Home Greek News ΔΕΗ: Αγωγές σε 890.000 οφειλέτες με χρέη 1 δισ. ευρώ 

ΔΕΗ: Αγωγές σε 890.000 οφειλέτες με χρέη 1 δισ. ευρώ 

by _
0 comment 109 views

ΔΕΗ: Αγωγές σε 890.000 οφειλέτες με χρέη 1 δισ. ευρώ


 

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ανακοίνωσε πως η επιχείρηση ξεκινά κυνήγι για την είσπραξη των οφειλών από 890.000 καταναλωτές, που χρωστούν πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να εισπράξει ακόμη και δύσκολες οφειλές πελατών: επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, κλειστά εξοχικά που δεν ηλεκτροδοτούνται, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει προμηθευτή ακόμη και επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με νέο ΑΦΜ.

Όπως είπε, ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης θα προσληφθούν περί τους 40 εργολαβικούς εργαζομένους, οι οποίοι αφού εκπαιδευτούν θα προχωρήσουν στην κατηγοριοποίηση φακέλων των οφειλετών ανά περιοχή. Στη συνέχεια αυτοί θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία, τα οποία θα αναλάβουν να διεκδικήσουν με κάθε ένδικο μέσο τα χρέη.

Επίσης, στο στόχαστρο βρίσκονται καταναλωτές που μετέπεσαν στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας, που εκτιμώνται στους περίπου 200.000.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτάκης έκανε γνωστό ότι προχωρά και η διαδικασία της τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, με σκοπό έως το τέλος του Αυγούστου να αντλήσει από επενδυτές 400 με 500 εκατ. ευρώ κεφάλαια.


Source: https://meaculpa.gr/oikonomia/business/26207-dei-agoges-se-890000-ofeiletes-me-xrei-1-dis-euro?fbclid=IwAR25ULhfzyEyqRJSPEXxHpmHpUrb4B_isznse5m3wDDSFwyBuTZ-Y98-QWc
Επιχειρήσεις – Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό
© Meaculpa.gr – Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr