Home Greek News Αποφασισμένη η κυβέρνηση: Κατεδαφίστηκε το κτίριο που είχαν καταλάβει αριστεριστές στα Ιωάννινα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αποφασισμένη η κυβέρνηση: Κατεδαφίστηκε το κτίριο που είχαν καταλάβει αριστεριστές στα Ιωάννινα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

by _
0 comment 180 views

Αποφασισμένη η κυβέρνηση: Κατεδαφίστηκε το κτίριο που είχαν καταλάβει αριστεριστές στα Ιωάννινα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Ανήμποροι να αντιδράσουν οι κουκουλοφόροι, όταν το Κράτος κάνει το αυτονόητο…

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία των κουκουλοφόρων σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμα ένα δείγμα των προθέσεών της είναι η κατεδάφιση του οικήματος πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Ιωάννινα, γνωστό ως «κατάληψη Μπρούκλυν».

Σύμφωνα με το agon.gr, το μικρό σπίτι στην οδό Ακαδημίας 16, στο κέντρο της πόλης, είχε καταληφθεί τον Μάιο του 2016, αλλά πριν λίγους μήνες οι 17 συνιδιοκτήτες- κληρονόμοι αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ), προφανώς για να αξιοποιήσουν το οικόπεδο για την ανέγερση άλλου οικήματος.

Οι κουκουλοφόροι φυσικά αρνήθηκαν!

Έτσι, ενώ η άδεια κατεδάφισης εκδόθηκε στις 6 Μαΐου, ξεκίνησαν μία σειρά από αντιδράσεις στην εκκένωση της κατάληψης και τα σχέδια κατεδάφισης.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ορισμένες αντιδράσεις ήταν ήπιες (μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου, πορεία και μοτοπορεία με τρικάκια), άλλες πιο δυναμικές (αφισοκόλληση της τζαμαρίας του εργολάβου, πέταγμα μπογιών και τσιμεντάρισμα του ρολογιού του νερού του σπιτιού ενός εκ των ιδιοκτητών, ανάρτηση αφίσας με τα ονόματα ενός εκ των ιδιοκτητών και κατασκευαστικής εταιρείας, σπάσιμο των τζαμιών της πολεοδομίας Ιωαννίνων).

Τελικά, την Δευτέρα, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, το κτίριο της κατάληψης, το οποίο είχε εκκενωθεί, κατεδαφίστηκε, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του.

Οι αριστεριστές καταληψίες αρκέστηκαν σε αναρτήσεις «κουλτουριάρικου» περιεχομένου, μέσω του γνωστού Indymedia.


ΦΩΤΟ eurokinissi

https://www.el.gr/ellada/koinonia/apofasismeni-i-kyvernisi-katedafist/?fbclid=IwAR0ZDhQkvXdAfMmM7sHnjZjfdVLPh-AmNSiUx37DeXrf-jIDG3ceOUE6LMQ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr