές, σε σύνολο 300;;; Σε ποιούς νομίζεις ότι απευθύνεσαι;;; Σε ”φελλούς” σαν τον υφυπουργό σου των Εξωτερικών ή σε ”ηλίθιους”;;; Γιατί να καθορίζετε εσείς ΠΟΣΟΙ θα εκλέγονται και να μην ισχύει αναλογικά ο αριθμός εκλεγόμενων, ανάλογα με τον αριθμό όσων θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο;;; Και γιατί η διάκριση οι Ομογενείς να ψηφίζουν γιά να εκλέγουν ΜΟΝΟ στο Επικρατείας;;; Αυτό δεν είναι αντισυνταγματικό;;;
Σας τρομάζει, διαπλεκόμενε, ”παπατζή” πρωθυπουργέ, το ορθό και δίκαιο. Επειδή φοβάστε την περίπτωση οι Απόδημοι να φιάξουν δικό τους κόμμα στην Ελλάδα και να ”κόψουν” ένα 10% -συνολικά- από τα διεφθαρμένα ”κόμματα εξουσίας”, σαν το δικό σου.

Κύριε Μητσοτάκη… Ψήφος στους Απόδημους ‘Ελληνες ναι, αλλά χωρίς αστερίσκους, παρενθέσεις, υποσημειώσεις κ.ά. Καθαρές δουλειές, όπως το Σύνταγμα ορίζει και όχι βρωμοδουλειές των διεφθαρμένων-διαπλεκόμενων κομμάτων σας. Οι Ομογενείς να ψηφίζουν στις περιφέρειες όπου είναι εγγεγραμμένοι σε Δημοτολόγια. Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα είναι ΑΠΑΤΗ, είναι βρώμικα ”κόλπα”.

Κύριε Μητσοτάκη, η Ομογένεια δεν προσφέρεται γιά ”κουτόχορτο”. Αυτό έχει πέραση και κατανάλωση στην Ελλάδα. Ομογένεια ΗΠΑ δεν είναι οι καθυστερημένοι στο ”ελληνικό γκέττο Αστόριας και περιχώρων”, ούτε ο διαπλεκόμενος-”φελλός” υφυπουργός σου, όπου μπορείς να λες ότι σαχλαμάρα θέλεις. Ούτε προσφέρεται, η Ομογένεια, γιά ”άρμεγμα”, επειδή διαπιστώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι της ΝΔ ”έχετε πέσει με τα μούτρα” στο χρήμα της (ρευστό και αδήλωτο) γιά τις ”ανάγκες του κόμματος”, ειδικά από τότε που εσύ ανάλαβες αρχηγός της ΝΔ…(26 Σεπ. ’19)

Aποθέωσαν τον ‘Αδωνι στο αεροδρόμιο (Ν. Υόρκη)

”Μακεδονομάχοι” και λοιποί ακροδεξιοί, υποδέχτηκαν θερμά τον υπουργό Επενδύσεων στο αεροδρόμιο, κατά την άφιξή του στην Νέα Υόρκη. Με ανθοδέσμες και συνθήματα, όπως ”είσαι το ίνδαλμά μας”. Τον συγχάρηκαν γιά την πατριωτική του στάση κατά της ”προδοτικής Συμφωνίας Πρεσπών”, τον αποθέωσαν λέγοντας ”μας ενέπνευσες στις διαδηλωσεις μας κατά Τσίπρα-Κοτζιά”, τον σήκωσαν στα χέρια. Και αυτός συγκινημένος, γιά να τους ευχαριστήσει γιά την λαμπρή υποδοχή, τους έκανε και μιά… κωλοτούμπα.

‘Εγινε τελικά η ”συνάντηση” Μητσοτάκη με Τραμπ

Στην…συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ, που είχε αναγγελθεί από ”σοβαρά” ΜΜΕ Αθήνας, με πρωτοπόρα την ”Καθημερινή” και με την ”βεβαιότητα” του ΒΗΜΑ-τοδότη, ο άξιος πρωθυπουργός στα 30 δευτερόλεπτα της ιστορικής ”συνάντησης” στο όρθιο, ανάπτυξε με λεπτομέρειες τις ελληνικές θέσεις γιά Ελληνοτουρκικά, διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, Μεσανατολικό, ενέργεια, παγκόσμια οικονομία, Ολυμπιακό-Μαρινάκη κ.ά. Οι παριστάμενες Μελάνια και Μαρέβα, έλεγαν τα δικά τους γιά μαγειρική και μόδα.
Ο Τραμπ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Κούλη Μητσοτάκη, την κατάρτισή του, την μόρφωσή του (ε, ολόκληρο Χάρβαρντ) και την οξυδέρκειά του. Μάλιστα, του είπε χαραχτηριστικά, νευριασμένος αφού 2 ώρες ενωρίτερα είχε αναγγελθεί επίσημα από την πρόεδρο Βουλής Πελόσι, ότι θα ζητηθεί θεσμικά η καθαίρεσή του: «Εσύ είσαι φαινόμενο. Τώρα κατάλαβα γιατί σε λένε μικρό Κούλη”.
Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε στον Κούλη ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα στρατηγική εταίρα και όχι απλά εταίρα. Ο πρωθυπουργός χάρηκε γιά την διαπίστωση αυτή, λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι στρατηγικός σας σύμμαχος, στρατηγικός εταίρος». Γιά να τον διακόψει ο Τραμπ λέγοντάς του: «Εταίρα, εταίρες. Θηλυκό. Η εταίρα, οι εταίρες… ‘Αλλο εταίρος, άλλο εταίρα… Καλά, ελληνική ιστορία και γραμματική δεν ξέρεις; Αλλά τι λέγω; Εσύ δεν ξέρεις τι έγινε στην Ελλάδα Μάρτιο 1821. Ρώτα τον ‘Αδωνι να σου πει γιά τις εταίρες της αρχαιότητας… Και μην ξεχνιόμαστε. Να αγοράσετε αεροπλάνα από ΗΠΑ και πετρέλαιο-αέριο μόνο σε δικές μας εταιρίες… Κατάλαβες μικρέ;;; ‘Αντε γειά».
Την σπουδαιότητα της συνάντησης και συνομιλίας τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γνωστός και ως ”βλήμα”, μιλώντας σε ”σοβαρούς” απεσταλμένους αθηναϊκών ΜΜΕ: «Το γεγονός ότι η προγραμματισμένη συνάντηση, γιά την αναμνηστική φωτογραφία, κράτησε 5 δευτερόλεπτα παραπάνω, πιστοποιεί την στήριξη των ΗΠΑ στην κυβέρνηση των άριστων, καλύτερων και εξυπνότερων, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη». (Πριν και μετά το ζεύγος Μητσοτάκη, άλλα 150+ ζεύγη (ή άτομα) αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων, αποστολών, αντάλλαξαν χειραψία και φωτογραφήθηκαν με το προεδρικο ζεύγος των ΗΠΑ στην δεξίωση που παραθέτει κάθε χρόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Νέα Υόρκη, στην έναρξη της γεν. Συνέλευσης ΟΗΕ).

Oι γραφικότητες έχουν κόστος (Μαρέβα, Ν. Υόρκη)
Το ”Κ” είχε ορθά προβλέψει ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να εκτεθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, με δεδομένο ότι στην Νέα Υόρκη ο…”ειδικός και γνώστης Ομογένειας” υφυπουργός του των Εξωτερικών, αρμόδιος γιά Απόδημους, θα ήταν ανακατεμένος σε πρόγραμμα και εκδηλώσεις, ”τραβώντας από την μύτη” -σε ότι αφορά την Ομογένεια- πρωθυπουργό και υπουργούς γιά την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων. Την Τετάρτη 25 Σεπ. ’19, πήγαν την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στην Αστόρια, να επισκεφtεί το εκεί σχολείο αγίου Δημητρίου… Διαματάρης και Ανδριώτης, στα της υποδοχής και αυτοπροβολής. ‘Εφιαξαν και ”πανό” που κρατούσαν παιδάκια γιά την σχετική φωτογραφία, γιά εντυπωσιασμό στην Ελλάδα (βασικά) και στην Ομογένεια Νέας Υόρκης. Με το ”πανό” υποδέχτηκαν την κ. Γκραμπόφσκι, ως ”πρώτη κυρία της Ελλάδας”. Από ότι γνωρίζουμε, θεσμικά-τυπικά-συνταγματικά, πρώτη κυρία της Ελλάδας είναι η σύζυγος του πρόεδρου της Δημοκρατίας, όχι η σύζυγος του πρωθυπουργού. Ο ”ισόβιος πρόεδρος” του σχολείου Ν. Ανδριώτης, είναι της ”πλάκας” και ”γιά τα πανηγύρια”, δεν καταλαβαίνει τέτοια πράγματα. Ο ”φελλός” που υποδύεται τον υφυπουργό Εξωτερικών και ήθελε να ”πουλήσει εκδούλευση” στην σύζυγο του πρωθυπουργού, γιατί προέτρεψε τους ιθύνοντες του σχολείου να έχουν την συγκεκριμένη επιγραφή στο ”πανό”;;;

Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει (Ν. Υόρκη)
Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, θα παραστεί στα εγκαίνια των ανελκυστήρων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. (Ναι είναι είδηση). Γιά 17 χρόνια υπήρχε το πρόβλημα με τους ανελκυστήρες, είχε εγκλωβιστεί σε έναν και ο πρ. πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πριν 13 χρόνια και γέλαγαν οι πυροσβέστες Ν. Υόρκης. .Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, υποσχέθηκε στον υφυπουργό του των Εξωτερικών, ότι θα είναι παρών και στα εγκαίνια γιά τα νέα ”καζανάκια” στις τουαλέτες του γεν. προξενείου στην Νέα Υόρκη. Η ελληνική κυβέρνηση των ”καλύτερων, εξυπνότερων και άριστων” μεγαλουργεί και εκτός συνόρων.

ΔΕΝ υπήρχε ”προγραμματισμένη” συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη
ΠΛΗΡΗΣ επιβεβαίωση του ”Κ”. Δεν είχε προγραμματιστεί επίσημη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τραμπ. Εξαπατούσαν οι της κυβέρνησης και τα ”ημέτερα” ΜΜΕ Αθηνών. Δήθεν ”ακυρώθηκε” η συνάντηση (24 Σεπ. ’19), δύο ώρες ενωρίτερα, αν και ”προγραμματισμένη” εξαιτίας, της… ”παραπομπής Τραμπ”. Αλλά το όλον πρόγραμμα Τραμπ με τις επίσημες συναντήσεις του ΔΕΝ ακυρώθηκε. Μόνο με Μητσοτάκη ακυρώθηκε συνάντηση εξαιτίας της παραπομπής ;;;; Φαινόταν και από το γεγονός ότι στο επίσημο πρόγραμμα Τραμπ, πριν λίγες ημέρες ΔΕΝ υπήρχε αναφορά γιά επίσημη, προγραμματισμένη συνάντηση με Μητσοτάκη. Ούτε υπήρχε αναφορά γιά συνάντηση και στο πρόγραμμα του Μητσοτάκη, ‘Οταν οι της κυβέρνησης ομιλούσαν γιά συνάντηση εννοούσαν ότι θα ”βάφτιζαν” συνάντηση την αναμνηστική φωτογραφία, με συζύγους, στην δεξίωση και πιθανά μία συζήτηση στα ”όρθια” και στα γρήγορα, πριν. H δήθεν ”ακύρωση” της ”συνάντησης” ανακοινώθηκε ΜΟΝΟ από την ελληνική πλευρά. Ούτε υπήρξε ”ανακοίνωη Λευκού Οίκου” γιά δήθεν ”ακύρωση της συνάντησης”, όπως ψευδέστατα αναφέρουν ΜΜΕ Αθήνας. Απλούστατα, επειδή από την αμερικάνικη πλευρά, ΔΕΝ υπήρξε ποτέ ”προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση”, δεν είχε κλειστεί συνάντηση.

Κούλης-υπουργοί (Ν. Υόρκη): Καραγκιοζιλίκια και περί συνάντησης με Τραμπ. Θαυμάστε τους…”καλύτερους και εξυπνότερους”
Εχτές (23 Σεπ. ’19) , το ”Κ” με ένα email κινητοποίησε όλον τον κυβερνητικό μηχανισμό στην Αθήνα και τα ”ημέτερα” ΜΜΕ. Και άρχισαν να ”εξηγούν” ότι θα γίνει συνάντηση Τραμπ με Μητσοτάκη, λίγο πριν την δεξίωση -απόγευμα 24 Σεπ.- γιά αναμνηστική φωτογραφία, που παραθέτει -όπως συνηθίζεται γιά χρόνια- το προεδρικό ζεύγος ΗΠΑ, στην Ν. Υόρκη, γιά όλους τους αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων, αποστολών, που συμμετέχουν στην γεν. Συνέλευση ΟΗΕ. Στο επίσημο πρόγραμμα του πρόεδρου των ΗΠΑ, συνάντηση με Μητσοτάκη, ΔΕΝ υπάρχει. Ούτε επίσημη ανακοίνωση του γραφείου πρωθυπουργού Ελλάδας. Εάν οι ”έξυπνοι” των Αθηνών, που θέλουν να εντυπωσιάσουν με φτηνές ”σαχλαμάρες” και επικοινωνιακές ψευτιές, θεωρούν μία ”συνάντηση στο πόδι” παρουσία συζύγων, ως ”συνάντηση” ουσίας, τότε τους λέμε υπάρχουν και ψυχίατροι.

Ο ”φελλός-νάρκισσος” υφυπ. Εξωτερικών και οι απίστευτες καταστάσεις που ζούμε στις ΗΠΑ
Τέτοια παραπληροφόρηση, τέτοια ποσότητα ”κουτόχορτου” γιά πρώτη φορά υπάρχει. Η πρωθυπουργική αποστολή προσπαθεί να πείσει, μέσω εξαγορασμένων ΜΜΕ σε Αθήνα και Ομογένεια, ότι επιτελεί ”θριάμβους”!!! Με αποκορύφωμα την ”θέση” του ”φελλού” και ημιμαθή σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού, υφυπ. Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη, ότι ο Κυριάκος (Κούλης) είναι κάτι σαν… ”μεσίας”. Η πρωθυπουργοποίηση του οποίου ”άλλαξε τα πάντα στις σχέσεις Απόδημων-Ελλάδας”!!!
Είναι τόσο μεγάλο ”ψώνιο” ο υφυπουργός, που γράφει σε άρθρο του στην ”Καθημερινή” το κορυφαίο «…μετά από μια επώδυνη περίοδο κυβερνητικής ανυποληψίας που πέρασε η χώρα, ο Ελληνας του εξωτερικού παρακολουθεί με ανακούφιση την ανάληψη της εξουσίας από τους ”καλύτερους και εξυπνότερους” -Best and the Brightest- της γενιάς τους οι οποίοι επαναφέρουν την πατρίδα με σταθερά βήματα στη θέση που μπορεί να κατέχει ανάμεσα στην κοινωνία των λαών και των κρατών». Αλλά δεν διευκρινίζει αν στους ”καλύτερους και εξυπνότερους” συμπεριλαμβάνει και τον εαυτόν του, ως υφυπουργού της ”κυβέρνησης αρίστων”. Σε ότι αφορά την ”ανακούφιση” του ‘Ελληνα Εξωτερικού, τι να απαντήσουμε στον ”νάρκισσο” υφυπουργό; Φυσικά η Ομογένεια, που γνωρίζει ”τα του οίκου της” γελά και του λέγει ”άντε να σε δει ψυχίατρος”. ( Η -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα του υφυπουργού ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Ν. Υόρκης, έχει επωφεληθεί με εκατ. δολ. από το ελληνικό κράτος, τις τελευταίες 4 δεκαετίες, χάρη στην μεσολάβηση της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Κων/νος Μητσοτάκης ήταν συνέταιρος με τον Διαματάρη στην εφημερίδα. ‘Αρα υπάρχει διαχρονική σχέση συμφέροντος-διαπλοκής Διαματάρη με οικογ. Μητσοτάκη. Και η διαπλοκή συνεχίζεται με την υφυπουργοποίηση Διαματάρη, από τον Κούλη. Είπαμε είναι οι… ”καλύτεροι και εξυπνότεροι”).


Ενδεικτικό της κωμωδίας που συντελείται στην Νέα Υόρκη, με την επίσκεψη του ”μεσία Κούλη”, είναι και το γεγονός της τεράστιας κινητοποίησης γιά να γεμίσουν μία αίθουσα χωρητικότητας 300 ατόμων στην Αστόρια, Τετάρτη βράδυ, στην…”ιστορική ομιλία” Μητσοτάκη προς την…Ομογένεια. Αγνοούν, οι γραφικοί, το αυτονόητο: Ομογένεια ΔΕΝ είναι οι ολίγοι ”ημέτεροι” του ελληνικού γκέττο Αστόριας. Αξιοσημείωτη και η περιφορά -ούτε επιτάφιος να ήταν- του υπουργού Εσωτερικών Θεοδωρικάκου, σε Οργανώσεις, προξενείο κλπ, όπου ”ενημερώνει” περί ψήφου σε συναθροίσεις ”τριών και του κούκου”, γιά εντυπωσιασμό αφελών στην Ελλάδα. Του υπουργού θα του είπαν ότι Ομογένεια είναι οι ”γαλάτουλες” Αστόριας κι αυτός θα αισθάνεται ευτυχής γιά τους ”θριάμβους” του και τις ”σημαντικές επαφές” του. ‘Ολα γιά μια φωτογραφία -από οουσία μηδέν- γιά εντυπωσιασμό στην Ελλάδα.
Αλλά η πιό αστεία περίπτωση είναι αυτή με τον υφυπ. Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, αρμόδιο για την ”Οικονομική Διπλωματία”. Του μάζεψαν 11 Ομογενείς στο προξενείο ως ”εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων”, βγήκε η φωτογραφία και μοιράστηκε το ”σανό” περί δήθεν σοβαρής δουλειάς γιά περισσότερες εισαγωγές πορϊόντων στις ΗΠΑ. Αλλά συνάντηση απευθείας με τους ιδιοκτήτες όλων των -κοντά 7.000- υπεραγορών τροφίμων (αμερικάνικων super markets) στις ΗΠΑ, με τον πρωθυπουργό, αγνοήθηκε από το ”Μέγαρο Μαξίμου”. Kαι ο άσχετος με αγορά ΗΠΑ, υφυπ. Φραγκογιάννης, σε ρόλο ”χρήσιμου ηλίθιου”, πιθανά να πιστεύει ότι επιτελεί ”έργο”.
Φυσικά, πρωθυπουργός και υπουργοί, υποβάλουν τα δουλοπρεπή σέβη τους στον αρχιεπίσκοπο τον οποίον -υποθέτουμε- θα ”συγχαίρουν” γιά το κλείσιμο ελληνικών σχολείων, το ξεπούλημα εκκλησιών, τα 10 εκατ. δολ. χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου που κατάληξαν στον πατριάρχη και άλλα ”θεάρεστα” έργα. Τέτοια παρέλαση υπουργών στην Αρχιεπισκοπή, με παρωτρυνση ιαματάρη) ουδέ[τε είχε συμβεί. Αναμενόμενο, αφού διπλασιάστηκαν οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις στην εφημερίδα του.Σε ότι αφορά την ”ιστορική συνάντηση” Μητσοτάκη-Ζάεφ, σίγουρα οι γραφικοί-τυχοδιώκτες ”μακεδονομάχοι” Ν. Υόρκης (π.χ. Φιλιππίδης και Γαλάτουλας), θα είναι ευτυχείς και ”εθνικά υπερήφανοι”. Και η Ομογένεια, την νοημοσύνη της οποίας υποτιμά ο ”ταξιδιωτικός θίασος Κούλη”, γελά με τα χάλια τους και δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν τους αποκαλεί ”καλύτερους και εξυπνότερους”, αλλά ”καραγκιόζηδες”.
Σημ.: Το ”κουτόχορτο” στην Ελλάδα έχει ζήτηση και κατανάλωση. Στην Ομογένεια ΗΠΑ, όχι.

Υπάρχει συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη!!!
Βάφτισαν την δεξίωση με την αναμνηστική φωτογραφία Τραμπ με ΟΛΟΥΣ, ως…”συνάντηση”!!! Μας ζάλισαν μία εβδομάδα ξεπουλημένα ΜΜΕ Αθήνας και ”Εθνικός Κήρυξ” Ν. Υόρκης γιά την… ”ιστορική συνάντηση” Μητσοτάκη με Τραμπ, στο περιθώριο της γεν. Συνέλευσης ΟΗΕ και έλεγαν γιά συγκεριμένη ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου ’19. Ενδεικτική και η ομοιόμορφη γραφή τους: «Για τις 24 Σεπτεμβρίου ”κλείδωσε” η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ».
Παραμονή της…”’ιστορικής συνάντησης”, προσπαθούν πάλι, έμμεσα, να εξαπατήσουν: «Στις 01:30 ώρα Ελλάδας (σ.σ.18:30 ώρα ΗΠΑ) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, στη Νέα Υόρκη. Στη συνάντηση των δύο ανδρών, ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και ο Αμερικάνος πρόεδρος, από την “πρώτη κυρία” των Ηνωμένων Πολιτειών, Μελάνια Τραμπ». Ουσιαστικά πρόκειται γιά την δεξίωση που δίνει -παραδοσιακά- ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με την σύζυγό του γιά τους αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και αποστολών -συνολικά περίπου 140- που συμμετέχουν στην γεν. Συνέλευση ΟΗΕ. Εκεί το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, δέχεται 20-30 δευτερόλεπτα -για το κάθε ένα- τα ζεύγη προέδρων, πρωθυπουργών κλπ,. Μία χειραψία, μία φωτογραφία στα γρήγορα, όρθια και ”να περάσει ο επόμενος”.

Ιστορική παρέλαση υπουργών στην Αρχιεπισκοπή
Για πρώτη φορά τόσοι πολλοί… Εκτός από τον πρωθυπουργό, στον (νέο) αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο υπόβαλαν ή θα υποβάλουν τα δουλοπρεπή-δουλικά ”σέβη” τους και οι υπουργοί/υφυπουργοί: Θεοδωρικάκος, Μενδώνη, Κεραμέως, Κουμουτσάκος, Διαματάρης, Μιχαηλίδου. Αναμένονται επίσης και οι Γεωργιάδης, Θεοχάρης. Και η Ομογένεια;;; Γελάει με τους ”καραγκιόζηδες”, που τους σέρνει στον αρχιεπίσκοπο, πουλώντας του εκδούλευση, ο -της κονόμας- υφυπ. Εξωτερικών Διαματάρης, επειδή διπλασιάστηκαν οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις στην εφημερίδα του… Είπαμε, κυβέρνηση Μητσοτάκη… (23 Σεπ. ’19)

40 χρόνια κυπριακές γραφικότητες
40 χρόνια ”κρίσιμες διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό”, κάθε Σεπτέμβριο (γεν. Συνέλευση ΟΗΕ). 40 χρόνια ”κρίσιμες συνομιλίες”. 40 χρόνια τα ίδια στην Νέα Υόρκη από Κύπριους ηγέτες. 40 χρόνια οι ίδιοι Κύπριοι ”λομπίστες” Ομογένειας. 40 χρόνια η Ομογένεια δεν ασχολείται μαζί τους, επειδή κατάλαβε ότι είναι ”γραφικοί”. Και αυτοί αλληλοκοροϊδεύονται, νομίζοντας ότι ασχολούνται μαζί τους.

Συμβολική συνάντηση: Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου ”Κούλη” Μητσοτάκη στο περιθώριο της γεν. Συνέλευσης ΟΗΕ στην Ν. Υόρκη, ήταν με τον πρόεδρο της Κολομβίας (23 Σεπ.). O χώρος όπου συναντήθηκαν ονομαζόταν ”Noor”. Οι ηγέτες Κολομβίας και Κωλομβίας Βαλκανίων, δεν έκαναν δηλώσεις.

Γιά λύπηση ο υπ. Eσωτερικών Θεοδωρικάκος στην Ν. Υόρκη
Νομίζαμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών θα ήταν λίγο σοβαρός, αλλά αποδείχτηκε ”καραγκιόζης”. Για εντυπωσιασμό αφελών στην Ελλάδα, στήθηκε μια χαζο-συγκέντρωση στο γεν. προξενείο (20 Σεπ.), από τον ”φελλό” που υποδύεται τον υφυπ. Εξωτερικών (τον οποίον η Ομογένεια δεν τον υπολογίζει, ούτε τον λαμβάνει σοβαρά υππόψην) σε συνεργασία με τον γεν. πρόξενο, γιά να φανεί ότι ”συζητούν” το θέμα ”ψήφος στους Ομογενείς”. Στην συγκέντρωση παρόντες 10, ημιενεργών ”επαγγελματικών φορέων”, που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους. Το ερώτημα: ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έχουν επαγγελματικοί φορείς ΗΠΑ, με την ψήφο των Ομογενών;;; Με τέτοιες ηλιθιότητες νομίζουν ότι θα εξαπατήσουν ΜΜΕ στην Ελλάδα -γιά λίγη δημοσιότητα- και τους Ομογενείς;;; Η…”σύμπτωση”: Οι καλεσμένοι ήταν όλοι οικονομικοί υποστηρικτές της εφημερίδας του υφυπουργού. Αφού ο υφυπ. χρησιμοποίησε τον -άσχετο με Ομογένεια Θεοδωρικάκο- καλά να πάθει ο των Εσωτερικών.
Εδώ και η σχετική είδηση, που ασοβάρευτα -και άσχετα με Ομογένεια- ΜΜΕ Αθήνας αναδημοσίευσαν ”αμάσητη”: «ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος χειρίζεται το θέμα της επιστολικής ψήφου και την εκπόνηση του σχετικού νομοσχεδίου το μεσημέρι της Παρασκευής, 20 Σεπτεμβρίου 2019 συναντήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων. Στη συνάντηση παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, ο γενικός Πρόξενος, Κωνσταντίνος Κούτρας και η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού. Τους επαγγελματικούς φορείς εκπροσώπησαν οι Δρ. Γεώργιος Ντάγκας και Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, πρώην και νυν πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, η Δρ. Μιράντα Κοφινά, τέως πρόεδρος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας, ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά, η Φανή Τραταρού, τέως πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Τραπεζιτικών, η Μαρία Τζομπανάκη, διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, ο Γιώργος Ζαπάντης, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, ο Μάρκος Δρακωτός, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Άθας Ιωάννου, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο Μιχάλης Θεοδωρομπεάκος, πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου».

O εξευτελισμός Ελλήνων υπουργών (Ν. Υόρκη) – 1
Γιά να αντιληφθείτε πόσο προβλέψιμοι είναι οι -εντυπωσιακά- άσχετοι με απόδημο Ελληνισμό (ειδικά Ομογένεια ΗΠΑ) ‘Ελληνες πολιτικοί-υπουργοί κλπ, με βεβαιότητα σας αναγγέλουμε σήμερα Πέμπτη, τι πρόκειται να γίνει αύριο Παρασκευή 20 Σεπ. ’19 στη Νέα Υόρκη. Τρεις υπουργοί (Θεοδωρικάκος, Μενδώνη, Διαματάρης) θα επισκεφθούν τον Ελπιδοφόρο. Τον αρχιεπίσκοπο, θα επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, αλλά και η υππουργός Παιδείας (πιθανά και δύο ακόμα υπουργοί). Τέτοια ”παρέλαση” υπουργών, γιά να υποβάλουν τα δουλικά-δουλοπρεπή σέβη τους, όπως συνηθίζεται, στον διαχειριστή της εμπορικής επιχείρησης ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής”, πρώτη φορά συμβαίνει τα τελευταία 40 χρόνια.
Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο νέος αρχιεπίσκοπος επιλέγηκε παράτυπα-αντικαταστατικά και ανάλαβε καθήκοντα τέλη Ιουνίου 2019. Και ανυπομονούμε να μάθουμε, τον Ελπιδοφόρο, ως τι θα τον συναντήσουν; Ως θρησκευτικό ηγέτη που εκπροσωπεί τυπικά ένα ποσοστό 15 – 17% της Ομογένειας, όσα και τα μέλη των ενοριών ή ως κάτι άλλο που ΔΕΝ είναι, παραπλανώντας και εξαπατώντας; Θέλουμε, ως Ομογένεια στις ΗΠΑ, να γνωρίζουμε από την ελληνική κυβέρνηση, μέσω των υπουργών της, ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ -γι’ αυτήν- ο αρχιεπίσκοπος.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ”Κ” εκτιμά ότι οι άσχετοι με Ομογένεια υπουργοί, αύριο, θα ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΟΥΝ και σας το τονίζουμε -γραπτά- προκαταβολικά. Οι γραφικοί ‘Ελληνες διαπλεκόμενοι πολιτικοί, δεν έχουν την αξιοπρέπεια να πουν ωμά στον κάθε Ελπιδοφόρο, το αυτονόητο: ”Οι ‘Ελληνες μετανάστες έχτισαν εκκλησίες, σχολεία. Οι Ομογενείς τα συντηρούν. Κι εσείς τα ξεπουλάτε και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το χρήμα και τα -χρηματικά και χρυσά- δώρα στον πατριάρχη. Η Ομογένεια, ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ χάνονται, εξαιτίας σας. ‘Η αλλάζετε τώρα πολιτική ή δεν θέλουμε να σας ξέρουμε”. Με δεδομένο ότι η Αρχιεπισκοπή πωλεί εκκλησίες, κλείνει και πωλεί ελληνικά σχολεία κ.ά., μας εξευτέλισε με την ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου (”σημείο μηδέν” κάτω Μανχάτταν) αφού τα έργα σταμάτησαν πριν 2 χρόνια και 10 εκατ. δολ. από τα χρήματα-δωρεές γιά την ανοικοδόμηση δόθηκαν στον πατριάρχη Βαρθολομαίο ως μέρος της εξαγοράς του γιά ”αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας” (οι έρευνες ομοσπονδιακών αρχών ΗΠΑ, γιά την απάτη αυτή, συνεχίζονται).
O Eλληνισμός στις ΗΠΑ αναμένει να διαπιστώσει ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ θα στείλει η ελληνική κυβέρνηση με τις συναντήσεις αυτές. ‘Οτι ”συνεχίζουμε να στηρίζουμε συμφέροντα και ανώμαλες καταστάσεις εχθρικές προς την Ομογένεια”, σε αντίθεση με τα θέλω, τα πιστεύω και τις ουσιαστικές ανάγκες του Ελληνισμού Αμερικής;;;
Καταλαβαίνουμε τις φιλότιμες προσπάθειες του υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη να ”ευχαριστήσει” τον Ελπιδοφόρο (επειδή διπλασίασε τις καταχωρήσεις-διαφημίσεις στην εφημερίδα του και πιθανά ”άλλης μορφής χορηγίες” μέσω ”φάδερ ‘Αλεξ” Καρλούτσου), ”σέρνοντας” αφελείς υπουργούς γιά συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο, ώστε να του δώσουν ”κύρος”, νομίζοντας ότι εξαπατούν αφελείς, αλλά τα οικονομικά συμφέροντα του ”υφυπουργού της κονόμας”, ΔΕΝ έχουν σχέση με την Ομογένεια. Οι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα ότι πρόκειται περί συμφεροντολόγου, που το ”ενδιαφέρον” του γιά την Ομογένεια σχετίζεται με το οικονομικό του συμφέρον.
Φυσικά, σεβόμαστε και το δικαίωμα του πρωθυπουργού, να ανέχεται να τον χρησιμοποιεί και να τον διασύρει στην Ομογένεια, ο υφυπουργός της επιλογής του (ως πρώην συνέταιρος του πατέρα του, παλαιότερα). ‘Οπως είναι γνωστό, η εφημερίδα του υφυπουργού (”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας), επωφελήθηκε υπερβολικά από κρατικές και μη χορηγίες από Ελλάδα, γιά 40 χρόνια, χάρη στην μεσολάβηση της οικογένειας Μητσοτάκη.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι Ομογένεια ΗΠΑ είναι ακόμα οι πιατάδες άλλων δεκαετιών, οι ”Γαλάτουλες” και λοιποί γραφικοί-”ψώνια” ομογενειακών ημιδιαλυμένων Οργανώσεων. Δυστυχώς, οι ‘Ελληνες πολιτικοί, ως άσχετοι με Ομογένεια τυχοδιώκτες, μας υποτιμούν ακόμα βάναυσα την νοημοσύνη και εξακολουθούν να ταυτίζονται με διαπλεκόμενους ”ημέτερους”, ρασοφόρα, εκδοτικά και λοιπά αρπακτικά που λυμαίνονται την Ομογένεια, διασύροντας τον Ελληνισμό Αμερικής.

Θερμή υποδοχή γιά Kυρ. Μητσοτάκη (Νέα Υόρκη)
Εντείνονται οι προετοιμασίες στο -και γύρω από- το ”ελληνικό γκέττο Αστόριας”, γιά λαμπρή υποδοχή του πρωθυπουργού, που έρχεται στην Νέα Υόρκη 22 Σεπτεμβρίου ’19, με αφορμή την 74η γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ. Τα σχετικά με τις υποδοχές, έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης, που ήρθε στην μεγαλούπολη μία εβδομάδα ενωρίτερα και κινητοποιεί τους ηλικιωμένους αναγνώστες (όσους απόμειναν) της -μικρής κυκλοφορίας και απήχησης- εφημερίδας του (”Εθνικός Κήρυξ”), στην Αστόρια και στις γύρω περιοχές, ώστε να δώσουν ”δυναμικό παρών” στην ομιλία του πρωθυπουργού στο κοινοτικό Κέντρο ”Πατρίδης” της ενορίας-Κοινότητας αγίου Δημητρίου Αστόριας, χωρητικότητας 300-350 ατόμων… Από κοντά -άτυπα- και ο γραφικός γεν. πρόξενος στην Νέα Υόρκη, αλλά και η -υπό διάλυση- Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Αστόριας.
Η Ομοσπονδία, με καταχωρήσεις της (βλέπε επισυναπτόμενη αγγελία), καλεί τα ηλικιωμένα μέλη των συλλόγων-μελών της, να τιμήσουν τον κ. Μητσοτάκη. Και θυμίζει ότι ως πρωτοπόρα στις διαδηλώσεις -σε Νέα Υόρκη και Ελλάδα- κατά της προηγούμενης κυβέρνησης γιά την ”προδοτική συμφωνία Πρεσπών” (μαζί με την διαλυμένη ΠανΜακεδονική ΗΠΑ), οφείλουν -με μπροστάρηδες Γαλάτουλα, Φιλιππίδη κ.ά., που πρόβαλε η εφημερίδα ”Εθνικός Κόρακας”- να ευχαριστήσουν και να τιμήσουν τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του (ειδικά τον σούπερ πατριώτη ‘Αδωνι), που πιστοί στις εξαγγελίες τους, ”ακύρωσαν” την ”προδοτική συμφωνία Πρεσπών”. Μάλιστα θα δείξουν στον πρωθυπουργό και βίντεο, όταν κόλλαγαν αφίσες στην Αστόρια και αλλού -που πρόβαλαν πολύ η εφημερίδα του υφυπουργού και ”ημέτερα” ΜΜΕ Αθηνών- με την φωτογραφία του ”ανεπιθύμητου, προδότη Τσίπρα”.

Παράλληλα ο υφυπουργός Εξωτερικών, ετοιμάζει συναντήσεις του πρωθυπουργού, με αποκαλούμενους ”παράγοντες της Ομογένειας”, επίπεδου Γαλάτουλα, Καφκά, Κατσιματίδη, Καρλούτσου, Ανδριώτη κ.ά. Εξυπακούεται ότι ”παράγοντες της Ομογένειας” γιά τον -ημιμαθή σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού- υφυπουργό της κονόμας, είναι ΜΟΝΟ οι υποστηρικτές της εφημερίδας του.
Μπορεί ο άσχετος με Ομογένεια και αφελής πρωθυπουργός, να τρώει το ”κουτόχορτο” του (πρώην συνέταιρου στην εφημερίδα με τον πατέρα του και τώρα) υφυπουργού του Εξωτερικών, να έχει μπερδευτεί και να μην ξέρει αν ”Διαματάρης=Ομογένεια” ή ”Ομογένεια=Διαματάρης”, αλλά ίσαμε να το ξεκαθαρίσει, θα έχει γίνει… ”ρόμπα”, επειδή ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, η Ομογένεια ΗΠΑ, όταν ακούει γιά Διαματάρη, γελά, επειδή γνωρίζει ότι είναι της αυτοπροβολής και της κονόμας. Με το καλό να έρθει ο πρωθυπουργός. Και αφού επιθυμεί να τον διασύρουν στην Ομογένεια τυχοδιώκτες και να τον περιφέρουν -ως άχετο με Ομογένεια- γιά να προωθούν τα δικά τους οικονομικά και λοιπά συμφέροντα, καλά να πάθει.
Kαι η Ομογένεια ΗΠΑ, σχεδόν καθολικά, αναφωνεί: ”ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ”… (19 Σεπ. 19)

Ιστορική επίσκεψη του υφυπουργού μας στην Ν. Υόρκη
Την Νέα Υόρκη επισκέπτεται ο υφυπουργός μας των Εξωτερικών και ”καμάρι του ελληνικού γκέττο Αστόριας” Αντώνης Διαματάρης. Είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως υφυπουργού στις ΗΠΑ, διάρκειας 2 εβδομάδων. Δεν γνωρίζουμε αν ο υφυπουργός μας θα μένει στο σπίτι του στο Λονγκ ‘Αϊλαντ Ν. Υόρκης ή θα πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο ξενοδοχείο στο Μανχάτταν. Η ”ημερήσια αποζημίωση” γιά εκτός έδρας, δεδομένη, επειδή ο υφυπουργός μας τιμά την φήμη του ως ”φραγκοφονιάς”, της ”κονόμας”.
Μπορεί ο υφυπουργός μας να ήταν τα τελευταία 50 χρόνια μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, αλλά φρόντισε να επισκεφθεί το γεν. προξενείο (18 Σεπ. ’19) γιά να ενημερωθεί γιά την λειτουργία του. Φαίνεται ότι τόσα χρόνια θα… αγνοούσε και την ύπαρξή του. ‘Επρεπε έτσι να τιμήσει έναν υποστηρικτή της μικρής κυκλοφορίας εφημερίδας του ”Εθνικός Κήρυξ”, τον ”πιστά ημέτερο” γεν. πρόξενο κ. Κούτρα, του οποίου η φωτογραφική παρουσία στην εφημερίδα -διαχρονικό παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη- ανταγωνίζεται αυτήν του πρωθυπουργού Κυριάκου.
Το μόνο άσχημο με την επίσκεψη του υφυπουργού μας, είναι το γεγονός ότι η Ομογένεια θα στερηθεί την μοναδικότητα να ακούσει τον υφυπουργό σε κάποια δημόσια εκδήλωση, όπου ο κ. Διαματάρης θα μπορούσε να αναπτύξει την ”βαθυστόχαστη σκέψη” του, τις ιδέες του, τα οράματά του γιά τον απόδημο Ελληνισμό, ως…”γνώστης της Ομογένειας”!!! Επειδή, ίσαμε σήμερα, μόνο φωτογραφίες και συναντήσεις έχει, με κίνδυνο να τον χαραχτηρίσουν και οι απόδημοι εκτός ΗΠΑ ως…”ψωνάρα”, ημιμαθή σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού (οι εντός ΗΠΑ, τον ξέρουν καλά).
Ο υφυπουργός μας, ήρθε ενωρίτερα στην Ν. Υόρκη γιά οικογενειακή υπόθεση, αλλά και γιά να προετοιμάσει τις επαφές του πρωθυπουργού (έρχεται 22 Σεπτεμβρίου), με ”κορυφαίους παράγοντες” της Ομογένειας, επίπεδου Καρλούτσου, Γαλάτουλα. Κατσιματίδη, Ανδριώτη κ.ά. Επειδή, ”παράγοντες της Ομογένειας” γιά τον κ. Διαματάρη, είναι ΜΟΝΟ οι οικονομικοί υποστηρικτές της εφημερίδας του, οι οποίοι, με πληρωμένες καταχωρήσεις στον ”Εθνικό Κόρακα”, μεγαλοπρεπέστατα ”εξυμνούν” το μεγαλείο του και ”συγχαίρουν” τον πρωθυπουργό γιά την ”επιλογή” του. Θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές ως Ομογένεια, ίσαμε τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σημ.: Δεν μάθαμε αν ο υφυπουργός μας θα πραγματοποιήσει και επίσημη επίσκεψη στην…εφημερίδα του. Αλλά το μεγάλο γέλιο θα πέσει την Παρασκευή, όταν θα πάει στην Αρχιεπισκοπή να ”υποβάλει τα σέβη του” στον διαπλεκόμενο αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Ο υφυπουργός μας, έχει υποχρέωση να το πράξει, επειδή, επί Ελπιδοφόρου, διπλασιάστηκαν οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις στην εφημερίδα του.

Eπίσκεψη πρωθυπουργού Ν. Υόρκη: Περίεργα πράγματα
Την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στο κοινοτικό κέντρο ”Πατρίδης” του αγίου Δημητρίου στην Αστόρια -25 Σεπτεμβρίου ’19 – ΠΟΙΟΣ την διοργανώνει;;; ΠΟΙΟΙ την διοργανώνουν;;; Ποιός καλεί, ποιοί καλούν την Ομογένεια στην εκδήλωση-ομιλία, με την παρουσία 300-350 Ομογενών;;; Το γεν. Προξενείο, η Κοινότητα, ο πρωθυπουργός, η ”μητσοτακική” εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ”, κάποια -ανύπαρκτη- κομματική οργάνωση ΝΔ;;; Απλά έχουν υπάρξει δύο ανακοινώσεις, γενικά και αόριστα, γιά την ομιλία. Η μία ως -άτυπη, απρόσωπη- καταχώρηση στην -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα (”Εθνικός Κήρυξ”) του υφυπ. Εξωτερικών και η άλλη -ίδια- του φιλικού στην εφημερίδα, γεν. Προξενείου, στο facebook.
Τα ”γενικά και αόριστα” είναι ασοβάρευτα και εκθέτουν άσχημα τον πρωθυπουργό. Η δε επιλογή του χώρου γιά ”ομιλία στην Ομογένεια”, δεν τιμά τον πρωθυπουργό. ΔΕΝ είναι ”ομιλία στην Ομογένεια”. Είναι επικοινωνιακή ”σαχλαμάρα”, ουσιαστικά ομιλία σε κομματικά ”ημέτερους” του ”ελληνικού γκέττο Αστόριας” και περιχώρων. Θα μπορούσε να επιλεγεί χώρος τριπλάσιας χωρητικότητας, το ολιγότερο.
Σημ.: Υπάρχουν ακόμα Γραφεία Τύπου και Πληροφοριών αργόσχολων Ελλάδας στις ΗΠΑ ή έκλεισαν; Δεν έχουμε ακούσει τίποτα την τελευταία διετία. (17 Σεπ. ’19)

”Υπουργική παρέλαση” στην Αρχιεπισκοπή
Την Παρασκευή 20 Σεππτεμβρίου ’19, τρείς υπουργοί από Ελλάδα (Θεοδωρικάκος, Μενδώνη, Διαματάρης), θα ”υποβάλλουν τα σέβη τους” στον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, στην Αρχιεπισκοπή στο Μανχάτταν. Θα ακολουθήσουν -την επόμενη εβδομάδα- ο πρωθυπουργός και -πιθανά- η υπουργός Παιδείας. Μπορεί και οι Δένδιας, Μίλτος. Τέτοια μαζική ”υπουργική παρέλαση” στην Αρχιεπισκοπή, δεν έχει γίνει τα τελευταία 40 χρόνια.
Το ερώτημα: Θα δούν τον -παράτυπα επιλεγμένο- νέο αρχιεπίσκοπο ως ”θρησκευτικό ηγέτη” ή ως ”ηγέτη Ομογένειας”, όπως ψεύτικα προσπαθούν να τον παρουσιάσουν; Ο αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί ποσοστό λιγότερο του 20% της Ομογένειας, όσα και τα μέλη των ενοριών-κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ. Κατά συνέπεια, άλλο πράγμα η Αρχιεπισκοπή και άλλο πράγμα η Ομογένεια, δηλ. ο Ελληνισμός ΗΠΑ.
Φοβόμαστε ότι θα εκτεθούν πάλι, με δεδομένο ότι οι άσχετοι με Ομογένεια ΗΠΑ πολιτικοί Ελλάδας, είναι καθυστερημένοι, αφού έχουν μείνει στις δεκαετίες ’80 και ’90, με αποτέλεσμα να γελά η Ομογένεια.
Καταλαβαίνουμε τις φιλότιμες προσπάθειες του υφυπ. Εξωτερικών κ. Αντ. Διαματάρη να προκαλέσει ”παρέλαση” υπουργών στην Αρχιεπισκοπή, επειδή, επί Ελπιδοφόρου -από τέλη Ιουνίου ’19- διπλασιάστηκαν οι καταχωρήσεις Αρχιεπισκοπής και ενοριών-κοινοτήτων στην εφημερίδα του. Ο υφυπουργός, φημίζεται γιά την προσήλωσή του ΜΟΝΟ στα συμφέροντά του, που είναι αντίθετα-διαφορετικά από τα συμφέροντα της Ομογένειας.
Αναρωτιόμαστε, επίσης, πόσο άσχετοι με Ομογένεια ΗΠΑ είναι οι -αφελείς- ‘Ελληνες πολιτικοί. Οι οποίοι, διόλου ή ελάχιστα ενδιαφέρονται αν η Αρχιεπισκοπή κλείνει σχολεία ελληνικά, πωλεί εκκλησίες και δίνει 10 εκατ. δολ., χρήματα δωρητών γιά ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου (κάτω Μανχάτταν) στον πατριάρχη, ως μέρος της εξαγοράς του γιά ”αυτοκεφαλία στην Εκκλησία Ουκρανίας”, με αποτέλεσμα τα έργα ανοικοδόμησης να σταματήσουν πριν δύο χρόνια.

Επέλαση υπουργών στην Νέα Υόρκη, μαζί με Κούλη
Με στόχο να μοιραστεί επικοινωνιακό ”κουτόχορτο” σε ”οπαδούς” στην Ελλάδα γιά ”διεθνείς επιτυχίες”, ο πρωθυπουργός μαζί με Μαρέβα, 7-8 υπουργούς του και περίπου 30 ”υπηρεσιακούς παράγοντες”, έρχεται στην Νέα Υόρκη 22 Σεπτεμβρίου ’19, γιά την 74η γεν. Συνέλευση ΟΗΕ. Μαζί, φυσικά και 2 δωδεκάδες ”δημοσιογράφων”. Ο κ. Κυριάκος (Κούλης) Μητσοτάκης θα αναχωρήσει, επιστρέφοντας στην Αθήνα, στις 28 Σεπτεμβρίου.
Μαζί με τον πρωθυπουργό (ή πριν από αυτόν) στην Ν. Υόρκη θα ταξιδεύσουν Ν. Δένδιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Μ. Βαρβιτσιώτης (χωρίς Μίλτο, γλέντια δεν γίνονται), Ν. Κεραμέως, Λ. Μενδώνη κ.ά. Την υπουργό Πολιτισμού θα συνοδεύει και ”το έτερον ήμισυ”, δηλ. η πρώην ”εκπρόσωπος Τάφου” κ. Παναγιωταρέα, γνωστή παλαιότερα και από τα ταξίδια της στις ΗΠΑ με το ”Αristos (Οnassis) Travel”. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και ”στην Ομογένεια”, δηλ. στην κοινοτική αίθουσα αγ. Δημητρίου Αστόριας (25 Σεπ.), σε σύναξη βασικά κομματικών. Αναμένεται να ”παραμυθιάσει” το ακροατήριο των 300, γιά την υπόθεση ”ψήφος στους Απόδημους”, που δεν θα ψηφιστεί στην Βουλή.
Επίσης, αναμένεται να μιλήσει και στο ”χλιδάτο δείπνο” (gala) 27 Σεπτεμβρίου ’19, των…”κροίσων” (τους θυμάστε;;;), αυτών -της Hellenic Initiative- που θα έσωναν την Ελλάδα και τελικά έκαναν εράνους στην Ομογένεια γιά να…βοηθούν έχοντες ανάγκη στην Ελλάδα.
Θα επισκεφθεί και τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, γιά να τον συγχαρεί γιά το ”έργο” του, δηλ. το κλείσιμο ελληνικών σχολείων, το ξεπούλημα εκκλησιών, την αρπαγή 10 εκατ. δολ. από τον Βαρθολομαίο, χρημάτων γιά ανοικόδομηση αγ. Νικολάου κ.ά. Μα πάνω από όλα, γιά να τον ευχαριστήσει που έχει διπλασιάσει τις καταχωρήσεις-διαφημίσεις Αρχιεπισκοπής και ενοριών, στο διαχρονικό ”παραμάγαζο” της οικογένειας Μητσοτάκη, την -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Ν. Υόρκης, ιδιοκτησίας του υφυπουργού του των Εξωτερικών, Αντ. Διαματάρη. Φυσικά το πρόγραμμα επαφών του πρωθυπουργού με ”παράγοντες της Ομογένειας”, δηλ. υποστηρικτές-χρηματοδότες της εφημερίδας του, το έχει αναλάβει ο υφυπουργός, ο οποίος θα έρθει ενωρίτερα στην Νέα Υόρκη.
Αίτημα -γραπτό- στον πρωθυπουργό γιά συνάντησή του με εκπροσώπους αμερικάνικων εταιριών, ιδιοκτήτες των κοντά 8.000 ”σούπερ μάρκετς” στις ΗΠΑ με στόχο μεγάλες εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, αφού τώρα ούτε ένα ελληνικό προϊόν υπάρχει στα ράφια τους, έμεινε αναπάντητο από το ”Μέγαρο Μαξίμου”.
Θα ζήσουμε μεγάλες ιστορικές στιγμές στις ΗΠΑ, με την επίσκεψη Μητσοτάκη. Μόνο που φοβόμαστε, ότι οι ”συνεργάτες” του θα τον εκθέσουν, άσχημα. (12 Σεπ. ’19)

Νέα Υόρκη: Eπέτειος ”9/11” και η απουσία Ελπιδοφόρου
Η πεθαμένη ”οργανωμένη” Ομογένεια ΗΠΑ και η εμπορκή επιχείρηση ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής”, πιστοποίησαν την ανυπαρξία τους. Ούτε μία ανακοίνωση, μία εκδήλωση ή συμμετοχή στις εκδηλώσεις ”ημέρας μνήμης” γιά την 18η επέτειο της τραγωδίας στους ”δίδυμους πύργους” και αλλού. Ολική αποχή.
”Ημέρα μνήμης”, με εκδηλώσεις στο ”σημείο μηδέν”, γιά την 18η επέτειο της τραγωδίας στους ”δίδυμους πύργους”, στο Μανχάτταν Νέας Υόρκης. Δίπλα στο ”γιαπί”, που λογικά σήμερα θα έπρεπε να ήταν ο άγιος Νικόλαος, που καταστράφηκε το πρωϊνό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Τα έργα ανοικοδόμησης του ναού, σταμάτησαν Φθινόπωρο 2017, εξαιτίας ”έλλειψης χρημάτων”. Αν 10+ εκατ. δολ. από τα χρήματα-δωρεές γιά την ανοικοδόμηση δεν είχαν δοθεί -παράνομα- στον φιλοχρήματο πατριάρχη Βαρθολομαίο, ως μέρος της εξαγοράς του γιά την αναγνώριση ”αυτοκεφαλίας Εκκλησίας Ουκρανίας”, τα έργα θα είχαν ολοκληρωθεί και τα ”θυρανοίξια” θα είχαν γίνει από τον προηγούμενο χρόνο.
‘Οσοι ρασοφόροι και μη αποφάσισαν να δώσουν τα χρήματα στον Βαρθολομαίο, χρήματα δωρεών Αμερικανών φορολογούμενων, χωρίς την γνώση και έγκρισή τους, πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή. Είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ… Και όσοι έλαβαν ”μίζα” από τα χρήματα που μάζευαν (π.χ. ”φαδερ ‘Αλεξ”) η θέση τους είναι στην φυλακή, όχι στην Εκκλησία. Σε ότι αφορά τον μικρομέτριων ικανοτήτων διαπλεκόμενο νέο αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, καλά θα κάνει να μην μιλάει γιά το ζήτημα αγ. Νικολάου, υποτιμώντας την νοημοσύνη της Ομογένειας. Σε ότι αφορά την επιστροφή των 10 εκατ. δολ., από τον Βαρθολομαίο, είναι και θέμα αξιοπρέπειας, την οποίαν, ο φιλοχρήματος άρπαγας, ΔΕΝ διαθέτει.
Απογοήτευση προκάλεσε και η απουσία του αρχιεπίσκοπου Αμερικής (ΗΠΑ) Ελπιδοφόρου, από το ”σημείο μηδέν”, στην 18η επέτειο των τραγικών γεγονότων, με τα 2.997 θύματα, μεταξύ αυτών και 34 Ελληνοαμερικανοί. Την 1η επέτειο επί ποιμαντορίας του, προτίμησε να ευρίσκεται στην Βοστώνη (σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής), δίνοντας έτσι ένα απαίσιο μήνυμα στο ”ποίμνιο” και πιστοποιώντας ότι πρόκειται περί ασοβάρευτου, με μικρομέτρια προσόντα, που άγεται και φέρεται από τον ”άτυπο αρχιεπίσκοπο”, τον ραδιούργο ”φάδερ ‘Αλεξ”.
Δυστυχώς, η Ομoγένεια ΗΠΑ, δεν εκφράζεται καλά γιά τον αρχιεπίσκοπο. Τα σχόλια είναι αρνητικά γιά την ίσαμε σήμερα τρίμηνη ποιμαντορία του. Ταυτίστηκε με διαπλεκόμενους και επιχειρηματικά συμφέροντα, δίνει έμφαση σε κοσμικές εμφανίσεις ”δημοσίων σχέσεων”, ενώ έχει βάλει ως στόχο το χρήμα της Ομογένειας και να πηγαίνουν ”χαράτσια” στο πατριαρχείο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αδειάζουν οι εκκλησίες.
Ο μόνος που λέγει καλά λόγια γιά τον Ελπιδοφόρο (γνωστός και ως ”Ελπιδοκτόνος”), είναι ο υφυπ. Εξωτερικών, ιδιοκτήτης και πρώην εκδότης της εφημερίδας ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Ν. Υόρκης, Αντ. Διαματάρης. Φυσικό και αναμενόμενο, αφού οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις-διαφημίσεις στην μικρής κυκλοφορίας ”μητσοτακική” εφημερίδα, διπλασιάστηκαν τους τελευταίους 3 μήνες.
Τονίζουμε ότι, τυπικά, ο αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί ποσοστό περίπου 15% της Ομογένειας, όσα και τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ. Kατά συνέπεια, δεν έχει και το δικαίωμα να ομιλεί γιά το υπόλοιπο 85% της Ομογένειας…
EYΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
– Που είναι οι πλούσιοι (Κατσιματίδης και σια) που υπόσχονταν εκατομμύρια δολ. και που θα τελείωναν τον άγιο Νικόλαο μόλις θα έφευγε ο πρώην Αμερικής Δημήτριος;;;
– Που πήγαν οι υποσχέσεις του αρχιεπ. Ελπιδοφόρου ότι ”το θέμα Αγ. Νικολάου θα έχει λήξει πριν ενθρονιστώ”;;; Φαίνεται ότι πήγαν εκεί που πήγαν και οι υποσχέσεις του για… διαφάνεια. Μην ξεχνάμε ότι ο εισαγγελέας είναι ακόμα ενεργός στην υπόθεση των δωρεών γιά ανοικοδόμηση αγ. Νικόλαου.
– Μήπως άκουσε κανείς τον διευθυντή του ”Πορτ Οθόριτυ” (Αρχή Λιμένων, αρμόδια γιά την περιοχή) και φίλο του Καρλούτσου (ο ”φάδερ Αλεξ” είναι και ιερέας του ”Πορτ Οθόριτυ” προφανώς για να ευλογά τις ”λαμογιές”) να κάνει δήλωση, όπως έκανε υποσκάπτοντας τον Δημήτριο;;; Προφανώς όχι… Θα του είπε ο ”φάδερ ‘Αλεξ” να το βουλώσει γιά να μην τους χαλάσει την δουλειά της ”αρπαχτής”… (11 Σεπ. ’19)

Απόδημοι ‘Ελληνες ξεχάστε την ψήφο
Η ”πατριωτική Δεξιά” έκανε σημαία την υπόθεση ”ψήφος στους Απόδημους”, γνωρίζοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο ΔΕΝ θα περάσει στην Βουλή των Ελλήνων. Δημιούργησε έτσι ”κλίμα φιλο-ομογενειακό”, γιά τα δικά της μικροπολιτικά συμφέροντα, εξαπατώντας -πάλι- τους απόδημους ‘Ελληνες. ‘Οπως τους εξαπατούσαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων. Δεν έχει σημασία ποιά ελληνική κυβέρνηση είναι λιγότερο ή περισσότερο απατεωνίστικη σε ότι αφορά την -επιστολική- ψήφο των Ομογενών, από τον τόπο κατοικίας τους.
Μην περιμένουμε, οι Απόδημοι, κάτι καλό από ξεπουλημένους τυχοδιώκτες, ‘Ελληνες πολιτικούς, είτε ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΠΑΣΟΚ κλπ. Μπορεί η Βουλή των διαπλεκόμενων αχρείων με μόνο 151 ψήφους να υποδουλώνει οικονομικά την Ελλάδα με ”μνημόνια”, γιά 100 χρόνια, αλλά γιά το ζήτημα ”ψήφος στους Απόδημους”, χρειάζονται 200 ψήφοι. Γιά να μην ψηφιστεί ποτέ. Για εκλογή πρόεδρου Δημοκρατίας χρειάζονταν 180 ψήφοι, αλλά άλλαξαν το άρθρο του Συντάγματος, ώστε να εκλέγεται με 151. Με την ψήφο γιά Απόδημους, εκεί σταθερά 200 ψήφοι, γιά να ισχύει από τις επόμενες εκλογές (χρειάζεται 180 γιά να ισχύει από τις μεθεπόμενες).
Η ζωή συνεχίζεται… Αρκετά ασχοληθήκαμε με τιποτένιους ‘Ελληνες πολιτικούς, που μας θεωρούν ”δεδομένους ηλίθιους”. Ευχόμαστε, ο πρωθυπουργός, ερχόμενος στην Νέα Υόρκη τέλη του μήνα, να μην αρχίσει πάλι το ίδιο παραμύθι περί ψήφου. Η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, έχει και όρια.

”Ψήφος στους Απόδημους” και η αστεία κυβέρνηση
Τελικά ”τα έκαναν σαν τα μούτρα τους”… Από αναβολή σε αναβολή το ”σχέδιο νόμου” γιά την διευκόλυνση των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό, ώστε να ψηφίζουν στην Ελλάδα (βασικά) με επιστολική ψήφο. Θα έδιναν γιά διαβούλευση το σχέδιο νόμου τέλη Αυγούστου, γιά να ψηφιστεί στα μέσα Σεπτέμβριου (τα επανέλαβαν αυτά τέλη Ιουλίου ’19). Μετά είπαν ότι μέσα στον Σεπτέμβριο ’19 θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου και θα ψηφιστεί Οκτώβριο. Τώρα λέγουν ότι θα κατατεθεί Οκτώβριο και η… ”ψήφιση” θα γίνει Νοέμβριο κάποιου χρόνου, μελλοντικά, όταν… ξεχαστεί το θέμα. Δηλαδή, ποτέ. Γνωστό το παραμύθι των Ελλήνων πολιτικών ”παπατζήδων”, κρατά 3 δεκαετίες. Χρειάζονται και 200 ψήφοι στην Βουλή. Αν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν ψηφίσουν υπέρ, που δεν θα ψηφίσουν, δεν συγκεντρώνονται 200 ψήφοι, γιά να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές (θέλει 180 γιά να ισχύει από τις μεθεπόμενες). Και όλα τα υπόλοιπα 4 κόμματα να ψηφίσουν υπέρ, συγκεντρώνονται 199 ψήφοι. Μόνο αν ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ -που δεν θα ψηφίσει υπέρ- συγκεντρώνονται ακριβώς 180 ψήφοι, ώστε να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Υπάρχει και ο φόβος, αν υπερψηφιστεί το σχέδιο νόμου, γιά να μπορούν οι απόδημοι ‘Ελληνες να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, να φιάξουν και κόμμα στην Ελλάδα, οπότε θα κόψουν ένα 5-10% από τα διαπλεκόμενα-διεφθαρμένα ”κόμματα εξουσίας”.
Στην προσπάθειά της να ”πουλήσει εκδούλευση” στους απόδημους ‘Ελληνες η…”πατριωτική κυβέρνηση”, φυσικό ήταν να ”υπόσχεται” και να λέγει σαχλαμάρες και ψευτιές, που τώρα τις βρίσκει μπροστά της. Ειδικά, όταν μας λέγει ότι στο θέμα της ψήφου έχει ανακατευτεί και ο ”φελλός-ημιμαθής” υφυπ. Εξωτερικών γιά απόδημους, τότε μιλάμε γιά κωμωδία.
Ασοβάρευτοι ‘Ελληνες πολιτικοί, ομιλούσαν και ομιλούν γιά ψήφο των ”Ελλήνων του εξωτερικού” (έτσι είπε και ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη). Ναι αλλά ΠΟΙΟΙ είναι, ποιοί θεωρούνται ”Ελληνες του εξωτερικού”;;; Και τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν σε άλλες χώρες;;;
Βασική η ερώτηση, επειδή οι ‘Ελληνες πολιτικοί, που ούτε γνωρίζουν τι λέγει το σύνταγμα γιά το ζήτημα, ομιλούσαν γενικά και αόριστα γιά ”Ελληνες εξωτερικού”, αντί του ορθού ”Ελληνες ΣΤΟ εξωτερικό”. Δηλαδή, ‘Ελληνες που μετανάστευσαν από την Ελλάδα στο εξωτερικό και είναι στα Δημοτολόγια, ως γεννηθέντες στην Ελλάδα. Που, φυσικά, αν την ημέρα των εκλογών είναι στην Ελλάδα, ψηφίζουν. Λογικά, όσοι απόκτησαν και την υπηκοότητα της χώρας στην οποίαν τώρα ζουν μόνιμα, δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν και στην Ελλάδα, αφού είναι ενταγμένοι στις τοπικές κοινωνίες άλλων χωρών και ψηφίζουν στις χώρες που ζουν.
Συμπέρασμα: Δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα να έχουν ΜΟΝΟ οι ‘Ελληνες πολίτες που ζούν στο εξωτερικό. ‘Οχι όσοι απόκτησαν και άλλη υπηκοότητα. Και να το δηλώνουν με υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν ΜΟΝΟ ελληνική υπηκοότητα.
Σημ. 1: Γιά να αντιληφθούμε το μέγεθος της σαχλαμάρας της ΝΔ, αρκεί να διαβάσει κανείς το σχέδιο νόμου που είχε υποβάλει τον χρόνο 2016. Τελευταία το άλλαξε σχεδόν όλο και άρχισε να ομιλεί γιά ”επιστολική ψήφο”, όπως το σύνταγμα ορίζει.
Σημ. 2: Καλά θα κάνει ο ασοβάρευτος πρωθυπουργός να καταλάβει ότι ”Διαματάρης δεν είναι Ομογένεια” και ”Ομογένεια δεν είναι Διαματάρης”. Η Ομογένεια, ειδικά στις ΗΠΑ, δεν έχει σχέση με έναν ”φελλό”, ημιμαθή σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού, υφυπουργό Εξωτερικών, της αυτοπροβολής και της ‘κονόμας.
Σημ. 3: Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός K. Μητσοτάκης θα έρθει τέλη Σεπτεμβρίου ’19 στην Νέα Υόρκη, γιά την συνέλευση ΟΗΕ και θα πωλήσει το ίδιο παραμύθι στους Ομογενείς, περί ψήφου. ”Θα φάει κράξιμο” άγριο. (9 Σεπ. ’19)

To ”δούλεμα” Ρος / Πάϊαττ γιά ”επενδύσεις” και οι αφελείς
Το… ”μεγάλο ενδιαφέρον” γιά αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα τονίζουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και ”παπαγαλίζουν” αφελείς ‘Ελληνες πολιτικοί. Με αφορμή μία ακόμα επίσκεψη του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, στην Ελλάδα. Το ”μεγάλο ενδιαφέρον” αμερικάνικων εταιριών γιά δήθεν μεγάλες επενδύσεις, υπάρχει 8 χρόνια. Ειδικά ο ”ανθύπατος” πρέσβης Πάϊαττ, το τονίζει καθημερινά. Μόνο που ”μεγάλες επενδύσεις” ΔΕΝ γίνονται, ούτε θα γίνουν, γιά τους γνωστούς λόγους: ‘Αθλια γραφειοκρατία, φορολογία (ειδικά), σάπιο κράτος κ.ά. Διαφεύγει σκόπιμα των ”παπαγάλων” και η ”απαίτηση” Τραμπ σε αμερικάνικες εταιρίες να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μέσα στις ΗΠΑ και όχι εκτός συνόρων. Ο υπουργός Ρος, που προωθεί MONO τα αμερικάνικα συμφέροντα, μοίρασε ”καθρεπτάκια” και υποσχέσεις στους ”ιθαγενείς”, όπως έκανε και τον προηγούμενο χρόνο (με άλλη κυβέρνηση) στην Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ). Αλλά οι επενδύσεις που ”έρχονταν” τόσα χρόνια, φαίνεται θα ”βούλιαξαν” στον Ατλαντικό.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανάφερε και κάτι σημαντικό, που αγνοήθηκε από τους κουτοπόνηρους Αθήνας, δηλ. πολιτικούς και ΜΜΕ: «Η Τουρκία πρόσφατα αγόρασε το ρωσικό σύστημα S-400 και δεν μπορούμε να τους πωλήσουμε τα αεροσκάφη F-35, αλλά μπορούν να φιλοξενήσουν εταιρείες οι οποίες εγκαταλείπουν την Κίνα». Δηλ., οι ΗΠΑ, που τρώγονται με την Τουρκία, επιθυμούν αυτή να φιλοξενήσει αμερικάνικες εταιρίες που φεύγουν από την Κίνα εξαιτίας του ”εμπορικού πόλεμου” που κήρυξε ο Τραμπ. Αλλά δεν επιθυμούν να τις φιλοξενήσει η Ελλάδα!!! Είναι εντυπωσιακό το ”ενδιαφέρον” των ΗΠΑ. Που εκδηλώνεται με ”άγριο δούλεμα”, επειδή το μόνο ενδιαφέρον που υπάρχει είναι η αρπαγή επιχειρήσεων και ακινήτων γενικά, σε τιμή ευκαιρίας, από ”κοράκια” του κάθε Ρος. (6 Σεπ. ’19)
Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, μετά την Αθήνα, πήγε στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε με την συνάδελφό του τηςΤουρκίας Ρουσχάρ Πεκάν και συμφώνησαν τα βήματα για να φθάσουν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών στα… 100 δισ. δολ.!
Περί Ρος: Το περιοδικό ”Forbes”, σε δημοσίευμά του πριν λίγους μήνες, αποκάλυπτε ότι ο υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ εμπλέκεται σε υποθέσεις οικονομικής εξαπάτησης συνεργατών του, ύψους 120 εκατομμυρίων! ‘Οσοι συναλλάσσονται με τον Γουίλμπουρ Ρος, σύμφωνα πάντα με το ”Forbes”, σε γενικές γραμμές περιγράφουν έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει εμμονή με τα χρήματα και ο οποίος, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του, δεν διστάζει να διαστρεβλώσει την αλήθεια. «Χρησιμοποιεί όποια εξουσία έχει για να αρπάξει περιουσιακά στοιχεία», είναι τα λόγια του ‘Ασερ ‘Εντελμαν, που είναι χρηματιστής στη Νέα Υόρκη. ‘Ενας πρώην συνεργάτης του Ρος είναι πιο ευθύς: «Είναι παθολογικός ψεύτης».

Ο ανιστόρητος πρωθυπουργός και τα 200 χρόνια (1821-2021)
Στην Ελλάδα, δεν πρόσεξαν την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου ”Κούλη” Μητσοτάκη, όταν συναντήθηκε με την Γιάννα Αγγελοπούλου, στην οποίαν ”ανάθεσε” την διοργάνωση εκδηλώσεων-πανηγυριών γιά τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21.
Η δήλωση του πρωθυπουργού, που αναμετάδωσαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ -copy and paste- αναφέρει (διατηρούμε ακριβώς την γραφή): «Το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι ‘Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια γιά το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση γιά το μέλλον μας».

‘Ισαμε σήμερα γνωρίζαμε ότι τον χρόνο 1821 ξεκίνησε η επανάσταση στην Ελλάδα, γιά ελευθερία-ανεξαρτησία. Κράτος ελληνικό δεν υπήρχε. Δημιουργήθηκε -κράτος- Φεβρουάριο 1830, με το ”Πρωτόκολλο του Λονδίνου”. Κατά συνέπεια, ΠΟΙΑ ”200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους” εορτάζουμε τον χρόνο 2021;;;
Εντυπωσιακό το γεγονός ότι, ούτε ένας πολιτικός, κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, ούτε ένα ΜΜΕ πρόσεξαν την ”χοντράδα” του ανιστόρητου πρωθυπουργού, που εκτός από την ελληνική γλώσσα ”δολοφονεί” και την ιστορία μας.
Αν λάβουμε υπόψην και τις ανιστόρητες δηλώσεις του τελευταία γιά τα ”Ελγίνεια”, πιστοποιούμε ότι η Ελλάδα έχει ως πρωθυπουργό, έναν σοβαροφανή πολιτικό, χωρίς στοιχειώδη γνώση της ελληνικής ιστορίας. Κατά συνέπεια, τον χρόνο 2021 θα τιμήσουμε ή θα ατιμήσουμε την ιστορική επέτειο -των 200 χρόνων- έναρξης της επανάστασης;;;

Κορόϊδεψαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Πως ο εγωμανής-ημιμαθής υφυπουργός Εξωτερικών εξαπατεί ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας…
«Συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ομογενή Νικόλαο Ανδρειώτη, Ιδρυτή του 1ου Ελληνικού Λυκείου Αστόριας» (παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Αντώνη Η. Διαματάρη, Αθήνα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019). Αυτό αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας Ελλάδας, όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της και αναμεταδίδεται από το ασοβάρευτο κρατικό ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων). Συνοδεύεται και από φωτογραφία.
Δεν γνωρίζουμε αν ο εγωμανής-ημμαθής υφυπουργός Εξωτερικών, που συστηματικά προσπαθεί να αλλοιώσει την ιστορία της Ομογένειας ΗΠΑ γιά να χωρέσει σε αυτήν, κορόϊδεψε τον Πρόεδρο Δημοκρατίας παρουσιάζοντας σε αυτόν τον κ. Ανδριώτη ως… ”ιδρυτή Λύκειου”(!!!) ή αν ο κ. Ανδριώτης το έπραξε. Λογικά, ο υφυπουργός, που κανόνισε γιά να δεχτεί ο Πρόεδρος τον ”ισόβιο προεδρο-παράγοντα Ομογένειας” του ”ελληνικού γκέττο” Αστόριας, γιά την φωτογραφία. Και αν το έπραξε ο κ. Ανδριώτης, όφειλε άμεσα ο υφυπουργός να κάνει διόρθωση.
Το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αστόριας δημιουργήθηκε-ιδρύθηκε από τον εκπαιδευτικό Δημοσθένη Τριανταφύλλου, χάρη στον οραματισμό των τότε αξιωματούχων της ενορίας-κοινότητας Νίκου Παπαδόπουλου (πρόεδρος κοινότητας) και Νίκου Τσιάμη (πρόεδρος σχολικής Επτροπής). Ο κ. Ανδριώτης, έγινε πρόεδρος της Κοινότητας ΜΕΤΑ την ίδρυση και λειτουργία του Γυμνάσιου -Λύκειου. Κατά συνέπεια, ουδεμία συμμετοχή είχε στην ίδρυση των εκπαιδευτήριων. Μόνο, αργότερα, στην κατασκευή κτιρίων.
Ακόμα και η εφημερίδα του υφυπουργού, πιστοποιεί τις ΨΕΥΤΙΕΣ και των δύο, αναφερόμενη στον Δημοσθένη Τριανταφύλλου (25 Φεβρουαρίου 2012): «…πήρες την πρωτοβουλία το 1975 και άρχισες την Ενάτη Τάξη, και το 1979 αποφοίτησε η πρώτη 12η και έτσι η κοινότητα απέκτησε το Πρώτο Ελληνικό Λύκειο στην Αμερική. Είσαι ο ιδρυτικός και πρώτος Διευθυντής του πρώτου Ελληνικού Λυκείου στην Αμερική. Ενα προνόμιο που δεν έχει κανένας άλλος ομογενής στην Αμερική…».
Προσπάθειες γιά ίδρυση Γυμνάσιου -Λύκειου στον άγιο Δημήτριο Αστόριας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, είχαν γίνει και την περίοδο επί χούντας (τέλη ’60, αρχές ’70), με πρωτεργάτη τον Περικλή Λατζούνη. (ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ).
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι τυχοδιώκτες Διαματάρης και Ανδριώτης προσπαθούν να εξαπατήσουν αφελείς, γιά να ”χωρέσουν” στην ιστορία της Ομογένειας ΗΠΑ, με ψευτιές και ανακρίβειες στα ”μέτρα” τους. Ειδικά ο υφυπουργός Εξωτερικών, συστηματικά το πράττει, όπως και με την περίπτωση να πείσει ”αφελείς” -ακόμα και γραπτά!!!- ότι η μικρής κυκλοφορίας εφημερίδα του (”Εθνικός Κήρυξ” Ν. Υόρκης) είχε ταχτεί κατά της χούντας, ενώ η ιστορική αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο: Στήριξε ολικά την χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα.
Σε ότι αφορά τον υφυπουργό, επιλογή του κ. Μητσοτάκη γιά το υφυπουργείο Εξωτερικών ως αρμόδιου γιά απόδημους, τα έχουμε ήδη γράψει: Πρόκειται περί ημιμαθή εγωμανή του συμφέροντος, η εφημερίδα του οποίου ζει τόσα χρόνια (1979 και μετά), βασικά με χορηγίες από Ελλάδα, χάρη στην μεσολάβηση της οικογένειας Μητσοτάκη.

Διαματάρης, Δρακόπουλος και οι…χορηγίες
Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών: «…”Ειδικού βάρους και σημασίας”, χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 29 Αυγ. ’19, στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης με τον πρόεδρο του Ιδρύματος ”Σταύρος Νιάρχος”, Ανδρέα Δρακόπουλο». Γιά να μιλήσουν γιά θέματα που…απασχολούν τον Ελληνισμό Νέας Υόρκης. Γνωστοί από Νέα Υόρκη και οι δύο, συνεχίζουν τις συναντήσεις τώρα και στην Αθήνα. Και σίγουρα η συνάντηση ήταν ”ειδικού βάρους”, όσο μεγάλο βάρος έχουν και οι εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τον Δρακόπουλο, στην εφημερίδα του Διαματάρη, ως ”χορηγίες”.

*** Κάθε καλοκαίρι καίγεται η Ελλάδα και στις στάχτες οι επικίνδυνοι-άχρηστοι πολιτικοί της (κυβερνώντες κ.ά.), κάνουν δηλώσεις γιά ”μέτρα προστασίας” που ”ΘΑ” ληφθούν από τον επόμενο χρόνο.

*** Οι πυροσβέστες στην Ελλάδα φαίνεται ότι είναι ”άχρηστοι”, αφού χρειάζονται πρωθυπουργός και υπουργοί γιά να τους…συντονίζουν στις πυρκαγιές!!! Υ.Γ.: Πότε θα σταματήσουν οι διαχρονικές γελοιότητες στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ Αθηνών, του τύπου ”ο πρωθυπουργός (ή ο υπουργός) συντόνισε το έργο της κατάσβεσης”;

*** Πρώτος μήνας κυβέρνηση ΝΔ… Τέλειωσαν τα ”πυροτεχνήματα” και άρχισε το παλιό γνωστό νεοελληνικό τροπάριο: ”Φταίνε οι προηγούμενοι”. Και ο ”υπουργός” ‘Αδωνις ονειρεύεται ”μεγάλες επενδύσεις”, αερολογώντας καθημερινά στα ΜΜΕ.

Υφυπουργικές αρμοδιότητες στο υπ. Εξωτερικών
‘Ισαμε πρόσφατα υπήρχε υφυπουργός ”αρμόδιος γιά εκκλησιαστικά θέματα”. Γιά δεκαετίες. Τώρα δεν υπάρχει. Και τα εκκλησιαστικά ανάλαβε ο ”αρμόδιος γιά Απόδημους” υφυπουργός, Αντ. Διαματάρης. (Το ΦΕΚ γιά αρμοδιότητες)

”Η καλύτερη επιλογή Μητσοτάκη”
Αφού το είπε και ο ”ισόβιος πρόεδρος” της ελλην. Ομοσπονδίας Συλλόγων Νέας Υόρκης, με έδρα το ”γκέττο Αστόριας”, Πέτρος Γαλάτουλας, γιά τον υφυπουργό μας των Εξωτερικών, αρμόδιο γιά Απόδημους, τότε τι άλλο θέλουμε; Τέλειωσε το θέμα: «’Ενα πάγιο αίτημα των Ομογενών να εκπροσωπούνται από ένα δικό τους άνθρωπο, έγινε πραγματικότητα. Με την επιλογή του κ. Διαματάρη με τον οποίο είμαστε φίλοι και γνωρίζει τα πράγματα θεωρώ ότι πολλά θέματα θα πάνε καλά. Είναι ένας δραστήριος άνθρωπος και πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για τους απόδημους. Ήταν σίγουρα η καλύτερη επιλογή του Πρωθυπουργού, άρα και όσον αφορά υπουργούς και υφυπουργούς». (CorfuTv, 9 Aυγ. ’19). Αναμένουμε σχετική βαρυσήμαντη δήλωση και του ”ισόβιου πρόεδρου” Ομσπονδίας Συλλόγων Βοστώνης, κ. Βασ. Καφκά, γιά να ησυχάσουμε.

Η κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα, μεταφέρθηκε στην…Νέα Υόρκη!
Μεγάλη και ηχηρή ”σφαλιάρα” γιά τον πρωθυπουργό το άρθρο στην εφημερίδα New York Times (5 Αυγ. ’19), με τον τίτλο ”The Adults are Back in Charge in Greece. And they are Really Right Wing”, δηλ. ”Οι ενήλικες επέστρεψαν στην διακυβέρνηση της Ελλάδας. Και είναι πραγματικά δεξιοί”. Το υπόγραφε ο δημοσιογράφος, πρώην συνεργάτης του Τσίπρα, Ματθαίος Τσιμιτάκης. Το άρθρο λέγει αλήθειες. Η δημοσίευση σήμανε συναγερμό στον πρωθυπουργικό περίγυρο του σάπιου κράτους των Αθηνών. Επισημάνθηκε στην εφημερδα ότι δεν διευκρίνιζε, ο αρθρογράφος, την πρώην ιδιότητά του, ως συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού.
Και μετά, άρχισε το θέατρο. Ανάλαβε, πουλώντας εκδούλευση στον πρωθυπουργό, ο γραφικός υφυπ. Εξωτερικών, αρμόδιος γιιά Απόδημους, να αποκαταστήσει την ”τιμή” του Κ. Μητσοτάκη. Ζήτησε τον βοήθεια του συνεργάτη του στην κονόμα ”φάδερ ‘Αλεξ” (Kαρλούτσου), στην Νέα Υόρκη. Αυτός επιστράτευσε τους ”κολλητούς” του, τους προβαλόμενους ως ”επφανείς Ομογενείς” (λες και η Ομογένεια δεν ξέρει πόσο…”επιφανείς” είναι), δηλ. τον ”μίστερ Ψάρος” (Ψαρός), τον ”μίστερ Κατς” (Κατσιματίδη) και δύο άλλους της παρέας Καρλούτσου. Οι οποίοι, ”αγανακτισμένοι”, έστειλαν επιστολή στην εφημερίδα.
Η αποθέωση ήρθε από τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη. ‘Εστειλε και αυτός επιστολή στην νεοϋορκέζικη εφημερίδα, ως διαχρονικό ”φερέφωνο” της οικογένειας Μητσοτάκη, που υπογράφει ως ”αντικειμενικός” υφυπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρώην εκδότης, επικρίνοντας τον ”συνεργάτη του Τσίπρα”, που έγραψε ότι έγραψε -”μεροληπτικά”- ως ”συνεργάτης του Τσίπρα”!!! Ενώ ο υφυπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γράφει ”αμερόληπτα” υπερασπιζόμενος τον πρωθυπουργό!!! Φανταστείτε τι γέλιο θα έπεσε στους συντάκτες, στο τμήμα επιστολών της εφημερίδας.
Και το απόλυτο ”μπάχαλο”: Οι επιστολές των ”πρόθυμων” και του υφυπουργού, εκνεύρισαν Ομογενείς, οι οποίοι έστειλαν επίσης επιστολές στην εφημερίδα, με τις οποίες επικρίνουν ειδικά τον υφυπουργό και ίσαμε πρόσφατα εκδότη του ”μητσοτακικού παραμάγαζου” Αστόριας Νέας Υόρκης ”Εθνικός Κήρυξ”. Στις επιστολές τονίζουν ότι η εφημερίδα του πωλεί περίπου 2.000 φύλλα, ως εφημερίδα επωφελήθηκε οικονομικά και προκλητικά από το ελληνικό κράτος χάρη στην οικογένεια του τώρα πρωθυπουργού και κατά συνέπεια ο υφυπουργός μεροληπτεί προκλητικά υπερασπιζόμενος τον κ. Μητσοτάκη, ενώ προσπαθεί να παραπλανήσει τους Times μη αναφέροντας τις στενές οικονομικές και λοιπές σχέσεις του με τον τώρα πρωθυπουργό και (ειδικά) με τον αείμνηστο πατέρα του, παλαιότερα πρωθυπουργό… (Θα υπάρξει και συνέχεια)

Μην ενοχλείτε τον υφυπουργό μας
‘Αρχισε συναντήσεις με ”παράγοντες Ομογένειας” και συμμετέχει σε εκδηλώσεις-πανηγύρια, μαζί με την σύζυγο, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, τo ”καμάρι της Ομογένειας γκέττο Αστόριας Νέας Υόρκης”, ο υφυπουργός μας των Εξωτερικών, αρμόδιος γιά Απόδημους κ. Αντώνης Διαματάρης. ‘Οπως λέγει και ο υφυπουργός, ο κ. Κούλης Μητσοτάκης του ζήτησε να γίνει υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος γιά Απόδημους, εξαιτίας ”γνώσης”. ‘Αλλοι λένε ότι ο υφυπουργός το ζήτησε, αλλά δεν έχει σημασία. To γράφει και η ιστοσελίδα του υπ. Εξωτερικών: «Η εμπιστοσύνη του προς τον πρωθυπουργό και η βούλησή του να θέσει τις γνώσεις και την προσωπική του εμπειρία στην υπηρεσία όλων των αποδήμων, τον οδήγησαν να αποδεχθεί τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού». ‘Αρα ο υφυπουργός μας, προσφέρει ”εθνικό έργο”, αφού ”θέτει τις γνώσεις και την προσωπική του εμπειρία στην υπηρεσία όλων των αποδήμων”!!!
Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αναπτύξει τις βαθυστόχαστες σκέψεις του γιά ζητήματα απόδημου Ελληνισμού. ‘Ισαμε τώρα, κάνει μόνο ”χαιρετισμούς και δηλώσεις”. Και επειδή είναι ο πρώτος αυθεντικός απόδημος ‘Ελληνας, έχουμε μία μικρή ανησυχία, οι Απόδημοι εδικά στις ΗΠΑ, μην μας κάνει ”ρεζίλι” και νομίζουν στην Ελλάδα ότι είμαστε όλοι ”φελλοί”. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ο ”έτοιμος από καιρό” και ”γνώστης θεμάτων Ομογένειας”, όπως παρουσιάζεται, θα μας τιμήσει με την ”γνώση” του περί απόδημου Ελληνισμού. Και δεν δίνουμε σημασία σε όσους τον ζηλεύουν και λένε ότι ”πρόκειται γιά ημιμαθή περί Ομογένειας, της αυτοπροβολής και του συμφέροντος, που τώρα κόλλησε στο κράτος, από το οποίο έφαγε καλά η εφημερίδα του γιά δεκαετίες, χάρη στην οικογένεια Μητσοτάκη”.
Πιστεύουμε ότι ως ”βαθύς γνώστης”, θα αναφερθεί ειδικά στο ζήτημα της ψήφου των Απόδημων, εξηγώντας διεξοδικά πως, που και ποιοί θα ψηφίζουν. Και θα αποθεωθεί όταν αναπτύξει την τεράστια ”γνώση” του στο ζήτημα ”πως να γίνει σύσφιγξη σχέσεων Ελλάδας-Ομογένειας”. Υπομονή λίγων μηνών… Μετά από 7-8 ταξίδια στο εξωτερικό, εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και συναντήσεις, ο υφυπουργός μας, θα κάνει τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του γιά θέματα απόδημου Ελληνισμού. Αν δεν προηγηθεί ο πρώτος ανασχηματισμός.
Το ”Κ”, εκτιμά ότι ο υφυπουργός μας θα ήταν η καλύτερη επιλογή του πρωθυπουργού Κούλη και γιά πρόεδρος Δημοκρατίας, ως ο πρώτος Απόδημος ‘Ελληνας πρόεδρος Δημοκρατίας. Και αυτό επειδή ο υφυπουργός μας, δεν το έκρυβε τα τελευταία χρόνια ότι, θα ήθελε να γίνει πρόεδρος της ελλην. Δημοκρατίας.
Υ.Γ.: Ντροπή στην -παραπαίουσα- εφημερίδα του υφυπουργού μας ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας της Νέας Υόρκης, που ενώ γιά 30 ημέρες το μόνο που δεν έγραψε είναι τι ώρα κοιμάται ο υφυπουργός και τι του μαγείρεψε η κ. Λίτσα, στις 7 Αυγούστου 2019, ούτε μία λέξη είχε γιά τον υφυπουργό, ούτε μία φωτογραφία. Με αποτέλεσμα, οι ηλικιωμένοι αναγνώστες της εφημερίδας, να ανησυχούν.

Το νέο ανέκδοτο στην Ν. Υόρκη: Κατσιματίδης γιά κυβερνήτης ή δήμαρχος
”Σφίξαν οι ζέστες”, καυτό το καλοκαίρι 2019. Και αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τι έχασαν οι ΗΠΑ, αφού ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γιάννης Κατσιματίδης (John Cats), δεν γεννήθηκε στην χώρα, γιά να έθετε υποψηφιότητα ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά θα μπορούσε να γίνει κυβερνήτης της Πολιτείας Νέας Υόρκης ή δήμαρχος της πόλης Νέας Υόρκης, όπως του λέγουν ”κόλακες”. Κάποιος θα πρέπει να πει στον Mr. Cats ότι ”τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι”, επειδή την τελευταία δεκαετία, μας έχει ζαλίσει με τα γραφικά περί δημαρχίας Ν. Υόρκης κλπ. ‘Εθεσε μία φορά υποψηφιότητα γιά δήμαρχος και τον ”μαύρισαν”, ακόμα και οι Ομογενείς. Θέλει κι άλλο ”μαύρισμα”;;;

*** Με Γεωργιάδη και Χατζηδάκη, ο Κούλης, ”δεν πάει πουθενά”. Δεν είναι της δουλειάς οι δύο, δεν έχουν ικανότητες γιά τα υπουργεία που ανάλαβαν. ‘Εχουν εθισμό στην αυτοπροβολή, σε κανάλια κ.ά.

*** Και μετά την ”τακτοποίηση” ελληνοτουρκικών (συνεκμετάλλευση) και Κυπριακού, συν ”μισό μνημόνιο” ακόμα, από κυβέρνηση Κούλη, να ετοιμάζεται ο επόμενος γιά πρωθυπουργός. Η ”στυμμένη λεμονόκουπα” θα πεταχτεί, όπως έγινε και με Τσίπρα.

*** Κλείστε τον στο ”Μαξίμου”… Κάθε φορά που βγαίνει έξω και κάνει δηλώσεις, γίνεται σεισμός.

*** Koτζιάς, Κατρούγκαλος, Δένδιας, Παναγιωτόπουλος μίλησαν γιά «συνεκμετάλλευση», «συνδιαχείριση» με Τουρκία (εκμετάλλευση υδρογονανθράκων). Τα ίδια λέγει (και προωθεί) επίμονα και ο… ”ανθύπατος” Πάϊαττ, που κάνει εξαιρετική δουλειά με ”πρόθυμους” στην Ελλάδα.

”Ψήφος στους Απόδημους”, έτσι, γενικά και αόριστα
Μας έχουν ζαλίσει -πάλι- τελευταία με το διαχρονικό παραμύθι περί ψήφου στους Απόδημους ‘Ελληνες. ‘Ετσι, γενικά και αόριστα λέγουν στην Αθήνα: «Η υπερψήφιση της διάταξης που αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στις χώρες στις οποίες ζουν, αποτελεί αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα. Αυτό ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, αλλά όχι στη χώρα μας» (υπουργός Εσωτερικών, 3 Αυγ. ’19). Το ”αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα”, το γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα -γιά δύο δεκαετίες- οι ”πολιτικές-κομματικές συμμορίες” Ελλάδας και αυτός ο υπουργός, όπως και οι προηγούμενοι, με μιά ”σαχλαμάρα”, νομίζει ότι θα ”ενυπωσιάσει” τον λαό στην Ελλάδα, άσχετα αν οι εκτός συνόρων ‘Ελληνες -και άμεσα ενδιαφερόμενοι- γελούν.
Μα το Σύνταγμα αναφέρεται στην ψήφο των εκτός συνόρων. Η ελληνική Πολιτεία, μη σεβόμενη το Σύνταγμα, τα τελευταία 20 χρόνια, παίζει παιχνίδια με τους απόδημους ‘Ελληνες, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους. Και χρειάζεται… ”σχέδιο νόμου”, που θα πρέπει να ψηφιστεί από τα 2/3 στην Βουλή, για να… υλοποιηθεί αυτό που το Σύνταγμα θεωρεί αυτονόητο!!! Ενώ γιά νομοσχέδια, π.χ. ”βολέματος”, ”ασυλίας παραγραφής ατιμωρησίας” κ.ά., αρκεί η απλή πλειοψηφία.
Στα 2016 η ΝΔ είχε προτείνει ένα σχέδιο νόμου, μνημείο γραφειοκρατίας και νεοελληνικής ασοβαρότητας. Αν προτίθεται να φέρει γιά ψήφιση στην Βουλή εκείνο το σχέδιο νόμου, φοβόμαστε ότι θα πρέπει στην κυβέρνηση να αρχίσουν να προσλαμβάνουν… ψυχίατρους. Απλούστατα, επειδή, αν και το Σύνταγμα το αναφέρει ρητά, το κουτοπόνηρο σχέδιο της ΝΔ, ούτε κουβέντα έλεγε γιά την ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ψήφο. Μιλούσε γιά κάλπες σε προξενεία, γιά αποστολή στο εξωτερικό (γιά τουρισμό) εκατοντάδων δημόσιων υπαλλήλων σε εκλογικά κέντρα και λοιπά φαιδρά και εξωπραγματικά, που πιστοποιούν την εγνωσμένη άγνοια των κομμάτων Ελλάδας περί απόδημου Ελληνισμού.
Καλές οι δηλώσεις πρωθυπουργού και υπουργών περί ψήφου στους Απόδημους, γιά ενυπωσιασμό αφελών. Αλλά δεν μας λέγουν ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ και ΠΟΥ θα ψηφίζουν. Και όσο δεν ξεκαθαρίζουν αυτά τα ερωτήματα, θα είμαστε αναγκασμένοι, οι εκτός συνόρων, να ανεχόμαστε ακόμα τις ”σαχλαμάρες” των ”παπατζήδων” πολιτικών Ελλάδας. (Η θέση του ΚΑΛΑΜΙ γιά το ζήτημα ψήφου).

Θαυμάστε υφυπουργό
Το ”ΚΑΛΑΜΙ” το έγραφε: Είναι ημιμαθής σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού και τον ενδιαφέρει μόνο το προσωπικό του συμφέρον. Και αυτός το απόδειξε. Πρώτη του δήλωση, μετά από 2μιση εβδομάδες ως υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος γιά Απόδημους, στο Λονδίνο (ενθρόνιση αρχιεπίσκοπου Νικήτα, 27 Ιουλίου ’19):
«…Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, για τις επιλογές τις οποίες έχει κάνει. Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα στη Μ. Βρετανία, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην Αμερική -ο οποίος ήδη έχει αφήσει τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις- και τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, που επίσης έχει εντυπωσιάσει, καθώς και για την αναβάθμιση της Μητροπόλεως Καναδά σε Αρχιεπισκοπία». (Η δήλωση από την ιστοσελίδα του υπ. Εξωτερικών).
Προσέξατε το ”γλύψιμο” σε Ελπιδοφόρο ειδικά;;; Φυσικό, επειδή άρχισε η ροή χρήματος -τυπικά και άτυπα- από την Αρχιεπισκοπή, στην μικρής κυκλοφορίας εφημερίδα του υφυπουργού στην Νέα Υόρκη. Αλλά ΔΕΝ εξηγεί ο υφυπουργός, ΠΩΣ ο Ελπιδοφόρος ”άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις”, αφού ΔΕΝ έχει κάνει απολύτως τίποτα γιά τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Αρχιεπισκοπή, στις 6 εβδομάδες αρχιεπισκοπίας του. Οι δημόσιες σχέσεις του αρχιεπίσκοπου, δεν είναι έργο. ΠΩΣ αποδεικνύονται οι ”καλύτερες εντυπώσεις”, από τι;;; ‘Ετσι δηλ. ανεύθυνα, πετά μιά ”σαχλαμάρα” γιά να ”γλύψει” τον Ελπιδοφόρο, παραπλανώντας τον κόσμο, γιά ”κονόμες” της εφημερίδας του;;; Αλλά και το ”γλύψιμο” στον αποτυχημένο-φιλοχρήματο πατριάρχη, αξιοσημέιωτο. Τον συγχαίρει γιά τις…”συκιές” που επιλέγει.
Αυτή είναι η ”επιλογή” του Κ. Μητσοτάκη γιά τον απόδημο Ελληνισμό. ‘Ενας ημιμαθής σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού, της αυτοπροβολής (σε βαθμό ”ναρκισσισμού”), του προσωπικού συμφέροντος και της ”σαχλαμάρας”. Με το καλό να ανοίξουν και οι ”κάνουλες χρήματος” από Αθήνα, γιά την εφημερίδα του, στην Αστόρια Ν. Υόρκης, η οποία, γιά δεκαετίες, χάρη στην οικογένεια Μητσοτάκη, ”έφαγε” χοντρά και αρκετά από το ελληνικό Δημόσιο.
Αναμένουμε με αγωνία και προσμονή νέες ”βαθυστόχαστες δηλώσεις” του υφυπουργού, ειδικά γιά σοβαρά ζητήματα απόδημου Ελληνισμού ή άλλα (π.χ. ελληνική παιδεία παιδιών Ομογενών, ψήφος στους απόδημους, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά), γιά να γελάσουμε… (31 Iουλίου ’19)
Σημ.: Σε ότι αφορά την μεγάλη στήριξη της εφημερίδας του στην χούντα των συνταγματαρχών, το ”Κ” θα ασχοληθεί σύντομα και διεξοδικά.

H ”σκιώδης κυβέρνηση” της ”οργανωμένης Ομογένειας” ΗΠΑ
Θα παρακολουθεί το έργο των ελληνικών κυβερνήσεων και θα παρεμβαίνει δυναμικά, επειδή οι ”σκιώδεις κυβερνήσεις” των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που θα παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο, είναι της ”πλάκας”, δηλ. γιά τα μπάζα.
Η σύνθεση της ”σκιώδους κυβέρνησης” της ”οργανωμένης Ομογένειας” ΗΠΑ:
Πρωθυπουργός: Βασίλης Ματαράγκας
Υπουργός Οικονομικών: Παύλος Κοτρότσιος
Υπουργός Εξωτερικών: Κώστας Χανιωτάκης
Υπουργός Δικαιοσύνης: Βασίλης Καφκάς
Υπουργός ‘Αμυνας: Στυλιανός Μαννής
Υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης: Γιώργος Γιαλτουρίδης
Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: Νίκος Σταματάκης
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Στέλλα Κοκόλη
Υπουργός Προστασίας Πολίτη (και ΕΥΠ): Δημήτρης Φίλιος
Υπουργός Υγείας: Σπύρος Μεζίτης
Υπουργός Πολιτισμού: Νίκος Αλεξίου
Υπουργός Γεωργίας: Νίκος Μπάρδης
Υπουργός Ναυτιλίας: Πέτρος Γαλάτουλας
Υπουργός Τουρισμού: Γεωργία Χαλάκου
Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: Δημήτρης Φιλιππίδης
Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: ‘Αγγελος Αγγελάτος
Yφυπουργός Εξωτερικών, γιά Απόδημους: Θεόδωρος Καλμούκος
Σημ.: Εκφράστηκαν παράπονα από κυρίες, ότι στην ”σκιώδη κυβέρνηση” δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες. Και αναρωτιούνται αν και ο ”σκιώδης πρωθυπουργός” είναι ”μισογύνης”, όπως ο Κούλης Μητσοτάκης.

Το Λονδίνο υποδέχεται τον υφυπουργό μας
Στο Λονδίνο θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, το ”καμάρι της Ομογένειας ΗΠΑ”, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος γιά Απόδημους, Αντώνης Διαματάρης. Θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην ενθρόνιση του νέου αρχιεπίσκοπου Μεγάλης Βρετανίας και Θυατείρων Νικήτα (Λούλια), Σάββατο 27 Ιουλίου ’19.
Δεν μάθαμε αν ο υφυπουργός μας θα γίνει δεκτός από την βασ. Ελισάβετ και τον πρωθ. Μπόρις Τζόνσον, αλλά μάθαμε ότι θα εκφράσει δημόσια τις ”βαθυστόχαστες σκέψεις” του και τα ”οράματά” του γιά τον απόδημο Ελληνισμό, σε περίπου 6 μήνες, μετά από 15 ταξίδια στο εξωτερικό, επαφές με τον ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσο), εξασφάλιση χορηγιών γιά την εφημερίδα του στην Ν. Υόρκη και αφού λάβει τις ευλογίες του πανδολαριώτατου Βαρθολομαίου. Γιά να διαψεύσει όσους ζηλεύουν, ειδικά στις ΗΠΑ (πλειοψηφία) και λέγουν ότι είναι ημιμαθής περί απόδημου Ελληνισμού, του συμφέροντος και της αυτοπροβολής.
Στο μεταξύ ”κακοί” βουλευτές, ετοιμάζουν ερώτηση στην Βουλή γιά τον πρωθυπουργό, σχετική με τον άξιο υφυπουργό του, η οποία -λέγεται- θα είναι πολύ δυσάρεστη. (25 Ιουλίου ’19)

Αστόρια Ν. Υόρκη: Εφημερίδες γιά…”λάδωμα”
‘Ηταν και είναι τέτοιο το ”γλύψιμο” σε Ελπιδοφόρο και Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα να προδοθούν γιά τις προθέσεις τους: ”Κονόμες”, ενώ δημοσιογραφία και Ομογένεια ”να πάνε να πνιγούν”. Πρόκειται γιά τον ”Εθνικό Κήρυκα” του υφυπουργού Εξωτερικών, με κυκλοφορία 2.000 φυλ. ημερήσια και γιά την εβδομαδιαία ”παντός καιρού και κατάστασης” (GreekNews) με κυκλοφορία 400 φυλ.
Ξέρει ποιά ”λιβανιστήρια” λαδώνει ο ”φάδερ ‘Αλεξ” (με καταχωρήσεις Αρχιεπισκοπής, ενοριών κλπ) γιά να προβάλουν επιζήμιους γιά την Ομογένεια νεογενίτσαρους ρασοφόρους-αρπακτικά και γιά να συγκαλύπτουν απάτες (π.χ. τα 10 εκατ. δολ. γιά ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου που κατάληξαν στον πατριάρχη). Και ποιά ”λιβανιστήρια” φροντίζουν οι αμαρτωλές-διαπλεκόμενες ελληνικές κυβερνήσεις με χορηγίες (π.χ. ΕΟΤ). Αλλά δυστυχώς, απότυχαν. Η απήχησή τους στην Ομογένεια -που ξέρει καλά τι ρόλο παίζουν οι δύο εφημερίδες- είναι απειροελάχιστη.
Σημ.: Ενδεικτικό και το δημοσίευμα στον ”Εθνικό Κήρυκα” (22 Ιουλίου ’19) με τίτλο ”Ανέπνευσε η Ελλάδα, ανέπνευσε και η Ομογένεια” (επειδή πρωθυπουργός έγινε ο Κούλης και αρχιεπίσκοπος ο Ελπιδοφόρος). Ενδεικτικό και το ”γλύψιμο” της GreekNews στον υφυπουργό Διαματάρη και στον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο.

Εμφανίστηκε ο υφυπουργός Διαματάρης και ησυχάσαμε
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, της -σε κατρακύλα ευρισκόμενης- εφημερίδας του (”Εθνικός Κήρυξ”) στην Αστόρια Νέας Υόρκης, ο ιδιοκτήτης της, υφυπουργός Εξωτερικών ”αρμόδιος γιά απόδημους”, Αντ. Διαματάρης, προσωπική επιλογή Κ. Μητσοτάκη, εξαιτίας διαχρονικών επιχειρηματικών σχέσεων υφυπουργού-”άγιας οικογένειας”, εμφανίστηκε και είχε… ”σημαντικές συναντήσεις”: Με τον παγκόσμιας ακτινοβολίας πρώην πρόεδρο του ”Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ), δηλ. αυτόν που το έκλεισε πριν 8 χρόνια, Στέφανο Ταμβάκη, με την παγκόσμιας ακτινοβολίας προεδρίνα από Νέα Υόρκη Στέλλα Κοκκόλη (δεν χρειάζονται σχόλια και γέλια) και με τμήμα ΑΧΕΠΑ-τζήδων Αθήνας.
Εμφανίστηκε και στο Σύνταγμα -20 Ioυλίου- καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο ”άγνωστου στρατιώτη” γιά την επέτειο 45 χρόνων από την εισβολή Τουρκίας στην Κύπρο. ‘Εκανε και δηλώσεις ”γιά την μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση”.
Ευτυχώς, επειδή είχαμε ανησυχήσει. Αλλά οι φωτογραφίες από τις ”ιστορικές συναντήσεις” και την ”κατάθεση στεφάνου”, του υφυπουργού, μας ηρέμησαν. Πιστεύουμε ότι θα δεχθεί σε ακρόαση και δύο παγκόσμιας ακτινοβολίας προέδρους από ΗΠΑ τους κ. Γαλάτουλα και Καφκά, ώστε να ”ενημερωθεί ολικά”.
Η Ομογένεια όμως ανυπομονεί να ακούσει τις ”βαθυστόχαστες σκέψεις” του κ. υφυπουργού, όπως και τα… ”οράματά” του, περί απόδημου Ελληνισμού και των θεμάτων του. Επιβάλεται, επειδή η πλειοψηφία της Ομογένειας στις ΗΠΑ πιστεύει ότι είναι συμφεροντολόγος και ημιμαθής στα ζητήματα απόδημου Ελληνισμού.
O υφυπουργός, θα πρέπει να εξηγήσει και την μεγάλη ”κωλοτούμπα” της ΝΔ γιά την υπόθεση ”συμφωνίας Πρεσπών”, ως κυβέρνηση, επειδή παλαιότερα, με τα γραπτά του, καλούσε τους ”μακεδονομάχους” στις ΗΠΑ να ”καταδικάσουν” την ”προδοτική” κυβέρνηση Τσίπρα κι έκανε σφοδρές επιθέσεις στον Ν. Κοτζιά.
Το ”ΚΑΛΑΜΙ” εκτιμά ότι ο ”follow the money” υφυπουργός, θα… ”διαπρέψει”, γι’ αυτό παραθέτει και ορισμένα ιστορικά αποσπάσματα από το μεγαλείο γραφής της εφημερίδας του:
– «Για παράδειγμα, ένα σημαντικό μέρος της Ομογένειας αποδέχτηκε την χούντα, γιατί ήταν η κυβέρνηση της χώρας» (σχόλιο Αντ. Διαματάρη, 8 Απρ. ’19). Σημ.: Η εφημερίδα του, η ΑΧΕΠΑ και η Αρχιεπισκοπή στήριξαν και αποδέχτηκαν την χούντα. Η Ομογένεια, όχι.
– «Γενικά η (ελληνοαμερικάνικη) κοινότητά μας, θεωρεί ως ”Ευαγγέλιο” τον ”Εθνικό Κήρυκα”…» (συνέντευξη Αντ. Διαματάρη στην ”Καθημερινή” Αθηνών, 22 Μαίου 2017)
Δύο ακόμα -από τις πολλές- ενδεικτικές γραφές του κ. Aντώνη Διαματάρη στην εφημερίδα του, τα τελευταία 3 χρόνια:
– «’Οτι είναι οι New York Times γιά τους Αμερικανούς, είναι ο ”Εθνικός Κήρυκας” γιά την Ομoγένεια».
– «’Εχουμε Κυριακή της Ορθοδοξίας, Κυριακή της ΑΧΕΠΑ. Η Αρχιεπισκοπή να καθιερώσει και Κυριακή ”Εθνικού Κήρυκα”…».
– Στις 30 Ιανουαρίου 2017, σε άρθρο του ιδιοκτήτη της ημερήσιας εφημερίδας Αστόριας Νέας Υόρκης και τώρα υφυπ. Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, διαβάζουμε (και) το ακόλουθο, που δείχνει και το μέγεθος του…”ναρκισσισμού”: «…Ο ”Εθνικός Κήρυκας”, όπως είναι φανερό, την περίοδο αυτή γράφει μια από τις σημαντικότερες σελίδες της μακροχρόνιας Ιστορίας του… ‘Οπως μας είπε ένας ομογενής πρώην δημοσιογράφος μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας (σ.σ. δεν κατονομάζει τον ”ημέτερο”… Ν. Γκατζογιάννη), πρέπει να απονεμηθεί στον ”Εθνικό Κήρυκα” το βραβείο Πούλιτζερ -το ανώτερο βραβείο στη δημοσιογραφία…».
Και η αποθέωση από τον ”εκκλησιαστικό συντάκτη” της εφημερίδας (Θεόδωρο Καλμούκο, που συνεργάζεται άψογα με φάδερ ‘Αλεξ και αγιογράφους) την περασμένη δεκαετία: «Αν κάτι δεν δημοσιευτεί στον ”Εθνικό Κήρυκα”, δεν είναι είδηση». O ίδιος, λίγες ημέρες μετά (21 Οκτωβρίου 2009), ”πέθανε” καθηγητή πανεπιστήμιου (Πέτρο Διαμαντόπουλο), με μεγάλο δημοσίευμα και το απόγευμα τηλεφώνησε ο ”μακαρίτης” καθηγητής στην εφημερίδα, γιά να… διαμαρτυρηθεί !!!
Το ”ΚΑΛΑΜΙ” εκτιμά ότι ο -της αυτοπροβολής (το πιστοποιούν και οι καταχωρήσεις στην εφημερίδα του, ”ημέτερων” Ομογενών με ”άξιος”, με ”συγχαρητήρια” κλπ)- υφυπουργός θα είναι μόνιμα πρώτο θέμα του, επειδή ”οι φελλοί πάντα επιπλέουν”.
Υ.Γ.: Ο υφυπουργός, καθιέρωσε και νέα μορφή επικοινωνίας, καταργώντας ανακοινώσεις και ”δελτία τύπου”. Γιά την ακρίβεια, ανακοινώσεις και ”δελτία τύπου” δίνονται ΜΟΝΟ στην εφημερίδα του, γνωστό διαχρονικό παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη. Πιστεύει δηλ., ότι, εκτός Ελλάδας όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ συνοψίζονται σε ένα όνομα: ”Εθνικός Κόρακας”. Κατά συνέπεια, γιά τις ”δραστηριότητές” του, οφείλουν να διαβάζουν ”Κόρακα”, δηλ. την εφημερίδα του… Να τον χαιρόμαστε. ‘Αξιος και άξια η επιλογή του από τον πρωθυπουργό… (19/20 Ιουλίου ’19)

Aπαράδεκτος ο Ν. Δένδιας στην Ουάσιγκτον
O υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, μετά την συνάντησή του με τον Πομπέο (17 Ιουλίου ’19), δήλωσε: «Ζητήσαμε στήριξη από τις ΗΠΑ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα… Οι Αμερικάνοι το σημείωσαν και θα μας απαντήσουν σχετικά». Νομίζαμε ότι, γιά να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών, κάτι θα ήξερε. Αλλά αποδεικνύεται ότι, ή είναι άσχετος ή μιλά χωρίς να σκέπτεται. Το απόδειξε και με την πρώτη του δήλωση, μόλις ανάλαβε καθήκοντα όταν μπέρδεψε υφαλοκρηπίδα με ΑΟΖ, μιλώντας γιά τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο.
Τώρα, στην Ουάσιγκτον, με έμφαση στην φωτογραφία γιά εντυπωσιασμό αφελών στην Ελλάδα, ο υπουργός με τις δηλώσεις του, έρχεται σε αντίθεση με τους ”λεονταρισμούς” πρόεδρου Δημοκρατίας, του υπ. ‘Αμυνας και λοιπών κυβερνητικών, σε ότι αφορά την τουρκική επιθετικότητα και φαίνεται ως ”ζητιάνος” στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου ”εκλιπαρεί” γιά ”βοήθεια-μεσολάβηση” των ΗΠΑ. Και μάλιστα ως αφελής, τα δηλώνει και δημόσια, γιά να τον αδειάσει ο Πομπέο -που κατάλαβε ότι έχει να κάνει με άσχετον- λέγοντας ”καλά, θα δούμε και θα σας απαντήσουμε”!!! Γιά πρώτη φορά υποβάλλεται ένα τέτοιο ντροπιαστικό αίτημα από ελληνικής πλευράς (ως χώρα-προτεκτοράτο) και μάλιστα ανακοινώνεται δημόσια. Φαίνεται, ”έπεσε ο κλήρος” στην κυβέρνηση ΝΔ να κάνει υποχωρήσεις-παραχωρήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο.

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), ο Γιάννης Χρυσουλάκης, πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από τις ΗΠΑ και διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης. Προϊστάμενος της ΓΓΑΕ είναι ο αρμόδιος γιά Απόδημους υφυπουργός Εξωτερικών, Αντ. Διαματάρης. (17 Ιουλίου ’19)

Νάτος, νάτος ο υφυπουργός (μας)… Δοξάστε τον
Περιμένοντας με ”ανυπομονησία” εξαγγελίες και δηλώσεις του νέου υφυπουργού Εξωτερικών ”αρμόδιου γιά Απόδημους”, κ. Αντώνη Διαματάρη, διαπιστώνουμε ότι αυτές δεν γίνονται. Καθυστερούν. Υποτίθεται, ως… ”βαθύς γνώστης”, όπως παρουσιάζεται, ”ήταν έτοιμος από καιρό”. Εκτός και αν θα… ”ενημερώνεται” γιά εβδομάδες. Το μόνο που βλέπουμε στην εφημερίδα του (”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Νέας Υόρκης) είναι (αυτο)προβολή και συχνή επανάληψη ότι ”ανάλαβε καθήκοντα”, συνοδευόμενα, με καταχωρήσεις Ομογενών με ”άξιος” (λες και χειροτονήθηκε αρχιεπίσκοπος) και ”μπράβο” και ”συγχαρητήρια” κλπ. Μας είπαν ότι γίνονται και ενοχλήσεις από την εφημερίδα του, σε Ομογενείς, Οργανώσεις και επιχειρήσεις γιά να κάνουν πληρωμένες καταχωρήσεις με ”συγχαρητήρια” και ”άξιος” γιά τον υφυπουργό μας. Από κοντά και… υμνογραφίες-αγιογραφίες από τον ”εκκλησιαστικό συντάκτη” της εφημερίδας. Και με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. υφυπουργός, πήγε και στην γενέτειρά του Λήμνο, το πρώτο σαββατοκύριακο μετά την ορκωμοσία του, γιά… ”ξεκούραση”, αλλά και γιά να εισπράξει κι εκεί ”συγχαρητήρια”. Στις εισπράξεις, πάντα ήταν πρώτος.
Αλλά γιά τα θέματα, που υποτίθεται απασχολούν τους απόδημους ‘Ελληνες, κουβέντα. Θέματα σχετικά με πρώην ”Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού”, ψήφο, ”επιδρομή” πατριαρχείου στον απόδημο Ελληνισμό, σχέσεις Ελλάδας με την Ομογένεια, ελληνική παιδεία, στρατολογικό γιά παιδιά ομογενών. κτηματολόγιο κ.ά. Πότε θα μιλήσει γι’ αυτά, γιά να γνωρίζουμε και τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης;;; ‘Η θα ”τρώμε” καθημερινά μόνο φωτογραφίες του και ”υμνογραφίες”, γιά αυτοπροβολή, στην μικρής κυκλοφορίας εφημερίδα του στην Αστόρια Νέας Υόρκης και μέσω του κρατικού ΑΠΕ;;;
Δεν αμφιβάλουμε ότι ο κ. Αντ. Διαματάρης, ως υφυπουργός, θα επιβεβαιώσει την φήμη του στην Ομογένεια ΗΠΑ, αυτήν του άριστου έμπορα (με προσέλκυση, ανεπίσημα, χορηγιών-καταχωρήσεων στην εφημερίδα του από Ελλάδα), αλλά -φοβόμαστε- θα επιβεβαιώσει και αυτήν της ημιμάθειάς του, σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού.
Κι επειδή ”ουδέν κακόν αμιγές καλού”, τώρα που βγήκε εκτέθηκε στην…”πασαρέλα”, ίσως μάθουμε από καμιά επερώτηση στην Βουλή, ΠΟΣΑ πήρε -κρατικό χρήμα- η εφημερίδα του, χάρη στην οικογένεια Μητσοτάκη, τα τελευταία 40 χρόνια, από Ελλάδα, αλλά και γιά το συνεταιριλίκι, παλαιότερα, της εφημερίδας του ”Εθνικός Κήρυξ” με την ”άγια οικογένεια”, ο γόνος της οποίας τώρα πρωθυπουργεύει και μας ”υπόσχεται” νέα… ”ήθη” αλα Διαματάρης… (13 Ιουλίου ’19)
Σημ.: ”Χουντικός” δεν μπορεί να ονομαστεί ο υφυπουργός. Η εφημερίδα του, ”Εθνικός Κήρυξ”, στήριξε την επτάχρονη δικτατορία στην Ελλάδα, αλλά τότε είχε άλλον ιδιοκτήτη.

*** Τους στείλαμε στην Ελλάδα το ”διαμάντι της ομογένειας γκέττο Αστόριας Ν. Υόρκης” γιά υφυπουργό Εξωφρενικών και τον ”στολίζει” ακόμα και ο πρώην υπουργός Ν. Κοτζιάς, με ανακοίνωση του ”Πράττω” του:
«Σήμερα που είναι η επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας που οδήγησε στην τουρκική εισβολή, η ελληνική διπλωματία οφείλει πριν από όλα να έχει στο επίκεντρο της τη Μεγαλόνησο και όχι τα ρεβανσιστικά σχέδια μετρίων και εκτεθειμένων στη διεθνή και ευρωπαϊκή διπλωματία υπαλλήλων και “συμβούλων”. Οφείλει, επίσης, να κρατά μακριά από την ελληνική εξωτερική πολιτική τους ανθρώπους που δείχνουν ακόμα και σήμερα κατανόηση για τη χούντα και όχι να τους επιβραβεύει με κρατικές θέσεις και μάλιστα σε κρίσιμα για τη διεθνή θέση της χώρας υπουργεία».

Απαράδεκτες οι ομογ. Οργανώσεις ΗΠΑ
Πως είναι δυνατόν, γιά πρώτη φορά, να έχουμε ΝεοΥορκέζο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο γιά Απόδημους και να μην έχουν εκδοθεί-κοινοποιηθεί ανακοινώσεις, με ευχές, συγχαρητήρια και ”άξιος”, Οργανώσεων και ισόβιων προεδροπαραγόντων, γιά δημοσίευση στην εφημερίδα Νέας Υόρκης ”Εθνικός Κήρυξ”, ιδιοκτησίας του υφυπουργού μας;;; Πως είναι δυνατόν και η ”γεροντοκόρη” εφημερίδα να μην έχει, ακόμα, αναγγείλει ειδική πανηγυρική έκδοση γιά να τιμήσει τον υφυπουργό και ιδιοκτήτη της, με καταχωρήσεις ($1.500 η ολοσέλιδη) ”επιφανών Ομογενών” και επιχειρήσεων, εκκλησιαστικών και μη;;; (9 Ιουλίου ’19)

Yφυπ. Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης: ”Πανηγυρίζει” η Ομογένεια ΗΠΑ
Επιτέλους, μία κυβέρνηση Ελλάδας, αυτή του Κυριάκου (Κούλη) Μητσοτάκη, έκανε υφυπουργό αρμόδιο γιά Απόδημους έναν απόδημο ‘Ελληνα: Τον εκδότη της εφημερίδας ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Νέας Υόρκης, Αντώνη Διαματάρη. ‘Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη, αφού η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν συνέταιρος με τον νέο υφυπουργό, πριν, στην νεοϋορκέζικη ελληνική εφημερίδα.
Ο κ. Διαματάρης, όχι μόνο είναι ο πρώτος ΕλληνοΑμερικανός που γίνεται υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος γιά Απόδημους, αλλά θα είναι και ο πρώτος εκδότης εφημερίδας μέλος του υπουργικού συμβούλιου, κυβέρνησης Ελλάδας. Ο νέος υφυπουργός, ”θα τα δώσει όλα” γιά την…πατρίδα. Και όσοι λέτε γιά την…παρτίδα, ντροπή σας. Ε, είχε και μιά υποχρέωση. Γιά κοντά 40 χρόνια η εφημερίδα του, ως ”παραμάγαζο” της οικογένειας Μητσοτάκη, φρόντισε καλά τα…δημόσια ταμεία Ελλάδας, με την μεσολάβηση της ”άγιας οικογένειας”.
Στα ”θετικά” του υφυπ. Εξωτερικών και το γεγονός ότι ουδέποτε έδωσε ένα δολάριο -από την τσέπη του- γιά σκοπούς της Ομογένειας. Μόνο έπαιρνε, ακόμα και γιά καταχωρήσεις στην εφημερίδα του, σχετικές με κινητοποιήσεις της Ομογένειας γιά εθνικά θέματα.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, ο υφυπουργός, θα γίνει δεκτός -επίσημα- από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και από τον αντι-αρχιεπίσκοπο ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσο), ενώ την Κυριακή θα γίνει δοξολογία στον καθεδρικό Νέας Υόρκης γιά την υφυπουργοποίησή του. Την ίδια ημέρα, ο γεν. πρόξενος στην Νέα Υόρκη, θα παραθέσει επίσημη δεξίωση στο Προξενείο. Την Δευτέρα το πρωί, ο κ. υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον γεν. πρόξενο κ. Κούτρα (όπως επιβάλει το πρωτόκολλο), θα επισκεφθεί την ιστορική εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ”, όπου θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη. Μετά θα γίνει δεκτός από το προεδρείο της ελληνικής Ομοσπονδίας ”γκέττο” Αστόριας, η οποία θα τον προτείνει και γιά ”μέγα τελετάρχη” στην παρέλαση γιά 25η Μαρτίου, στο Μανχάτταν.
Ευχόμαστε στον νέο υφυπουργό Εξωτερικών ”καλή επιτυχία”.

*** Μας προέκυψε και… μισογύνης ο νέος πρωθυπουργός, o Koύλης. Μόνο 5 γυναίκες σε σύνολο 51 μελών της κυβέρνησης (πρωθυπουργού, αντιπρόεδρου, υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, η μεγαλύτερη σε αριθμό μελών κυβέρνηση όλων των εποχών).

*** Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς Τέρενς;;; ‘Ηταν κι αυτός μιά κάποια λύση.

”Εθνική επέτειος” ΗΠΑ, 4 Ιουλίου, με μηδενική ελληνική ομογενειακή συμμετοχή
Η 4η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως ”εθνική ημέρα” των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι -τυπικά- η επέτειος της ”Διακήρυξης Ανεξαρτησίας” (Declaration of Independence 4 Ιουλίου 1776), που οδήγησε στην ανεξαρτησία από την βρετανική αποικιοκρατία και στην δημιουργία της αμερικανικής Συμπολιτείας, αρχικά από 13 Πολιτείες (States). Είναι επίσημη αργία στις ΗΠΑ και εορτάζεται με τον παραδοσιακό ”αμερικάνικο τρόπο”. Οι ”εθνικές-μειονοτικές ομάδες”, με εξαίρεση την… ελληνική, τιμούν την επέτειο της μεγάλης και δημοκρατικής χώρας που μας δέχτηκε και μας έδωσε όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες γιά καλύτερη ζωή. Δεν μάθαμε γιά κάποια έστω μικρή εκδήλωση, δεν είδαμε ΜΙΑ ”ανακοίνωση” από τις ημιδιαλυμένες ομογενειακές Οργανώσεις. Δεν είδαμε μία εγκύκλιο/ανακοίνωση από την διεφθαρμένη-εξευτελισμένη Αρχιεπισκοπή. Εθνική εορτή ΗΠΑ, με μηδενική ελληνική ομογενειακή συμμετοχή. (5 Ιουλίου ’19)
Σημ.: Μία καταχώρηση του αρχιεπ. Ελπιδοφόρου στο facebook, με έμμεση αναφορά στην 4η Ιουλίου και άμεση στον πατριάρχη περί ”ελευθεριών”, δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψην, ούτε να θεωρηθεί ως ”ανακοίνωση” επίσημη της Αρχιεπισκοπής. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Μεγάλωσα σε ένα έθνος (σ.σ.: δεν το αναφέρει, δηλ. Τουρκία), το οποίο δεν αναγνωρίζει την θρησκευτική ελευθερία. Ως Χριστιανοί, η ελευθερία μας δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για χαλαρότητα (Ψαλμός 119: 41-48). Στις 4η Ιουλίου, αυτή την μεγάλη ημέρα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας στην Αμερική, ας είμαστε ευγνώμονες, ενώ, επίσης, να θυμόμαστε τη δεινή κατάσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και όλων όσοι είναι χωρίς ελευθερία».

Μονόδρομος η αυτοκεφαλία Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ
Δεν πάει άλλο με τα ρασοφόρα φιλοχρήματα ”λαμόγια”, Βαρθολομαίο, Ελπιδοφόρο και Καρλούτσο… Αρκετά εξευτέλισαν τον Ελληνισμό ΗΠΑ. Δεν μπορεί η Ομογένεια ΗΠΑ να ανεχτεί άλλο να χρησιμοποιείται και εξευτελίζεται από ρασοφόρα αρπακτικά. Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε ”πράκτορες” και φερέφωνα ”Υπηρεσιών” και κρατών και έναν διεφθαρμένο νεογενίτσαρο, που υποδύεται τον πατριάρχη και ”ηγεμονεύει” στις ΗΠΑ, μέσω του Ελπιδοφόρου, υπηρετώντας ανθελληνικά συμφέροντα.
– Οι πρώτες ενέργειες του ”πράκτορα”, του ”νέου αρχιεπίσκοπου”, που πιστοποιούν ότι θεωρεί τους Ομογενείς ηλίθιους και ”πρόβατα”: Αναβάθμιση σε ”πρωτοσύγκελλο” του ”λαμόγιου φάδερ ‘Αλεξ” και κατάργηση της ελληνικής στην ιστοσελίδα Αρχιεπισκοπής.
ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ: Οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτά (εκκλησίες, Ιδρύματα, σχολεία κλπ) που με κόπο έχτισαν-δημιούργησαν οι πρώτοι ‘Ελληνες μετανάστες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ρασοφόρους απατεώνες να τα ”κλέψουν”. (25 Ιουνίου ’19)

Ομογενείς ΗΠΑ, προσοχή
Τι γίνεται με τα -περισσότερα από- 100 εκατ. δολ. που αναπαύονται σε πατριαρχικά ταμεία και χειρίζεται ο π. Καρλούτσος;;; Η Αρχιεπισκοπή χρεοκοπημένη, ο άγιος Νικόλαος ημιτελής. Γιατί δεν δίνονται χρήματα από τα πατριαρχικά ταμεία των ”100αρχων” να τελειώσει ο άγιος Νικόλαος και να ανασάνει οικονομικά η Αρχιεπισκοπή;;; Γιά πόσο ακόμα θα πληρώνει η Ομογένεια τα ”βίτσια” του άπληστου πατριάρχη;;; ‘Εχουμε δηλαδή, Αρχιεπισκοπή Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ και χωριστά ταμεία Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, γιά τα οποία σιγή;;; Απαντήσεις, πότε θα υπάρξουν, κ. Ελπιδοφόρε;;;
Και κάτι σημαντικό: H Toυρκία προκαλεί έντονα σε ανατ. Αιγαίο και Κύπρο… Ομογενείς και Οργανώσεις, μην αντιδράτε, μην παρεμβαίνετε στην Ουάσιγκτον. Υπάρχει κίνδυνος να σας μαλώσουν ο Ελπιδοφόρος και ο Βαρθολομαίος, αν ”θίξετε” την Τουρκία. Κατά συνέπεια, ως σύγχρονοι νεο-ραγιάδες, ”καθήστε στα αυγά σας” και αν γίνει θερμό επεισόδιο με Τουρκία, ε, τότε βγάλτε μία ανακοίνωση να δημοσιευτεί σε ελληνόφωνο ΜΜΕ, έτσι γιά την ”τιμή των όπλων”, αφού ποτέ δεν μάθαμε να δρούμε, προτιμάμε να αντιδρούμε… Ελληνισμός ΗΠΑ: ‘Αξιοι της αφασίας-αχρηστίας μας, ”υπόδουλοι” νεογενίτσαρων ρασοφόρων;;;

Γιατί η Ομογένεια ΗΠΑ γελά με τον υπουργό Κατρούγκαλο
Ο υπ. Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, στο γεύμα που ακολούθησε την ενθρόνιση Ελπιδοφόρου (Ν. Υόρκη 22 Ιουνίου ’19):
«… η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μας να καλλιεργήσει την πνευματική ζωή, τον ελληνικό πολιτισμό, με αιχμή του δόρατος την εκπαίδευση, την κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, προφανώς μέσα από το δίκτυο των ενοριών, των σχολείων και των υπόλοιπων καθιδρυμάτων της». Και μόνο η δήλωση αυτή πιστοποιεί πόσο πολύ ΑΣΧΕΤΟΣ με την Ομογένεα ΗΠΑ και το ”έργο” το ανύπαρκτο της Αρχιεπισκοπής στους τομείς που αναφέρει (όπως πιστοποιείται με την κατάργηση της ελληνικής και το κλείσιμο ελληνικών σχολείων).
Eίπε, ο άσχετος, επίσης: «Στο πρόσωπό σας, Σεβασμιώτατε, προσβλέπει και ελπίζει η ελληνική Πολιτεία, και είμαστε βέβαιοι ότι ο πρωταγωνιστικός και ο συντονιστικός ρόλος σας θα οδηγήσουν σε συσπείρωση και ομόνοια τις τάξεις του Ελληνισμού, θα ενισχύσουν τη συμπαράσταση της Ομογένειας προς τη μητέρα πατρίδα αλλά και την Κύπρο, στην σημερινή δύσκολη συγκυρία που απαιτεί εγρήγορση, ψυχραιμία, κοινή δράση και πάνω απ΄ όλα ενότητα όλου του Ελληνισμού».
Δηλαδή, στα σοβαρά, η ελληνική Πολιτεία προσβλέπει στον Ελπιδοφόρο γιά ”συσπείρωση και ομόνοια” και γιά την… ”συμπαράσταση της Ομογένειας” στην Ελλάδα και στην Κύπρο;;; O Ελπιδοφόρος, σε θερμό επεισόδιο με Τουρκία, σε Αιγαίο ή Κύπρο θα… ταχθεί με Ελλάδα-Κύπρο και όχι με την Τουρκία και θα…”συσπειρώσει” την ελληνική Ομογένεια;;; Ούτε τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, δηλ. το 16% της Ομογένειας μπορεί να συσπειρώσει, το υπόλοιποα 84% ούτε τον υπολογίζει, ουτε τοον λαμβάνει σοβαρά υπόψην.
Τι βλακείες είναι αυτές που λέγονται δημόσια από υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας;;; Ο άνθρωπος είναι όχι μόνο άσχετος, αλλά είναι και γελοίος. Δυστυχώς, είναι και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.
Oi ‘Eλληνες Ομογενείς στις ΗΠΑ, με το δίκιο τους, του απαντούν ”τι λες ρε άσχετε, ασοβάρευτε καραγκιόζη”;;;;

κ. Διαματάρη, μήπως είχες μερτικό στην ”μίζα Καρλούτσου”;
Ο ”αρθρογράφος-εκδότης” της ημερήσιας ”Εθνικός Κήρυξ” Νέας Υόρκης, σε ένα από τα συνηθισμένα επίπεδου ”σανού” άρθρο του (με τον τίτλο ”Μόνον ο διευθυντής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής είναι ένοχος;”, 20 Ιουνίου 2019), αφήνει να εννοηθεί ότι αφού πάει φυλακή ο των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής για υπεξαίρεση 60.000+ δολ., άρα έχει ευθύνη και ο πρ. αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. «…Χρεοκόπησε η Αρχιεπισκοπή και διακόπηκαν οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν- …ένα άτομο σε θέση ευθύνης στην Αρχιεπισκοπή, δήλωσε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων… Αν όντως τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής ήταν ένα ξέφραγο αμπέλι, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι υπάρχουν κι άλλοι που θα γεύτηκαν από τα φρούτα του αμπελώνα. Δεν νομίζετε; Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι γινόταν. Αυτό είναι ένα ερώτημα που πιθανόν να μπορέσουν να το απαντήσουν οι Αρχές. Ούτως ή άλλως η ευθύνη, στο τέλος της ημέρας, είναι δική του. Αυτός ήταν -δεν ήταν;- ο Αρχιεπίσκοπος;», γράφει.
κ. εκδότη, το όνομα ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσος) σου λέγει κάτι;;; ‘Επαιρνε ”μίζα” γιά τα χρήματα που μάζευε γιά τον άγιο Νικόλαο. Τον έχεις στο απυρόβλητο πάντα. ΓΙΑΤΙ; ‘Οπως εσύ κάνεις την ερώτηση γιά τον Δημήτριο κι εμείς ευθέως ερωτούμε: ΓΙΑΤΙ έχεις το ”λαμόγιο” στο απυρόβλητο; Μήπως κι εσύ είχες ”μερτικό από την μίζα” ή άλλα άμεσα/έμμεσα οικονομικά συμφέροντα;;; Εύλογο το ερώτημά μας, όπως εύλογο και το δικό σου.
Αν ήσουν λίγο σοβαρός και όχι του χρήματος μόνο, θα είχες ασχοληθεί και με τα ποσά που πήγαν σε Βαρθολομαίο τα τελευταία 20 χρόνια. Μήπως η ροή των χρημάτων στο Φανάρι, συνέβαλε τα μέγιστα στην χρεοκοπία της Αρχιεπισκοπής;
Αν ήσουν λίγο σοβαρός και όχι της ”κονόμας” μόνο, θα είχες ασχοληθεί -ουδέποτε δημοσίευσες μία λέξη, πιστοποιώντας ότι κάνεις ”δημοσιογραφία του πισινού”- και με τις καταγγελίες γιά την αποστολή των 10 εκατ. δολ. στον πατριάρχη, χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου. Αντί να ”αναρωτιέσαι” τι έγινε με υπόθεση αγίου Νικολάου.
κ. εκδότη, που νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ”πρόβατα”, με τον ”άτυπο αρχιεπίσκοπο” με το όνομα Καρλούτσος, τι οικονομικές και λοιπές δοσοληψίες έχεις;;; ΓΙΑΤΙ δεν ασχολήθηκες -ουδέποτε- με τις ”λαμογιές” του;;;

Kαι εύζωνες από Ελλάδα στην ενθρόνιση Ελπιδοφόρου!!!
‘Εγινε γνωστό ότι 6 μέλη της προεδρικής Φρουράς (εύζωνες) από Ελλάδα, στην τελετή ενθρόνισης και στο γεύμα, γιά να αποδίδονται ”τιμές” στον πρώτο Τούρκο πολίτη (Ελπιδοφόρο) που θα γίνει αρχιεπίσκοπος της ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ. Το αίτημα γιά αποστολή ευζώνων, ενέκρινε ο γραφικός Πάκης, που υποδύεται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας… Οι εύζωνες θα έρθουν μαζί με τον γραφικό υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ‘Ελληνας υπουργός θα παραυρεθεί σε ενθρόνιση αρχιεπίσκοπου. Αν ήταν ‘Ελληνας ο νέος αρχιεπίσκοπος, τέτοιες τιμές δεν θα αποδίδονταν. Δεν έχουμε μάθει αν ο κ. Κατρούγκαλος θα φορά και τουρκικό φέσι στις τελετές.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι και ο πολιτικός υπόκοσμος Ελλάδας, μαζί και ξεπουλημένα ΜΜΕ (”παπαχελάδες” και λοιποί) θέλουν ντε και καλά, να πείσουν την Ομογένεια ότι ”εγκρίνουν” έναν Τούρκο πολίτη και νεογενίτσαρο, τον Ελπιδοφόρο, γιά επικεφαλή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Αρχιεπισκοπής. ‘Αρα αυτή θα πρέπει να τον δεχτεί. Λες και η Ομογένεια έχει σε υπόληψη και εκτίμηση τους διαπλεκόμενους ‘Ελληνες πολιτικούς ή τα αθηναϊκά ΜΜΕ ή δεν γνωρίζει τα έργα της ”εκκλησιαστικής μαφίας” του Βαρθολομαίου, στις ΗΠΑ.

Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρος και η ”κοιμώμενη Ομογένεια HΠA”
Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι νεο-‘Ελληνες τιμούμε τις…παραδόσεις μας. Πάντα αντίδραση ”κατόπιν εορτής”, αλλά ποτέ δράση, πριν. Ειδικά στις ΗΠΑ, η παράδοση αυτή τιμάται με…ευλάβεια.
Τελευταία η Τουρκία προκαλεί έντονα, σε ανατολικό Αιγαίο, Καστελόριζο, Κύπρο. Η ελληνική κυβέρνηση ”καθησυχάζει” και ανησυχούμε περισσότερο από τα λόγια και την δουλοπρέπειά της, σε συνδασμό με το γεγονός της αχρηστίας-γραφικότητας των υπουργείων ‘Αμυνας και Εξωτερικών. Η δε ”προσφυγή” της Ελλάδας στην αναποτελεσματική ”Ευρωπαϊκή ‘Ενωση” γιά να ”μαλώσει” την Τουρκία, που κάνει έρευνες-γεωτρήσεις μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, με…”πάγωμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων”, μόνο γέλιο προκαλεί.
Υποτίθεται, ότι, ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ θα έπρεπε ήδη να είναι σε κινητοποίηση με δράση και όχι να παρακολουθεί, γιά να ”δράσει” μετά, με… ”ανακοινώσεις” και γραφικές ”δηλώσεις”, σε ελληνόφωνα ΜΜΕ. Ναι, υπάρχει πρόβλημα μεγάλο, επειδή η Ομογένεια είναι ”ακέφαλη”, η ”οργανωμένη Ομογένεια” διαλυμένη, αλλά αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μας κρατά αδιάφορους.
Αν γίνει ”θερμό επεισόδιο”, ΠΟΙΑ Ομογένεια θα ”δράσει”;;; Περιμένουμε -στα σοβαρά- από τον ”ηγέτη” της Αρχιεπισκοπής, που επιτήδεια-ξεπουλημένα ΜΜΕ θέλουν να παρουσιάζουν και ως…”ηγέτη(!!!) της Ομογένειας”, τον Τούρκο υπήκοο Ελπιδοφόρο (Λαμπρυνιάδη) να…”κινητοποιήσει” την ελληνική Ομογένεια (όπως ο μακαριστός Ιάκωβος παλαιότερα) και τις διαλυμένες -από την Αρχιεπισκοπή- Οργανώσεις της, εις βάρος της Τουρκίας;;; Και ποιός Ομογενής θα λάβει σοβαρά υπόψην τον Ελπιδοφόρο;;;
Μην είμαστε αφελείς. Υπονομευτής, εχθρός της Ομογένειας, του Ελληνισμού ΗΠΑ, ήταν και είναι η Αρχιεπισκοπή. Ο κάθε Ελπιδοφόρος δεν θα πάει κόντρα στα συμφέροντα της Τουρκίας, ούτε ο κάθε νεο-γενίτσαρος ”άρχοντας” και ”παράγοντας”. ‘Η μήπως περιμένουμε τα αστεία, δήθεν ”λόμπι” μας, να δράσουν;;;
Γιατί να περιμένουμε το ”θερμό επεισόδιο” γιά να ”δράσουμε” και δεν κινητοποιούμεθα ΤΩΡΑ, με πίεση στην αμερικάνικη κυβέρνηση;;; Γιατί αυτή η ”αφασία”; Υπάρχουν ‘Ελληνες στις ΗΠΑ; Υπάρχουν Οργανώσεις;;;
Σημ.: Ο αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ είναιι ”αρχηγός-ηγέτης της Ομογένειας”. Είναι αρχηγός-ηγέτης ποσοστού 17% της Ομογένειας, όσα και τα μέλη -με πληρωμένες συνδρομές- των ενοριών της Αρχιεπισκοπής ανά τις ΗΠΑ. Το 83% της Ομογένειας, ούτε τον αναγνωρίζει ως ”αρχηγό”, ούτε του έδωσε ποτέ το δικαίωμα να την εκπροσωπεί.
(”K”- 17 Ιουνίου ’19)

Δημοσιογραφικές αλητείες ”Εθνικού Κήρυκα”, Ν. Υόρκης
Η διαχρονικά παραπληροφορούσα ημερήσια μικρής κυκλοφορίας στην Αστόρια Νέας Υόρκης ”Εθνικός Κήρυξ”, ασχολήθηκε (15 Ιουνίου ’19) με το δημοσίευμα της ”Χουρριέτ” γιά Ελπιδοφόρο, (που ανάδειξε μία ημέρα πριν το ”Κ”), αλλά αγνόησε προκλητικά την πρώτη και ουσιώδη παράγραφο: «Γιά πρώτη φορά στην ιστορία, ένας Τούρκος πολίτης επιλέγηκε γιά να ηγηθεί της ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ».
”Συγχαρητήρια” εκδότη Αντ. Διαματάρη… Συνέχισε να εξευτελίζεις κάθε έννοια δημοσιογραφίας ”γιά μιά χούφτα δολάρια”, νομίζοντας ότι απευθύνεσαι σε ”ηλίθιους” (πιστοποιείς έτσι, ότι θεωρείς ”ηλίθιους” τους εναπομείναντες αναγνώστες σου)… ”ΑΞΙΟΣ” ο Ελπιδοφόρος, ”άξιος” κι εσύ. Μας αξίζετε…
Σημ.: Η εφημερίδα, άσχετοι του ”Κήρυκα”, δεν λέγεται ”daily news”, όπως παραπλανητικά και κουτοπόνηρα γράφετε. Είναι η μεγάλη τουρκική εφημερίδα ”Χουρριέτ” (Hurriyet). Hurriyet daily news, είναι η ηλεκτρονική αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας.

Νεογενίτσαροι παπάδες, ΗΠΑ: Δεν θέλουν την ελληνική παιδεία
Να τα αποτελέσματα της αδιαφορίας μας. Αφήσαμε έναν άπληστο-φιλοχρήματο και εκβιαζόμενο ”πατριάρχη” να μας διαλύσει, να μας αφελληνίσει, κάνοντας εξαιρετική δουλειά γιά την…Τουρκία. Αφήσαμε ”καραγκιόζηδες-αρπακτικά” που υποδύονται τους αρχιεπίσκοπους και τους μητροπολίτες στις ΗΠΑ, να μας κλείνουν τα ελληνικά σχολεία που με κόπο και θυσίες έχτισαν Ομογενείς μετανάστες. Αφήσαμε ασυνείδητους ακριβοπληρωμένους παπάδες να μας χρησιμοποιούν και να μας εξαπατούν.


‘Ερευνα-σφυγμομέτρηση γιά λογαριασμό της Αρχιεπισκοπής είναι ”γροθιά στο στομάχι” σε ότι αφορά την ελληνική παιδεία. Η Ομογένεια ΗΠΑ, το 85% που ΔΕΝ είναι μέλη ενοριών, οφείλει τώρα να πράξει. Αύριο θα είναι πολύ αργά. Δεν πάει άλλο με τους νεογενίτσαρους της θυγατρικής επιχείρησης Βαρθολομαίου ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής”. Είναι επικίνδυνοι. Ο μακαριστός Χριστόδουλος, βλέποντας τα αίσχη του Βαρθολομαίου, είχε σωστά προβλέψει πριν 20 χρόνια ότι ”η Ομογένεια στις ΗΠΑ έχει ημερομηνία λήξης”.

H πρώτη…”τρικλοποδιά” Βαρθολομαίου στον…Ελπιδοφόρο
Πολύ θα ήθελε ο -σε αναμονή- ”αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ”, δηλ. Νέας Υόρκης και περιχώρων, Ελπιδοφόρος, να γίνει Ιάκωβος #2, ως αρχιεπίσκοπος βορείου και νοτίου Αμερικής, ώστε να δικαιολογεί και τον τίτλο ”αρχιεπίσκοπος Αμερικής”. Αλλά η ”σύνοδος” των αργόσχολων στο Φανάρι, αποφάσισε (12 Ιουνίου ’19) την ”ανύψωση” της μητρόπολης Καναδά σε Αρχιεπισκοπή, με αρχιεπίσκοπο τον Σωτήριο. ‘Ετσι, ο ανασφαλής και εγωμανής Βαρθολομαίος, απόδειξε ότι παραμένει πιστός στο ”δόγμα” του, ”διαίρει και βασίλευε” και όλα γιά το χρήμα.

Η κατάντια μιάς ελληνικής ιστορικής ημερήσιας εφημερίδας Ν. Υόρκης
Είναι δικαίωμα μιάς ιδιωτικής επιχείρησης να κάνει ότι θεωρεί καλύτερο γιά οικονομικό όφελος. Αλλά όταν πρόκειται γιά ΜΜΕ που παραπληροφορεί συστηματικά, τα πράγματα αλλάζουν. Πασίγνωστη, διαχρονική η πρακτική του ”Εθνικού Κήρυκα”, γιά μιά χούφτα δολάρια, που εκφράζεται με συστηματική παραπληροφόρηση, ειδικά στα της Ομογένειας και της Εκκλησίας (της).
Με την γραφή του εκδότη της, Αντ. Διαματάρη και του ”εκκλησιαστικού συντάκτη” Θεοδ. Καλμούκου, που από συντακτικό ακόμα βρίσκονται σε μικρομέτριο επίπεδο, επιχειρείται να πειστούν οι ολίγοι εναπομείναντες ηλικιωμένοι αναγνώστες της, ότι ο -σε αναμονή- μελλοντικός αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ήδη…”διαπρέπει” χωρίς να έχει αναλάβει καθήκοντα!!!
Επειδή ο Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με πολιτικούς στην Ελλάδα, μας… απόδειξε ότι είναι ”ικανός και άξιος”, αναφέρει, ως… θετικό επιχείρημα, σε αστείο άρθρο του ο εκδότης, λες και η Ομογένεια έχει σε εκτίμηση τους ‘Ελληνες πολιτικούς.
”Η Εκκλησία και η Ομογένεια προχωρεί μπροστά προς το μέλλον με ηγέτη τους τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο” (διατηρούμε την γραφή, του -από συντακτικό μηδέν- ”συντάκτη”). Γιά το πως ”προχωρεί μπροστά προς τον μέλλον”, αφού δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα και από πότε ο αρχιεπίσκοπος, που εκπροσωπεί μόνο το 1/6 της Ομογένειας, δηλ. τα μέλη των ενοριών, έγινε και ”αρχηγός όλης της Ομογένειας” ΗΠΑ, τι να πει κανείς;;;
Γράφε-γράφε σαχλαμάρες γιά παραπληροφόρηση, με στόχο την ”κονόμα”, ε, κάτι θα μείνει στην μνήμη αφελών. Με αυτά τα χαζά, γελοιοποιούν και τον Ελπιδοφόρο, νομίζοντας ότι τον ”εξυψώνουν”.
Κρίμα γιά την ιστορική εφημερίδα, που κατάντησε ”μαγαζάκι”, υποτιμώντας την δημοσιογραφία και την απλή λογική.- (10 Ιουνίου ’19)

‘Ακυρη η ”εκλογή” Ελπιδοφόρου;
Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η απουσία του αγίου πνεύματος, στην συνεδρίαση της ”ιεράς συνόδου Βαρθολομαίου”, την ημέρα (11 Μαίου ’19) που επέβαλε τον Ελπιδοφόρο ως ”αρχιεπίσκοπο Αμερικής”. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στην σχετική επίσημη ανακοίνωση, γιά πρώτη φορά στην ιστορία, δεν αναφέρεται η παρουσία του αγίου πνεύματος στην συνεδρίαση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το άγιο πνεύμα μεταμορφωμένο σε περιστέρι, πήγε στο ”Φανάρι”. ‘Εξω από το παράθυρο, είδε ποιοί ήταν στην αίθουσα ως μέλη της ”ιεράς συνόδου”, τους κουτσούλισε και έφυγε. Η μη παρουσία του αγίου πνεύματος, στην συνεδρίαση, καθιστά την επιλογή-”εκλογή” Ελπιδοφόρου, άκυρη.

Ελπιδοφόρος και ”κουτόχορτο” γιά ”γκέττο Αστόριας”
Σε ένα ακόμα από τα πολλά αστεία ”άρθρα” του, ο εκδότης της μικρής κυκλοφορίας ημερήσιας Νέας Υόρκης ”Εθνικός Κόρακας”, που υπογράφει με τα αρχικά ”ΑΗΔ”, λέγει (5 Ioυνίου ’19) στους ηλικιωμένους αναγνώστες του, στο ”γκέττο”, ότι επειδή ο Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με ”πολιτικούς” στην Ελλάδα (Κούλη, Κατρούγκαλο, Κουίκ κ.ά.), έθεσε έτσι ”γερές βάσεις” γιά την… ”αρχιεπισκοπία” του στις ΗΠΑ, λες και οι Ομογενείς έχουν σε ”εκτίμηση” τους ‘Ελληνες πολιτικούς. Και ότι «η εκλογή του κ. Ελπιδοφόρου έχει προκαλέσει τόσο ενδιαφέρον και αισιοδοξία που, όπως πληροφορούμαι, είναι πολλοί εκείνοι που εξέφρασαν την επιθυμία από την Ελλάδα για να παρευρεθούν στην ενθρόνισή του»… Δεν εξήγησε σε ποιά ”εκλογή” αναφέρεται, αλλά δεν έχει σημασία. Το ”κουτόχορτο” να μοιράζεται.
Προφανής ο κουτοπόνηρος σκοπός του δημοσιεύματος: ”Ας ξεχάσουμε σκάνδαλα, αρπαχτές, βρωμιές, διάλυση Ομογένεις και Εκκλησίας και ας χειροκροτήσουμε τον…μεσία Ελπιδοφόρο”.
Με τέτοια χαζά δημοσιεύματα, μόνο ένα αποτέλεσμα επιτυγχάνεται: Ακόμα και οι ολίγοι αφελείς να καταλάβουν τι ”βιολί παίζει”, η ”γιά μιά χούφτα δολάρια, κάνω και τούμπες”, παραπληροφορούσα εφημερίδα. Αυτά κάνει και η κυκλοφορία της έπιασε πάτο. Κρίμα…

Αυτό το ”ψώνιο” θέλει να γίνει ”αρχιεπίσκοπος Αμερικής”;;;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού ΑΠΕ, μετά την συνάντηση -31 Μαίου ’19- του Ελπιδοφόρου στο υπ. Εξωτερικών στην Αθήνα, με τους γραφικούς Κατρούγκαλο και Κουίκ. Ο Ελπιδοφόρος, μία εβδομάδα στην Αθήνα, είχε ”επαφές” με πολιτικούς, λες και η Ομογένεια έχει σε εκτίμηση τους ‘Ελληνες πολιτικούς ή τους υπολογίζει. Ο Ελπιδοφόρος ”…προσκάλεσε όλους τους πολιτικούς ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε μέχρι τώρα στην Αθήνα, στην ενθρόνισή του, στις 22 Ιουνίου”, ευχόμενος «να μπορέσουν όλοι να ξεπεράσουν τις υποχρεώσεις που έχουν λόγω της δύσκολης πολιτικής συγκυρίας που διανύει η χώρα και να είναι μαζί μου σε αυτή τη μεγάλη μέρα (σ.σ. ενθρόνισης), η οποία είναι μια μεγάλη μέρα όχι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και για την ομογένεια στο εξωτερικό, αλλά και για όλο το έθνος».
Ε, αφού η ”ενθρόνιση Ελπιδοφόρου” είναι ”μεγάλη ημέρα” και γιά το…’Εθνος όλο(!!!), να κηρυχτεί επίσημη αργία σε παγκόσμιο επίπεδο, να γίνουν δοξολογίες, παρελάσεις και να ηχούν οι καμπάνες χαρμόσυνα, όπου υπάρχουν ελληνικές εκκλησίες και στις 5 Ηπείρους. Καλοκαίρι, ”σφίξαν και οι ζέστες”…

Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία Ομογένειας ΗΠΑ
”Σιγή” από τους δράστες, ”φάδερ ‘Αλεξ”, πατριαρχείο, Αρχιεπισκοπή κ.ά. γιά υπόθεση ”απάτη με χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου”. Μόνο που η σιωπή δεν είναι χρυσός. Είναι ενοχή. Και η Ομογένεια, δικαιολογημένα, τους βρίζει άσχημα, με χαραχτηρισμούς ”απατεώνες”, ”λαμόγια”, ”αρπαχτικά” κ.ά. Ενώ στην Αθήνα, ασοβάρευτοι, γραφικοί και άσχετοι με Ομογένεια ΗΠΑ πολιτικοί, ”αγκαλιάζονται” με Βαρθολομαίο κι Ελπιδοφόρο, αντί να τους θέσουν το ερώτημα ”γιατί πήρατε 10 εκατ. δολ. από τα χρήματα της Ομογένειας γιά τον άγιο Νικόλαο;;; Πότε θα τα επιστρέψετε;;;”

Σύλληψη παπά, κατηγορείται γιά ”σεξουαλική επίθεση” σε γυναίκα
Το περιστατικό έγινε στο ”ελληνικό χωριό” Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδας, τέλη Μαίου ’19. Η σύλληψη έγινε 3 Ιουνίου ’19. Ο παπάς Κ. Χ. (σε ενορία παλαιο-ημερολογητών), είναι ηλικίας 71 χρονών.

Ομογενείς: MHN δίνετε χρήματα γιά αγ. Νικόλαο
‘Ελληνες στις ΗΠΑ, μην πέφτετε -πάλι- θύματα… ΜΗΝ δίνετε χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου,
1- αν δεν πει ξεκάθαρα το πατριαρχείο ότι θα επιστρέψει τα 10 εκατ. δολ. που πήρε από το ταμείο γιά ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου στο Μανχάτταν.
2- αν δεν τεθεί σε αργία, άμεσα, ο διαπλεκόμενος-διεφθαρμένος ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσος), ο οποίος έπαιρνε μίζα από τα χρήματα της Ομογένειας, γιά άγιο Νικόλαο.
3- αν δεν σταματήσει η -ληστρική- ροή χρήματος της Ομογένειας στα αρπακτικά στην Κων/πολη. (Οι εκκλησίες μας διαλύονται και χρεοκοπούν ή πωλούνται, τα ελληνικά σχολεία κλείνουν, επειδή το χρήμα πάει στα ρασοφόρα, αδίστακτα αρπακτικά Κων/πολης).
Και μην ακούτε τον γραφικό John Cats(imatidis), οικογενειακό φίλο του φάδερ ‘Αλεξ και τον γραφικό Μιχ. Ψαρό, κουμπάρο του φάδερ ‘Αλεξ, που προσπαθούν να παραμυθιάσουν την Ομογένεια, γιά να καλύψουν τις ανομίες του.
Μην ξεχνάμε ότι το έργο ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου θα στοίχιζε 23 εκατ. δολάρια και το έφτασαν στα… 80 εκατ. !!! Πρόκειται γιά την μεγαλύτερη βρωμιά-απάτη στην ιστορία της Ομογένειας ΗΠΑ. Αρκετά με τα ρασοφόρα αρπακτικά της ”εκκλησιαστικής μαφίας”, αρκετά με τις ΑΠΑΤΕΣ εις βάρος της Ομογένειας.
Mην παρασύρεστε και από 2-3 ελληνόφωνα ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης, που ταυτίστηκαν με τους νεο-γενίτσαρους του Φαναρίου, δηλ. αντίθετα με τα συμφέροντα του Ελληνισμού Αμερικής και θέλουν την Ομογένεια ”υπόδουλη” στις ορέξεις του κάθε Βαρθολομαίου και τους Ομογενείς ”νεο-ραγιάδες”.

Κι άλλο σκάνδαλο, με μητροπολίτη Σικάγου
Ενώ ο μητροπολίτης Ναθαναήλ πωλεί μητρόπολη, κατασκηνώσεις, δύο εκκλησίες κ.ά., βρήκε χρήματα γιά την αγορά διαμερίσματος. Τον επισκέφθηκε και ο νέος αρχεπίσκοπος Αυστραλίας… Ναθαναήλ και Μακάριος έχουν ”πολύ στενές, ιδιαίτερες σχέσεις”. Είπατε τίποτα γιά το ”κιναιδείο Βαρθολομαίου”;;; (Περισσότερα)

Δημόσια πρόσκληση-πρόκληση: Στην Ομογένεια ΗΠΑ, στον απανταχού Ελληνισμό
‘Οσοι και όσες στηρίζετε διεφθαρμένα αρπακτικά της ”εκκλησιαστικής μαφίας” (με αρχηγό ”φάδερ ‘Αλεξ”) στις ΗΠΑ και προσκυνάτε τον αποτυχημένο-φιλοχρήματο πατριάρχη, έχετε απάντηση στα παρακάτω 3 ερωτήματα;;;
1- Ποια η προσφορά της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, στο ζήτημα ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ, τα τελευταία 25 χρόνια; Το κλείσιμο των σχολείων;;;
2- Ποιά η προσφορά της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, σε φιλανθρωπίες, ιεραποστολικό έργο κλπ, τα τελευταία 25 χρόνια;
3- Ποιά η προσφορά της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, στην δημιουργία εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και λοιπών συναφών Ιδρυμάτων, τα τελευταία 25 χρόνια;
Το ”ΚΑΛΑΜΙ” λέγει, ΜΗΔΕΝ προσφορά, μόνο αρπαγή χρήματος της Ομογένειας, από τους έμπορους ρασοφόρους, που έναν μόνο Θεό λατρεύουν: Το δολάριο. ‘Οποιος ή όποια έχουν διαφορετική άποψη, θα την δημοσιεύσουμε ”ατόφια”.

Κ. Μητσοτάκης, Ελπιδοφόρος, π. Καρλούτσος
”Αρχιερατικό συλλείτουργο” στην Καλογρέζα, Κυριακή 2 Ιουνίου ’19. Με την παρουσία πρόεδρου ”Νέας Δημοκρατίας”, προεξάρχοντος του ”αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου” (πως είναι αρχιεπίσκοπος χωρίς ενθρόνιση;;; Επειδή τον διόρισε ο Βαρθολομαίος;;;). Καταλάβατε Ομογενείς;;; Δεν αλλάζει τίποτα. Το δίδυμο Ελπιδοφόρου – Καρλούτσου, θα ρημάξει ότι απόμεινε. Φαίνεται ότι ο ”φάδερ ‘Αλεξ” τον ”κρατά γερά” τον Βαρθολομαίο, με τις βρωμιές (οικονομικές κ.ά.) προηγούμενων χρόνων. (Σημ.: Ποιός πληρώνει τα έξοδα της πολυήμερης παραμονής Ελπιδοφόρου και Καρλούτσου στην Αθήνα;;;)

Ραδιο-”κουτόχορτο” από γραφικούς
Kατά λάθος ή εξεπίτηδες, ”αλληλο-ξεβρακώθηκαν” ραδιο-φονικά (π. Καρλούτσος και ”άρχοντας” Μιχ. Ψαρός, πρ. ταμίας Αρχιεπισκοπής) γιά υπόθεση χρημάτων (ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου) και πέφτει πολύ γέλιο στην Ομογένεια. Αν ο μητρ. Ελπιδοφόρος αναλάβει καθήκοντα ”νέου αρχιεπίσκοπου Αμερικής”, σίγουρα με τέτοιους ”ικανούς συνεργάτες” (όπως δηλώνει, μαζί και ο ”εθνικός Κόρακας” Αστόριας), θα ”γράψει ιστορία” (δηλ. θα διασκεδάζει η Ομογένεια με τους γραφικούς-κωμικούς).
π. Καρλούτσος: ”….we did not have a leader with enough energy, confidence, and vitalit to build the Shrine…” Μ. Ψαρός: “…Led by Father Alex, approximately $40 million dollars was raise for the Saint Nicholas Shrine…” So, who was leading who, ”Father Alex”?
Τελικά, η Εκκλησία μας στην Αμερική, με την ”άγια” καθοδήγηση του φιλοχρήματου πατριάρχη και με το ”άγιο πνεύμα” εξαφανισμένο (τους βαρέθηκε), κατάντησε ”θέατρο σκιών” με εκλεκτούς ”καραγκιοζοπαίκτες” (και οι ”πιστοί” απολαμβάνουμε παραστάσεις). Το ”ΚΑΛΑΜΙ” προτρέπει τους Ομογενείς να χειροκροτούν τους ”καραγκιοζοπαίκτες”, γιά να μην χάνουμε τέτοια θεάματα. ”Μπακαλόγατος” και π. Καρλούτσος, μας διασκεδάζουν, πιστεύοντας ότι απευθύνονται σε αφελείς ή ηλίθιους.

Γιατί η Ομογένεια γελά με τον πρόεδρο Δημοκρατίας
Οι εκτός συνόρων, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ‘Ελληνες πολιτικοί είναι άσχετοι με την Ομογένεια. Και ως άσχετοι κάνουν δηλώσεις, που προκαλούν ερωτηματικά και γέλια. Eντυπωσιακό και το γεγονός ότι ‘Ελληνες πολιτικοί, ΜΜΕ κ.ά., ταυτίζονται με τους ”νεο-γενίτσαρους” στην Κων/πολη, αδιαφορώντας γιά τους ‘Ελληνες στις ΗΠΑ, τους οποίους θέλουν ”εκκλησιαστικά υπόδουλους” στις ορέξεις φιλοχρήματων ρασοφόρων αρπακτικών. Τελευταίο κρούσμα, δηλώσεις του πρόεδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην συνάντησή του (28 Μαίου ’19) με τον -σε αναμονή- ”αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο”. Ο άσχετος με απόδημο Ελληνισμό πρόεδρος, ταύτισε την Ομογένεια HΠΑ -στο σύνολό της- με την… Αρχιεπισκοπή.
Και αναρωτιόμαστε. Οι διαπλεκόμενοι ”τουρίστες” που υποδύονται τους ‘Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ, ΔΕΝ γνωρίζουν έστω τα αυτονόητα και βασικά, γιά να ενημερώνουν σωστά τις κρατικές-κυβερνητικές υπηρεσίες Ελλάδας;;; Το υπουργείο Εξωτερικών τόσο πολύ ασοβάρευτο και ανίκανο είναι;;;
Να γιατί:
Ο αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια ΗΠΑ, ούτε είναι ”αρχηγός” της
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), εκπροσωπεί ΜΟΝΟ, τυπικά και ουσιαστικά, ποσοστό (περίπου) 17% της Ομογένειας, όσα δηλαδή είναι τα μέλη -με πληρωμένες συνδρομές- των ενοριών της, ανά τις ΗΠΑ. Η Εκκλησία μας, στις HΠΑ, είναι ”members only”, ΜΗ κερδοσκοπική εταιρία [501 (c)(3)], που λειτουργεί με τους νόμους των ΗΠΑ και όχι με…”συνοδκές αποφάσεις”, που λαμβάνονται αυθαίρετα σε άλλη χώρα. ‘Eτσι και ο (κάθε) αρχιεπίσκοπος, που κουτοπόνηρα-παραπλανητικά εμφανίζεται ως δήθεν ”αρχηγός της Ομογένειας” ΗΠΑ, εκπροσωπεί ΜΟΝΟ το 1/6 της ελληνικής Ομογένειας και μπορεί να ομιλεί ΜΟΝΟ γιά το ποσοστό αυτό. Τα υπόλοιπα 5/6, ΔΕΝ τον εξουσιοδότησαν να ομιλεί γιά λογαριασμό τους, ΔΕΝ τον εξουσιοδότησαν να τα εκπροσωπεί. Και καλά θα κάνουν ”ιεράρχες”, επιτήδειοι, παραπληροφορούντες, άσχετοι με Ομογένεια ‘Ελληνες πολιτικοί, ΜΜΕ και λοιποί, να μην αγνοούν την παραπάνω πραγματικότητα. Αρκετά υποτίμησαν την νοημοσύνη των Ελλήνων στις ΗΠΑ.

–> O ”άτυπος αρχιεπίσκοπός μας” στις ΗΠΑ, είναι πράκτορας Υπηρεσιών και συμφερόντων, αμερικάνικων. Ο σε αναμονή ”αρχιεπίσκοπός μας”, είναι πράκτορας Υπηρεσιών και συμφερόντων, τουρκικών. Από ότι φαίνεται, στην Εκκλησία μας στην Αμερική, δεν υπάρχει ούτε ένας ρασοφόρος υπερασπιστής των ελληνικών συμφερόντων και της Ομογένειας..

–> Εντυπωσιακό φαινόμενο: Αν εξαιρέσει κανείς την ημερήσια εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης με την μικρή κυκλοφορία, που ”κόπτεται” γιά τον Ελπιδοφόρο, ελπίζοντας να ανοίξει πάλι η …”κάνουλα” αρχιεπισκοπικών χορηγιών, ούτε ένας μητροπολίτης, ούτε ένα εκκλησιαστικό ‘Ιδρυμα, π.χ. Φιλόπτωχος, ούτε έστω οι γραφικοί ”άρχοντες σφογγοκωλάριοι”, ο ”μπακαλόγατος” και ο ”πρωθυπουγός Ανδριώτης” ή ο ”πρόεδρος Γαλάτουλας”, έβγαλαν μία ανακοίνωση ή έκαναν μία δήλωση υπέρ Ελπιδοφόρου… Γιατί;;;

Πρακτικές ”εκκλησιαστικής μαφίας”: Φιμώνουν αντίθετες φωνές
Το ”ξεβράκωμα” τελευταία της ”εκκλησιαστικής μαφίας” που κάνει επιδρομή στο χρήμα της Ομογένειας ΗΠΑ, την έχει κάνει να παραμιλά αλλά και να αντιδρά βρώμικα. ”Επεμβαίνοντας” σε ευάλωτα ΜΜΕ γιά να φιμώσουν φωνές αντίθετες ή πετώντας ”λάσπες”. Τελευταίο κρούσμα η ”απομάκρυνση” του πρώην επίσκοπου Βικέντιου Μαλαματένιου από το συνδρομητικό ραδιόφωνο (όχι ελεύθερου σινιάλου) hellas, που έχει έδρα την Αστόρια Νέας Υόρκης. Ενοχλούσε το εκκλησιαστικό κατεστημένο των ”αρπακτικών”.

Ελπιδοφόρος, απάτη αγ. Νικολάου και…”διαφάνεια”
Ο μητροπολίτης Προύσης, ”δεξί χέρι” του πατριάρχη και -σε αναμονή- ”αρχιεπίσκοπος Αμερικής” (θα αποφασίσει Δικαστήριο ΗΠΑ), Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης) σε συνέντευξή του στην ”Καθημερινή” Αθηνών, τονίζει ότι ”θα υπάρξει διαφάνεια στο θέμα του αγ. Νικολάου” (με τα χρήματα των δωρητών). Ευχάριστο αυτό… Ας ξεκινήσει από το βασικό. Να πει δημόσια αν αληθεύουν ή όχι οι γραπτές καταγγελίες πρ. Αμερικανού διπλωμάτη, ότι 10 εκατ. δολ., από τα χρήματα δωρητών γιά την ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου στο Μανχάτταν, δόθηκαν στον πατριάρχη, ως μέρος της εξαγοράς του γιά την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας Ουκρανίας (πράξη ποινικά κολάσιμη στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με εξαπάτηση Αμερικανών φορολογούμενων). Ας ξεκινήσει η διαφάνεια από αυτό το ζήτημα που έχει αγανακτήσει την Ομογένεια, αφού σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ συζητείται. Ως άνθρωπος της Εκκλησίας οφείλει να δώσει απάντηση, να πει την αλήθεια. Διαφορετικά, πως περιμένει να τον δεχτεί η Ομογένεια ΗΠΑ, όταν στο μυαλό της υπάρχει η εντύπωση ότι έγινε αρπαγή χρημάτων της, παράνομα;;;
Διαφάνεια ΝΑΙ. Πήρατε, ”άγιε” Ελπιδοφόρε 10 εκ. δολ. από τα χρήματα γιά άγιο Νικόλαο ή όχι; Η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός. Καλές οι δηλώσεις και τα ωραία λόγια γιά παραπλάνηση αφελών, αλλά μην αποφεύγεις την ουσία. Απάντηση υπάρχει στο ερώτημα;;;
Δεύτερον: Διαφάνεια σημαίνει να μάθουμε και πόσα χρήματα δόθηκαν άμεσα ή έμμεσα από την Αρχιεπισκοπή σε ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης, τα τελευταία 25 χρόνια, γιά να ”λιβανίζουν” και να παραπληροφορούν την Ομογένεια σε εκκλησιαστικά ζητήματα.

Οι ”εχθροί της Ομογένειας” έχουν όνομα
Προς ΜΜΕ Ομογένειας & Ελλάδας: Αν δεν μπορείτε (ειδικά ΜΜΕ με έδρα ΗΠΑ) να τιμάτε την δημοσιογραφία και να αγωνίζεστε για τις αξίες της, τουλάχιστον, ΜΗΝ την εξευτελίζετε… Αγνοείτε επιδεικτικά και προκλητικά δημόσιες γραπτές καταγγελίες πρώην Αμερικανού διπλωμάτη γιά την ΑΠΑΤΗ με τα χρήματα δωρητών γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου στο ”σημείο μηδέν” (Μανχάτταν, Ν. Υόρκης) και προβάλετε τον μητροπολίτη Ελπιδοφόρο -συνεργό του πατριάρχη στην αρπαχτή- ενώ γνωρίζετε ότι θα υπάρξει πρσφυγή στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη κατά της αυθαίρετης ”επιλογής-επιβολής” του ως ”αρχιεπίσκοπου Αμερικής”, από την ”συνοδο” πατριαρχείου, χωρίς την γνώμη και γνώση της εταιρίας ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής”. Γνωρίζετε ήδη ότι έγινε και γραπτή καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ γιά να ασχοληθεί με την απάτη ”χρήματα γιά άγιο Νικόλαο”. ΓΙΑΤΙ κάνετε ότι δεν βλέπετε, ότι δεν ακούτε;;; Γιατί αυτή η προκλητικά μεροληπτική ”τύφλωση”; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται;;; Γιατί θέλετε να αγνοείτε και την γραπτή καταγγελία σε ιντερνετικό ΜΜΕ των βετεράνων στρατιωτικών Αμερικής, ότι ο Ελπιδοφόρος ”είναι πράκτορας τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών”;;; Γιατί εχθρεύεστε την Ομογένεια ΗΠΑ, εξυπηρετώντας συμφέροντα ”νεο-γενίτσαρων”;;;

Eπιστολή στον πρόεδρο Τραμπ γιά τους ”ρασοφόρους απατεώνες”
Στην επιστολή τονίζεται: «…Σας εξαπατούν, οι ηγέτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μέσω του π. Αλεξ Καρλούτσου, ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν την Ελληνο-Αμερικάνικη Κοινότητα στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά εκπροσωπούν μόνο ποσοστό 18%, όσα και τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής… Το 82% των πολιτών ελληνικής καταγωγής, έχει Οργανώσεις που το εκπροσωπούν… Ο φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσος, δεν εκπροσωπεί την Ελληνοαμερικάνικη Κοινότητα, ούτε αυτή τον εξουσιοδότησε να την εκπροσωπεί στον Λευκό Οίκο. Χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων (10 εκατ. δολ.) που δόθηκαν ως δωρεές γιά συγκεκριμένο σκοπό, δηλ. την ανοικοδόμηση της εκκλησίας αγίου Νικολάου στο ”σημείο μηδέν” κάτω Μανχάτταν Νέας Υόρκης, κατάληξαν στον λεγόμενο πατριάρχη στην Κων/πολη, Τουρκίας, που εξαγοράστηκε με 25 εκατ. δολάρια γιά να δώσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία Ουκρανίας. Τα χρήματα, του δόθηκαν χωρίς την γνώση και έγκριση των δωρητών, πράξη απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη… Ο υπουργός σας των Εξωτερικών, γνωρίζει γιά την απάτη εις βάρος Αμερικανών φορολογούμενων στην υπόθεση αγίου Νικολάου, όπως γνωρίζουν και στο υπουργείο Δκαιοσύνης. Παρ’ όλα αυτά, δεν έπραξαν το καθήκον τους και ζητήσαμε πρόσφατα από το υπουργείο Δικαιοσύνης πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης… Προσκλήσεις σας, ως πρόεδρου των ΗΠΑ γιά την τελετή στον Λευκό Οίκο, γιά την ”ημέρα ελληνικής ανεξαρτησίας”, πωλούνται από τον φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσο, αντί $3,000-5,000 ή περισσότερα σε ενδιαφερόμενους, γεγονός προσβλητικό γιά τον πρόεδρο των ΗΠΑ… Ως Αμερικανοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής, δεν ανεχόμαστε εκκλησιαστικούς τυχοδιώκτες και ψεύτες, να εξαπατούν τον πρόεδρό μας…».
(Την επιστολή, που στάλθηκε ταχυδρομικά πρωί 28 Μαίου ’19, υπογράφει ο εκδότης του ”Κ”, ως φορολογούμενος και ως ΜΜΕ. Αντίγραφο της επιστολής, δηλ. το αυθεντικό κείμενο στα αγγλικά και σε μετάφραση ελληνικά, θα δημοσιοποιηθεί μετά την παραλαβή της).

Επιστολή στον κυβερνήτη Νέας Υόρκης Α. Κουόμο γιά τους ”ρασοφόρους απατεώνες”
Στην επιστολή τονίζεται: «…Είναι σε γνώση σας η υπόθεση απάτης με χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου στο ”σημείο μηδέν”. Γνωρίζετε και τον πραγματικό λόγο που σταμάτησαν τα έργα. Παρ’ όλα αυτά, δεν πράξατε το καθήκον σας, γιά την προστασία Αμερικανών φορολογούμενων, πιθανότατα για να προστατεύσετε κομματικούς σας φίλους π.χ. τον φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσο. ‘Εχετε υποχρέωση να αναθέσετε στον γεν. εισαγγελέα Νέας Υόρκης, την πλήρη διερεύνηση του θέματος και την απονομή δικαιοσύνης, επειδή μέρος των χρημάτων των φορολογούμενων-δωρητών, κατέληξαν εκτός χώρας σε ”θρησκευτικό ηγέτη” στην Τουρκία χωρίς την γνώση και έγκριση των δωρητών, πράξη απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη…».

Πατριαρχείο εναντίον Ελληνισμού ΗΠΑ
Τα τελευταία 25 χρόνια, εφαρμόστηκε από το Φανάρι η πολιτική της διάλυσης της Ομογένειας, προς όφελος της Τουρκίας. Αυτή γίνεται με την αρπαγή περιουσίας των εκκλησιών και με τον αφελληνισμό. Αρκετά με τις ανθελληνικές, διαιρετικές πρακτικές ”νεο-γενίτσαρων” στην Κων/πολη και στις ΗΠΑ, εις βάρος του Ελληνισμού Αμερικής, που γίνονται με την σύμπραξη ”σερνόμενων ιεραρχών”, νεόπλουτων αναζητούντων ”αναγνώριση” Ομογενών και εξαγορασμένων ΜΜΕ. Φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο κι έχουμε να επιλέξουμε: ‘Η είμαστε με την ελληνική Ομογένεια και τα συμφέροντα του Ελληνισμού ή είμαστε με τους νεο-γενίτσαρους, που μας διαιρούν, μας αφελληνίζουν και μας ληστεύουν. Το ίδιο και τα ΜΜΕ, ειδικά της Ομογένειας, έχουν να επιλέξουν: ‘Η με τα συμφέροντα της Ομογένειας ή με τα συμφέροντα των νεο-γενίτσαρων. Τα γεγονότα των τελευταίων 25 χρόνων στις ΗΠΑ, πιστοποιούν, χωρίς αμφιβολία, ότι τα συμφέροντα Ομογένειας και διαιρετικής Εκκλησίας φιλοχρήματων ρασοφόρων ”αρπακτικών”, ΔΕΝ ταυτίζονται.

–> Σχεδόν μηδενικό το ενδιαφέρον της Ομογένειας ΗΠΑ γιά εκλογές, Ελλάδα (Μάϊος ’19). Μόνο ολίγοι γραφικοί ”κομματικοί” ασχολούνται στα καφε-ζαχαροπλαστεία του ”ελληνικού γκέττο Αστόριας Ν. Υόρκης”. Πουθενά αλλού.

–> Πρόβλημα με τον μητροπολίτη στο Σικάγο. Τον κατάλαβαν ότι είναι άχρηστος και τον ”κράζουν” (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)

”Ροζ” σκάνδαλο, Μητρόπολη Γαλλίας: Ο πατριάρχης, κατά την πάγια τακτική του, επιβράβευσε τον σκανδαλιάρη επίσκοπο, αναβαθμίζοντάς τον σε πρωτοσύγκελλο (χωρίς αυτός να έχει γνώση της γαλλικής!!!), υπερασπιζόμενος έτσι την φήμη του ”Κιναιδείου-Αδελφάτου ο Βαρθολομαίος”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ”ΚΑΛΑΜΟ-ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ”


Yπογραφή: Πρόεδρος (Emeritus & ”Summa Cum Laude”)

Πηγή >> https://www.kalami.us/2019/sxolia/rapismata-01.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr