Home Greek News Η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει νωρις το ΔΝΤ, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν

Η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει νωρις το ΔΝΤ, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν

by _
0 comment 128 views

Η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει νωρίς το ΔΝΤ νωρίς, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα – Η ελληνική κυβέρνηση αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τους ευρωπαίους δανειστές για να εξοφλήσει νωρίς τα χρέη της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς τα επιτόκια δανεισμού της αγοράς υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2005.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα ελπίζει να αποπληρώσει ένα σημαντικό τμήμα των υπόλοιπων 9,6 δισ. Ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ πριν από το χρονοδιάγραμμα. Οι παρατηρήσεις του τη Δευτέρα ακολουθούν συνάντηση στην Ουάσινγκτον μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και της διευθύνουσας διευθυντή του ΔΝΤ, κ. Christine Lagarde (Κριστίν Λαγκάρντ).

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων στην Ελλάδα μειώθηκε περαιτέρω στο 3,28% Δευτέρα, ταιριάζουντας σε επίπεδα που δεν έχουμε δει σε 14 χρόνια.

Η Ελλάδα θα χρειαζόταν έγκριση από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης για να εξοφλήσει νωρίτερα τα δάνειά του από το ΔΝΤ, αλλά κορυφαίοι αξιωματούχοι του οργανισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξήραν ήδη την ιδέα.

Πηγή >> Associated Press (AP)

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr