Home Greek News Το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε εσκεμμένα το έλλειμμα του 2009 για να βάλει τη Χώρα στα μνημόνια.

Το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε εσκεμμένα το έλλειμμα του 2009 για να βάλει τη Χώρα στα μνημόνια.

by _
0 comment 106 views

Το ΠΑΣΟΚ διόγκωσε εσκεμμένα το έλλειμμα του 2009 για να βάλει τη Χώρα στα μνημόνια.


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ακούσαμε από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να κατηγορεί και να καταδεικνύει ως υπεύθυνο της χρεοκοπίας της Χώρας, τον Κώστα Καραμανλή.

Ταυτιζόμενος απόλυτα με την ρητορική ΠΑΣΟΚ.
Τον είδαμε όμως να κάνει μία σημαντική διαφοροποίηση, την οποία σκοπίμως δεν έχει αναλύσει κανείς.
Ο Αλέξης Τσίπρας, λέει πλέον πως το έλλειμμα του 2009 ήταν 24 δις.
Και κάπου εδώ ξεκινούν τα παράξενα του πράγματος.

Ξαφνικά, οι υπηρέτες των μνημονίων, δεν αναφέρονται στο έλλειμμα του 2009, επί του ποσοστού του ΑΕΠ, αλλά το μεταφράζουν σε ποσό, σε χρήματα.
Βεβαίως εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα επ΄αυτού.΄
Και θα προχωρήσουμε την συζήτηση, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη δική τους ρητορική.
Μετά από την τοποθέτηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα, μας γεννάται το εξής ερώτημα.
Στα μνημόνια, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μπήκαμε επειδή απολέσαμε το αξιόχρεο ως Χώρα, λόγω των υψηλών ελλειμμάτων.
Το έλλειμμα όμως που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ και επικυρώθηκε και από τη EUROSTAT ήταν στο 15,7% του ΑΕΠ και μεταφρασμένο σε χρήμα, 36 δις ευρώ.
Από τον Αλέξη Τσίπρα ακούσαμε να μιλά και επαναλαμβάνουμε, όχι μία φορά, αλλά καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για έλλειμμα 24 δις ευρώ.
Άρα το έλλειμμα που παρουσίαζε το ΠΑΣΟΚ και ανέρχονταν στο 15,7%, ήταν λάθος.
Ήταν διογκωμένο.
Από το ΚΙΝΑΛ, δεν ακούσαμε να γίνει κάποια διόρθωση στα λεγόμενα του Τσίπρα.
Άρα αποδέχεται πως πλέον μιλάμε για 24 δις έλλειμμα και όχι για 36 δις.
Αν όμως θελήσουμε να μεταφράσουμε αυτά τα 24 δις σε εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, τότε μιλάμε για έλλειμμα της τάξης του 10,5%.
Πού 15,7% και πού 10,5%;
Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για άλλα νούμερα, άλλα μέτρα, άλλες αντιδράσεις των αγορών.
Πάμε τώρα σε ένα άλλο στοιχείο που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν να κάνουν με τις περιβόητες δηλώσεις του τότε Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κυρίου Γιώργου Προβόπουλου.
Αυτές οι δηλώσεις Προβόπουλου, που επικαλούνται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009.
Λίγες μέρες δηλαδή πριν πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή.
Και ο Προβόπουλος είπε ότι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, πολύ φοβάμαι πως το έλλειμμα στο τέλος του χρόνου θα φτάσει σε διψήφιο νούμερο.
Αυτό όμως αποτελεί έμμεση επιβεβαίωση ότι το έλλειμμα της Ελλάδος τον Σεπτέμβριο του 2009, λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, ήταν μονοψήφιο.
Άρα ήταν και πιο κάτω από αυτό το νέο 10,5% του ΑΕΠ που προκύπτει, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, τα λεγόμενα Τσίπρα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου όμως, όχι μόνο δεν έλαβε έγκαιρα τότε κάποιο μέτρο, για να συγκρατήσει το έλλειμμα και να μην φτάσει σε διψήφιο αριθμό, όπως ενημέρωσε τους πάντες ο Προβόπουλος, αλλά έπραξε τ΄αδύνατα-δυνατά για να το διογκώσει.
Θυμίζουμε:

  • πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές για να περιορίσει αισθητά την οφειλή.
    •  αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ.
  • δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης.
  • μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη του ΕΤΑΚ που αναλογούσε στο 2009, ύψους 0,6 δισ. ευρώ.
  • αύξησε κατά 0,2 δισ. τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με τις ήδη αυξημένες προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας. Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009
  • κατάργησε τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε αργότερα), την επιβολή φόρου στα λαχεία, το ξυστό και τα σκάφη αναψυχής (που επίσης επανέφερε αργότερα), χάνοντας έτσι έσοδα 2,2 δισ. ευρώ.
  • αύξησε τις δαπάνες για οδοιπορικά, τις λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες του Δημοσίου κατά 0,7 δισ. ευρώ επιπλέον των δαπανών που θα έκανε, αν διατηρούσε το ρυθμό του πρώτου 9μήνου, ενώ
  • κατάγγειλε τη δήθεν κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και έχασε κυριολεκτικά κάθε έλεγχο στα έσοδα. Η υστέρηση εσόδων στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 σε σχέση με το 2008 ήταν 1,1 δισ. ευρώ. Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, για να φθάσει στο σύνολο του έτους περίπου στα 3 δισ. ευρώ ! Δηλαδή, στο τελευταίο τρίμηνο οι απώλειες εσόδων ήταν διπλάσιες από ό,τι στο 9μηνο της κυβέρνησης Καραμανλή! Αν ο Παπανδρέου κατάφερνε να διατηρήσει τις, έστω και μη ικανοποιητικές κατά το ΠΑΣΟΚ, επιδόσεις της ΝΔ στο διάστημα που είχε την ευθύνη, τότε ο προϋπολογισμός θα είχε επιπλέον έσοδα 1,7 δισ. ευρώ.

Όλα τα παραπάνω, αν τα αθροίσουμε προκύπτει ένα ποσό της τάξης των 9,3 δις ευρώ.
Όμως δεν τελειώσαμε ακόμη.
Απ΄ αυτά τα 14 δις πραγματικού ελλείμματος, που πλέον προκύπτουν, θα πρέπει να αφαιρέσουμε και το ποσό από το αμαρτωλό swap των 21 δις του 2001 που πήρε η κυβέρνηση Σημίτη, για να μπει η χώρα στο Ευρώ.
Το οποίο αφενός, ένα μέρος του το πρόσθεσαν στο 2009, χωρίς να αφορά όμως αυτή την περίοδο, αφετέρου όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε καμία άλλη Χώρα της Ε.Ε.
Καμία χώρα δεν προσμέτρησε swap στο έλλειμμα της.
Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, το πραγματικό έλλειμμα που παρέλαβε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, από τον Κώστα Καραμανλή το 2009, ήταν κάτω και από το 5%.
Κάτι που επιβεβαιώνεται απόλυτα από τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ που αρνούνταν να υπογράψουν τα χαλκευμένα ελλείμματα ΠΑΣΟΚ και Γεωργίου.
Τοι επιβεβαιώνει η Ζωή Γεωργαντά που ισχυρίζεται πως το έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9%.

Εντύπωση επίσης μας έκανε και το γεγονός ότι ο απερχόμενος επικεφαλής της Κομισιόν, ο μέθυσος και επιρρεπής στα σκάνδαλα Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, κατά την αποχώρηση του θυμήθηκε τον Καραμανλή.
Και όπως ισχυρίστηκε, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, τους εξαπάτησε.
Αφού λοιπόν τους εξαπάτησε ο Καραμανλής, γιατί λοιπόν οι δανειστές έθεταν ως προαπαιτούμενο, τη μή δικαστική διερεύνηση του ζητήματος;
Γιατί εξανάγκασαν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εξαφανίσουν όπως και έγινε τα δύο πορίσματα των εξεταστικών του 2015;
Και δεν άφησε ποτέ αυτή η υπόθεση να πάει στη Δικαιοσύνη, εξασφαλίζοντας στον Γεωργίου απαλλακτικά Βουλεύματα.

Και ωραία, ο Καραμανλής ήταν τόσο έξυπνος και εξαπάτησε τους πάντες, σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τα sprends δανεισμού της χώρας το 2009, ήταν στις 132 μονάδες βάσης, περίπου όσο και της Γερμανίας.
Δηλαδή, τί θέλουν να μας πουν, πως Καραμανλής κατάφερε να εξαπατήσει και τους Οίκους Αξιολόγησης.
Κατάφερε να εξαπατήσει και τους οικονομικούς κολοσσούς, που αγοράζουν κρατικά ομόλογα Χωρών, ετήσια, τριετίας, πενταετίας, οκταετίας και δεκαετίας, βασιζόμενοι στα πιθανόν ψεύτικα στοιχεία που τους έδινε ο Καραμανλή;
Εδώ μιλάμε για δισεκατομμύρια, δεν μιλάμε για μικροποσά.
Και μάλιστα απέναντι μας έχουμε κοράκια, διεθνείς τοκογλύφους που πριν αγοράσουν ομόλογα σου, ειδικά εκείνα που έχουν μακροπρόθεσμη λήξη, περνάνε ακτινογραφία την οικονομία σου.
Όλους λοιπόν κατάφερε να τους εξαπατήσει ο Καραμανλή;
Ε, αν είναι έτσι, τότε μιλάμε για ένα φαινόμενο.

Η αλήθεια όμως είναι αλλού, την γνωρίζουμε όλοι, όμως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να διαλευκανθεί το έγκλημα, διότι το πολιτικό σύστημα της χώρας αποτελείται από πρόσωπα που λένε αβίαστα και με ιδιαίτερη ευκολία το ΝΑΙ στις εντολές που λαμβάνουν απ΄έξω.
Και η αλήθεια αυτή λέει πως το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009, ήταν κάτω και από το μισό του γενικού μέσου όρου των ελλειμμάτων, των Ευρωπαϊκών Χωρών.
Διότι δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως τα ελλείμματα όλων των Χωρών της Ε.Ε το 2009, ήταν ανεβασμένα, λόγω της διεθνής οικονομικής κρίσης που προέκυψε από την πτώση της Lehman Brothers.

Η εσκεμμένη χρεοκοπία της Χώρας, ήταν προσυμφωνημένη, μεταξύ Παπανδρέου και δανειστών, από το καλοκαίρι του 2009.
Πριν ακόμα το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση.
Η Ελλάδα έχασε το αξιόχρεο της προς τις αγορές, όχι λόγω των ελλειμμάτων της, αλλά επειδή όλοι γνώριζαν πως ο μέγας ολετήρας Γιώργος Παπανδρέου είχε προσυμφωνήσει με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ την χρεοκοπία της Ελλάδος, τον οποίο έβλεπαν να περιοδεύει ανά τον κόσμο και να μιλά για χρεοκοπημένη οικονομία, διεφθαρμένο κράτος και τεμπέληδες πολίτες.

Η χρεοκοπία της Χώρας λοιπόν έχει ονοματεπώνυμο και όποιοι τον συγκαλύπτουν, θεωρούνται συνεργοί του εγκλήματος.

Γι΄αυτό και πιστεύουμε πως τώρα που από τις εκλογές προέκυψε μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα γίνει εκείνη η εξεταστική που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2012, τότε που την υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και δεν υλοποίησε την υπόσχεση του με τη δικαιολογία ότι αν το έπραττε, θα έπεφτε η κυβέρνηση που την στήριζε το ΠΑΣΟΚ και θα οδηγούνταν η Χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.
Τώρα τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει.
Και από την άλλη και το ΠΑΣΟΚ όπως λέει, ζητάει μια τέτοια εξεταστική.
Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λόγο να την αρνηθεί.
Και με τόσο ΠΑΣΟΚ που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, θεωρούμε πως διασφαλίζεται και η καθαρότητα της.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.


https://elstahwrathsalhtheias.blogspot.com/2019/07/2009.html?fbclid=IwAR0jDq17hAum8-8lOBhnxlYm1pJPBvQu-Crnk259A_dGn0ZsnTXxtQkZJQg

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr