Home Greek News ΚΑΤΑΝΤΡΟΠΙΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας για το σχέδιο νόμου που επαναπροσδιορίζει τον…βιασμό…!!!…

ΚΑΤΑΝΤΡΟΠΙΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας για το σχέδιο νόμου που επαναπροσδιορίζει τον…βιασμό…!!!…

by _
0 comment 204 views

ΚΑΤΑΝΤΡΟΠΙΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας για το σχέδιο νόμου που επαναπροσδιορίζει τον…βιασμό…!!!…

Υποχώρησε η κυβέρνηση μετά από διαδηλώσεις από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανώτερους δικαστικούς αξιωματούχους… ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ…!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ…!!!…


Ηλένα Σμιθ (Helena Smith) στην Αθήνα για το «Guardian» | Μετάφρασις του Ιωάννη Κουντούρη από τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» Ελληνιστί 

Παρ 7 Ιουν 2019 05.00 BST


Guardian: Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας για το σχέδιο νόμου που επαναπροσδιορίζει τον…βιασμό…!!!…

Η κυβέρνηση της Ελλάδας έσπευσε να αναθεωρήσει τη νομοθεσία που επαναπροσδιορίζει τον βιασμό μετά από πρωτοφανή κριτική από ακτιβιστές, ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανώτερους δικαστικούς αξιωματούχους.

Ο νόμος, που αποτελεί μέρος ενός νέου ποινικού κώδικα που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο από τον Αλέξη Τσίπρα μόνο λίγες εβδομάδες πριν από τις πρόωρες εκλογές, προκάλεσε φόβους ότι οι καταδικασμένοι βιαστές θα αντιμετωπίζονται πιο επιεικώς.

Σε κίνηση που χαιρετίστηκε ως ιστορική νίκη από ακτιβιστές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου υπέκυψε στις πιέσεις αυτών την Πέμπτη.

Λιγότερο από 24 ώρες μετά τη σύγκληση των γυναικείων ομάδων στο κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τροποποίησε το νομοσχέδιο αυτός, γνωστό ως άρθρο 336, διευκρινίζοντας ότι το σεξ χωρίς συγκατάθεση θα θεωρείτο βιασμός και ως εκ τούτου θα τιμωρείτο βάσει του νόμου.

“Όποιος επιχειρεί σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεση του θύματος τιμωρείται με φυλάκιση έως 10 ετών”, αναφέρει ο αναθεωρημένος νόμος.Αναμένεται να τεθεί σε βουλευτές την Παρασκευή….

Πριν από την τροπολογία υπήρχαν ευρέως διαδεδομένοι φόβοι ότι το σχέδιο νόμνου θα αποδυνάμωνε δραματικά τους νόμους περί βιασμού.

Κατηγόρησε μερικούς βιασμούς ως πλημμέλημα και όχι ως κακούργημα και οι επικριτές -συμπεριλαμβανομένων των γυναικειων μελών του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα- υποστήριξαν ότι οι καταδικασμένοι βιαστές θα μπορούσαν να εκτίσουν ποινές φυλάκισης μόλις τριών ετών.

Κατά τον επαναπροσδιορισμό του εγκλήματος, το νέο νομοσχέδιο αγνοούσε το ζήτημα της ελεύθερης δοθείσας συγκατάθεσης και επικεντρώθηκε στην χρήση της βίας, την αντίσταση και τη σωματική απειλή για τη ζωή του θύματος. Οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτήρισαν την έλλειψη έμφασης για το μη συναινετικό σεξ ως “βαθιά προβληματική”, αναφέροντας την “ακούσια παράλυση” ή “πάγωμα” που οι ειδικοί αναγνώρισαν ως ενστικτώδη απάντηση σε σεξουαλική επίθεση.

Περισσότερα ΕΔΩ >> https://www.theguardian.com/world/2019/jun/07/greece-in-u-turn-on-law-that-criminalises-non-consensual-sex

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr