Home Greek News «Σχέδιο Πυθία»: Ο Κώστας Καραμανλής και ο «φαντομάς» κατηγορούμενος

«Σχέδιο Πυθία»: Ο Κώστας Καραμανλής και ο «φαντομάς» κατηγορούμενος

by _
0 comment 147 views

«Σχέδιο Πυθία»: Ο Κώστας Καραμανλής και ο «φαντομάς» κατηγορούμενος

Ξεκινά η δίκη για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και τις τηλεφωνικές υποκλοπές

ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ >> Ανεβλήθη για τις 14 Μαίου η Δίκη για τις υποκλοπές εις βάρος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή | #ΣχέδιοΠΥΘΙΑ


8:02 • 19/04/2019

Σε δίκη έχει παραπεμφθεί πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το 2015 ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένει ασύλληπτος. Η κατηγορία που του έχει αποδοθεί είναι απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος που αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όπως και στο στάδιο της ανάκρισης, ο πρώην Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

Η δίκη φτάνει στο ακροατήριο λίγες μόνο ώρες μετά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Νέα» και «Εφημερίδα των Συντακτών» τα οποία έφεραν στο φως έγγραφο της ΕΥΠ σύμφωνα με το οποίο ουδέποτε υπήρξε «σχέδιο Πυθία».

Πηγή >> https://www.newsbeast.gr/society/arthro/4781856/schedio-pythia-o-kostas-karamanlis-kai-o-fantomas-katigoroymenos

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr